Savaş rüzgarları!..

YAYINLAMA: 26 Ağustos 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 26 Ağustos 2013 / 20.00


Dün sabah neredeyse bütün İngiliz gazeteleri ‘savaş çığlıkları’ ile doluydu. Başbakan Cameron da tatilini yarıda kesip Londra’ya dönmüş.

BM’den karar çıkması mümkün olmadığı için ‘Mahşerin 3 atlısı  yani Amerika, İngiltere ve Fransa koalisyonu füzelerle işi tepeden çözmeye karar vermişler.

İngiltere’nin en çok satan bulvar gazetelerinden Daily Mirror manşetten kısaca, ‘Suriye’yi bombalayacağız’ derken, Daily Mail, ‘Birkaç gün içinde Suriye’yi füzelerle vuracağız’ diye net tavır koymuş!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Batı’nın nihayet inisiyatif almasını memnuniyetle karşılayarak, “Koalisyona biz de katılabiliriz” dedi.

Beşar Esad, Rusya'da yayın yapan İzvestia gazetesinde dün yer alan röportajında kimyasal silah saldırısının arkasında kendi askerlerinin olduğu iddialarının "sağduyuya hakaret" olduğunu belirterek, "Bir ülkenin kendi silahlı kuvvetlerinin bulunduğu bir bölgede kimyasal silah kullanması gülünçtür" diye konuştu ve kendilerini savunmak için Rusya'nın her türlü desteği verdiğine dikkat çekerek Amerika'yı tehdit etti: “ABD Suriye'ye saldırırsa ikinci Vietnam'ı yaşar!

İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Beyaz Saray'a aba altından değnek gösterip resmen tehdit ederek, “ABD Suriye’nin kırmızı çizgilerini çok iyi biliyor. Suriye’nin kırmızı çizgilerini aşan her girişim Beyaz Saray için şiddetli sonuçlar doğuracaktır” dedi. Yani, Amerika’ya 11 Eylül’ü hatırlattı!

 

İyi de, bunların hepsi bizim burnumuzun dibinde olacak! Suriye füzelerle kan gölüne çevrilirse, sınırlarımıza korkunç bir göç dalgası gelecek. Esad, Gaziantep’i ve OSB’yi hedef almaya kalkarsa bizim Zırhlı Tugay’daki patriotlar devreye girecek. Dünyanın en büyük zehirli gaz stokuna sahip olan Suriye, “Ben ölüyorum, siz de ölün” diyebilir!

 

Şaka gibi değil mi?

Suriye’den Antep’e gelenlere bir sorun, onlarda işin başında herşeyi şaka gibi görüp hiç inanmamışlardı!

Muhtemelen İran da işin içine müdahil olup İsrail’i hedef alacaktır.  Böyle bir savaş da balistik füzeler kullanılırsa, merak edecek fazla bir şey kalmaz, çünkü çok kısa sürer!

 

Yapacak bir şey yok! Çünkü, Esad’ın vurulmasını herkesten çok Türkiye istiyor! Şikayet etmeye hakımız yok.

 

  


 

Sam Projesi, imar düzenlemesi

 

“Tekrar Çal Sam/Play it again Sam

Bu ‘Sam’ o Sam değil!

Hani şu unutulmaz ‘Casablanca/Kazablanka’ filmindeki ‘Sam’ değil!.. Bu Sam, haksızlığın, vicdansızlığın daniskası, bir utanç vesikası Sam!..

 

Sam’da ballı börek dağıtılıyor!

Daha önce küçük paralarla alınan ‘toprak’ imar düzenlemesi ile trilyonlara satılacak! Birileri zengin oğlu zengin olacak!

Daha ‘Fıstık Araştırma’ projesi mahkemelerde adalet ararken, Asım Bey’in yeni projesi ‘Sam’ ortalığı karıştırdı.

 

Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e ‘Sam Projesi imar düzenlemesi’ ile ilgili sorular yöneltmiştim.

Her zamanki adaletsiz ve inatçı tavrı ile cevap vermedi veya veremedi. Belli ki gider ayak projeyi meclisten geçirecekti.

Ama Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın bir gazeteye verdiği demeçten anladım ki, bu hayali hemen gerçekleşmeyecek.

Başbakan Erdoğan’ın müdahalesi ile konu şimdilik askıya alınmış.

 

Asım Bey çok tecrübelidir, böyle işleri tereyağından kıl çekermiş gibi becerirdi, ama bu sefer ne oldu da böyle çuvalladı, vardır mutlaka bir kerameti…

 

Artık herkes anlamalı ki, bu oyun sona erdi ve perde kapanmak üzere.

Hesaplaşma bu söylemden vareste!..

 

Savaş rüzgarları!..