Patriotların bakımı umarım iyi yapılıyordur!

YAYINLAMA: 27 Ağustos 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2013 / 20.00

Savaş rüzgarları fırtınaya dönüşmek üzere.

Dün en çok satan İngiliz gazetesinin manşet haberinin kupürünü köşeme almıştım. ‘Birkaç gün içinde’ müdahale başlıyor diye yazıyorlardı! Tatildeki İngiliz Parlamentosu Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırıldı.

Dün de Amerikan NBC haber kanalı gün verdi: “Üç gün sürecek füze saldırısı Perşembe günü başlayabilir.”

Yunan Kathimerini gazetesi de, ABD’nin Yunanistan’dan kolaylıklar göstermesini, Kıbrıs’taki iki İngiliz üssünün kullanılabileceğini yazmakla kalmadı bir de bomba gibi bir haber yayınladı:

Ankara’nın Suriye’deki krize siyasi açıdan fazlasıyla karışması nedeniyle, Türkiye’deki askeri üslerin ve geçişlerin kullanılması konusunda tereddüt ediliyor.”

Diğer bir Yunan gazetesi Ta Nea ise şu yorumu yaptı: “Suriye’ye müdahale yapılırsa Türkiye en önemli oyunculardan biri olacak. Bazı bilgiler, müdahalenin komutasının bile Türkiye’ye verilebileceği şeklinde. Ürdün’de büyük bir gizlilik içinde ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Kanada, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin temsilcilerinin katıldığı gayrı resmi bir savaş konseyi toplandı.”

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Resmi Sözcüsü İrina Rossii, yaptığı açıklamada yaklaşık 90 Rusya Federayonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu vatandaşının bugün Suriye'ye giden Acil Durumlar Bakanlığı'na ait bir uçakla alındığını söyledi.

Sınırımızda savaş başlamak üzere. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gönüllü ülkeler (NATO?) koalisyonuna girip Suriye ile savaşmak için meclise gitmeye gerek yok dedi. Böylece biz de artık savaşın içindeyiz, hatta komutanın bizde olma olasılığı da var! Bu durumda karşı tarafın da kendini savunma hakkını ve becerisini gözönüne almak zorundayız. Yani, dünkü yazdıklarım gerçekleşebilir.  Şimdi, patriotun neden Gaziantep’e yerleştirildiği zannederim daha iyi anlaşıldı. Ama pek umursadığımız da söylenemez! Çünkü bizim başımıza gelebileceklerden pek haberimiz yok. “Allah korusun! Bize bir şey olmaz!” deyip işin içinden çıkıyoruz, hepimiz.

Dün akşam saat 19.00 civarında Boston’dan bir arkadaşım arayarak, Amerikalı senatörün şu sıralarda Gaziantep’te önemli bir toplantı yaptığı söyledi. Bu kadar önemli bir haberi savaş ortamında kime doğrultacaksınız, mümkün olmadı. Doğrultabilseydik, manşet haberimiz olacaktı.

Savaşı doğrulayan asıl haber borsadan geldi. Böyle bir durumda borsa çöker, dolar  ve altın fırlar, öyle değil mi? Nitekim, öyle de oldu! Bugünde, kapatmazlarsa aynı minval üzerine devam edecektir! Merkez Bankası Başkanı Başçı’nın açıklamalarını, faiz silahını kullanmayacağız söylemlerini falan boşverin, savaşta dolar gerçek değerini bulur.

 

 

 

Patriotların bakımı umarım iyi yapılıyordur!