Bir belediye başkanı…

YAYINLAMA: 17 Eylül 2013 / 20.00 | GÜNCELLEME: 17 Eylül 2013 / 20.00

Halen gazetecilik yapan önemli bir gazeteciye bir belediye başkanı çirkin bir iftira attı. Gazeteci de soluğu mahkemede aldı. Yargılama sonucu belediye başkanı ağır bir tazminata mahkum oldu.

Bu gibi davaları bilmeyenler için yazıyorum. Önce tazminat davası açılır, eğer kazanılırsa arkasından ceza davası açılır. Genelde de mahkumiyetle sonuçlanır. Konuyu iyi bilen ve takip eden hukukçu bir arkadaşım, ceza davası açılsaydı kesinlikle mahkum olurdu, demişti!

Ama ne oldu? Ağır tazminata mahkum olan belediye başkanı temyize başvurmadı, kararı kabul etti. Şimdi diyeceksiniz ki, haydaa olur mu öyle şey?

Oldu! Ama bir şey daha oldu. Gazeteci tazminatı kazanmakla yetindi ve ceza davası açmadı. Çirkin bir iftiraya uğrayan gazeteci, davayı kazanıp belediye başkanını mahkum ettirecekken vazgeçti!

Nedenini biliyorum ama inanın pespayeliği yazmaya değmez!


Kötü para iyi parayı kovar!

Yukarıdaki resim bu hafta yayınlanan ünlü Newsweek (internet) dergisinin kapağında yer aldı. ‘The Puny Superpower/Zayıf, Ehemmiyetsiz Süpergüç’ diyor. Amerikan bayrağını da küçücük koyarak iyice tahkir ediyorlar!

Niçin peki? Çünkü Obama, Suriye’yi bombalayıp, perişan edemedi. Belki de yüzlerce, binlerce insan ölecekti. Milyarlarca dolarlık tesis, kurum, bina berhava olacaktı. Yapmadığı için, korkaklıkla, beceriksizlikle suçlanıyor, aşağılanıyor.

Amerika saldırsaydı ne olacaktı? Petrol fiyatları fırlayacaktı, kim bilir kimler ne vuracaktı? Silah üreticileri avuçlarını ovalayacaktı! Buraya sığmaz, savaştan daha kimlerin neler kazanacağını, yazmak!..

Dünkü gazete manşetlerini görmediniz mi? ‘Vurduk’, ‘Esad Al Sana Misilleme’...

Şahinlerin’ böyle manşetleri ve tahrikleri karşısında coşanlar yok mudur? Olmaz olur mu, savaş dansı yapanların, savaş tam tamı çalanların haddi hesabı yoktur!

Ancak, Gaziantep için bunları söylememiz söz konusu değil. Şehrimizde, belki de Doğu’dan gelen göçlerin de etkisiyle insanlar daha mülayim.

Kaybedecek bir şeyleri olmayan Suriyeliler’in çoğunluğunun tercih ettiği Gaziantep’in durumu gelecekte nasıl şekillenecek doğrusu merak ediyorum. Ancak şu gerçeği de tespit etmemiz lazım, Suriye’den çok önemli miktarda dolar girdi içeriye! Bu para güce dönüşürse, yararından çok zararı olur.

Unutmayın ki, kötü para iyi parayı kovar!

13 Eylül’de New York Times’da Alman Marşal Fonu’nun/German Marshall Fund’ yaptığı bir araştırma yayınlandı. İşte bir cümlede özeti:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘Türkiye’nin her zaman insanı koruyan dış politikası, sınırının öbür tarafında öldürülen 100 bin masum insana gözlerini kapatamaz’ derken Alman Marşhal Fonu’nun araştırmasına göre de Türklerin yüzde 72’si, ‘Bizim Suriye’de ne işimiz var? İlgimizi keselim’ diyormuş.”

 

Bir belediye başkanı…