Sam Projesi devam

YAYINLAMA: 28 Ağustos 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 / 20.00

Gaziantep tipik bir Ortadoğu kenti. Kimin eli kimin cebinde, kim kimi neden destekler, kim kimden neden hazzetmez, kim kimi neden sever aynen borsa gibidir, menfaat durumuna göre değişir!

Önemli bir iktidar milletvekili ortaya çıkıyor, aylardır suiistimal olduğu iddiası ile kamuoyunun tepkisini çeken bir imar düzenlemesi için başbakanın sözlerini veya talimatını aktarıyor.

İmar düzenlemesini yapan kim? İktidar Belediyesi. İtiraz eden kim? Garip ama önce CHP Gaziantep Milletvekili tepki gösteriyor ve TBMM’ye soru önergesi veriyor. Başbakanın işi gücü yok ta, Suriye ile savaş ortamı yaşanırken, bir köyün imar durumu ile uğraşması da neyin nesi demeye getiriyor. Ama bunu sorarken de,  “…iktidarınız süresince çeşitli zamanlarda içkiden, dizi filmlerinin içeriğine, kızlarla erkeklerin samimi görüntülerinden, çocuk sayısına ve kürtaja kadar yaşam tarzına müdahale eden açıklamalarınız…” diye verip veriştiriyor! Sonunda da Tayyar’ın açığını bulabilmek umudu ile, “Bakan da, Millietvekili de, Vali de hep bu ‘Başbakan’ın talimatı’ lafını kullandığı için siz gerçekten böyle bir talimat verdiniz mi?” diye soruyor!

CHP milletvekilinin derdi, partilisi ilçe başkanının imar düzenlenmesinde büyük menfaatı olduğundan, ona destek çıkmak. Sizinkilerle bizimkiler anlaşıp bir imar düzenlemesi yapmışlar, Eylül’de de meclise getirip çıkaracaklar. Pişmiş aşa su katmanın ne manası var, ne karışıyorsun sen kendi işine bak, demeye getiriyor!

Diğer tepki, bu da çok garip, ‘Topal ördek (*)’ Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan geliyor.  Çok şaşırdım” diyor Asım Bey, “Keşke bunu kapalı kapılar arkasında konuşsaydık. Ben kendisine bu bilgilerin alasını verirdim!..

Günlerdir, haftalardır şehirde bu konu konuşuluyor. Kapalı kapılar arkasında iş çevireceğine çıkıp kamuoyunun önüne doğrusunu anlatsaydın ya! Ama sabah söylediğini akşam inkar eden, dün söylediğinin bugün tam tersini yapan birisine kim inanır ki!..

Tayyar, Güzelbey’e sormanın fuzuli olduğunu düşünüyor olmalı ki basına konuştu. Güzelbey’de, Tayyar’ı arayıp bilgi vereceğine  bir gazeteye demeç vermeyi tercih ettiğine göre, artık kimsenin kendisine güvenmediğinin bilincine varmış olsa gerek!

Güzelbey’in demecini okurken kamuoyunu nasıl algıladığı, ne kadar değer verdiği, neyin yerine koyduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Gaziantep’te 10 yıl aralıksız belediye başkanlığı yapmış birisinin şu sözlerini lütfen okur musunuz?
Gaziantep’te artan arsa fiyatları ister istemez konut maliyetlerine yansımaktadır. Bundan 4 sene önce 100-120 bin TL olan konut şu anda 3 katına satılmaktadır. Demek ki, Gaziantep’te konut ve arz talep konusunda bir talep vardır. Biz şehirde yeterli konut olup olmadığını inceliyoruz.”

Yani, aradan 10 sene geçmiş, belediye başkanı Antepli’nin en kutsal şeyinin ’toprak’ olduğunu daha yeni öğrenmiş, bizim vatandaşın gerisinde olmamamız lazım diyerek, hükümet konağını merkez yapıp, pergelin sivri ucunu buraya batırıp, yazan ucuyla 10 kilometrelik bir dairenin sınırında neresi varsa imara açacakmış!..

Aman Yarabbim, bu başkan insanı deli eder! Meğer bunu yeni öğrenmiş ve yapmaya karar vermiş! Git kardeşim ya, İzmir’e mi, Antalya’ya mı, İstanbul’a mı, Almanya’ya mı? Gözünü seveyim, git te, nereye gidersen git, yolun açık olsun, yeter ki git!

(*) Amerika’da görevlerinin son aylarına gelen, bir daha seçilmeyecekleri belli olan, bu nedenle iş yapamaz hale gelen yöneticilere ‘lame duck/topal ördek’ denir.


Premier Hastanesi

Özel Premier Hastanesi 7. kuruluş yıldönümünü geçenlerde  bütün hastane ailesi ile birlikte mutlulukla kutlamışlar.

Kurucusu işadamı Bilal Çeker ve ortakları doktorlarla birlikte çok başarılı geçen yılları arkalarında bırakarak daha da ileriye bakan bu yönetimi ve doktorlarını ben de içtenlikle kutluyorum.

Gaziantep için bir değer olan Premier Hastanesi tıbbi başarılarının yanı sıra kurum olarak sürekli yüksek vergi ödeyenler arasında hep en başta geliyor. Bu da önemli bir başarı.

Başhekimleri Dr. Nihat Okuducu, Dr. İlyas Gökşen, Dr. İbrahim Büyükbeşe, Dr. Ahmet Tanrıtanır, Dr. Sedat Baylar, Dr. Yavuz Çapan ve diğer değerli Premier hekimlerini de anarak uzun ve başarılı yıllar dilerim.

 


Dün çok satan ünlü İngiliz gazetesi Daily Mirror’ın birinci sayfasının tamamını kaplayan habere göre Esad’ın öldürücü füzeleri var. Ancak bu füzelerin yeri henüz tespit edilemedi. Bu füzeler bizi ilgilendiriyor! Umarım bizim patriotlar yakalar!

 

 

Sam Projesi devam