Ya şundadır ya bunda Helvacının kı-zın-da

YAYINLAMA: 28 Ekim 2013 / 18.00 | GÜNCELLEME: 28 Ekim 2013 / 18.00

AK Parti Gaziantep’i önümüzdeki 5 yıl yönetecek Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarını saptamak için çok gayret sarfediyor! Son olarak da tamayül yoklaması yapıldı. AK Parti gelinceye kadar bu ilginç aday saptama yönteminden bihaberdik! Temayül, sözlükte şöyle ifade buluyor: ‘Bir tarafa eğilme, meyletme, bir kimseye veya şeye ilgi duyma.”

AK Parti’nin kendi içindeki aday saptama sistemine bağlı olarak yapılan temayül yoklaması ve diğer yöntemlere  bigane kalmamız düşünülemez. Çünkü nihayetinde bu insanlar bizi yönetecekler, kaderimize etkin olacaklar.

Herşeyden önce bu saptamaların demokratik yöntemlerle yapılması gerekmez mi? Ama temayül yoklaması açık oy, gizli tasnifle yapılıyor. Oylar çuvallara doldurulup Ankara’ya götürülecek. Orada gerçekten birileri bu oyları tasnif edecek mi, yoksa çuvallar konduğu yerde mi kalacak?

Sence kimler aday olacaktır?” diye soru yönelttiğim bir arkadaşım bu konu ile iligili en doğru saptamayı yaptı: “Başbakan’ın ağzından çıkacak isimlere kadar, kim aday derlerse inanma, kim aday değil ona da inanma!”

Ben, Bakan Fatma Şahin’in belediye başkanlığını samimi olarak istemediğini düşünüyordum. Antep’teki evini satması, Ankara’ya iyice yerleşmesi ve oraya alışması, Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra kendisi ile çalışmak istemesi, Gaziantep’in birikmiş çok sorunu olduğundan ve en önemlisi bu kentte herşeyin arsa rantı üzerine kurulu olması zor bir görev olacağı için istemediğini biliyorum. Bir seferinde bana, “Asım Bey devam etmeli, onu ikna etmeliyiz, başka çare yok” demişti.

Ama STK’ların sorunlarına ve isteklerine olumlu yaklaşması, belediye ile ilgili konulara çok ilgi duyması ve düşünce belirtmesi bir takım çevrelere ‘acaba’ dedirttiği de bir başka gerçek. Asım Bey’in önceki gün GAGİAD ödül töreni toplantısında onu ima ederek, “Benden sonraki belediye başkanı bu salonda, aramızda oturuyor” demesi bütün gözlerin Şahin’in üzerinde toplanmasına neden olmuştu.

Bu durumda Asım Bey gerçekten oyundan koptu mu? Bunu söylemek için zaman biraz erken! Başbakan Erdoğan hafta sonunda Van’da yaptığı konuşmada, Van Belediyesi’nin hizmetini ağır eleştirirken örnek olarak da Gaziantep’i verdi: “Gidin belediyecilik nasıl yapılır Gaziantep’te görün” dedi. Bu sözler sanki Asım Bey’in hala Başbakan’ın indindeki kredisini koruduğunu gösteriyor.

Ancak, Asım Bey yeniden aday olursa yer yerinden biraz oynayacağa benziyor. Güzelbey’in, Şehitkamil’e Menderes Karaduman’ı istediği biliniyor. Şahinbey’de de Tahmazoğlu ile geçinemediği herkesin malumu. Burada da Haz’ın ismi geçiyor. Her iki ilçeyi birden belirlemeyeceği için öncelik Şehitkamil’in olacağı söyleniyor. Çünkü, Şahinbey’e dokunmak bence cinayet işlemekle eşdeğer! Bu kadar çalışkan, vizyon sahibi yetenekli bir başkanı yerinden oynatmanın AK Parti’ye çok oy kaybı getireceği kesindir.

Sonuç olarak ben size eskiyi hatırlatarak soruna çözüm öneriyorum. Çocukken oyun oynamaya başlamadan önce ya da oyun sırasında yapılan sayışmacalarda "ebe" seçmeye yarayan tekerlemenin şu son cümlesini bir hatırlayın bakalım:

Ya şunda ya bunda, helvacının kı-zın-da…


Nar yiyin…

Bu sene nar çok bol ve de ucuz. Tavsiyem hicaz narını tercih edin.

Hicaz Narı %15 ekşi %85 oranında tatlı hoş ve mayhoş bir meyve. İnsan dilinde acı, ekşi ve tatlı yiyecekleri algılama sinirleri mevcuttur. Hicaz narının lezzet bağımlılığı, damak bağımlılığı insan dilindeki ekşi ve tatlı algılama merkezlerini aynı anda harekete geçirmesinden kaynaklanmaktadır. Bu özellik ekşi veya tatlı nar da yoktur. Hicaz narını tadan bir kişi bu lezzetten bir daha vazgeçememektedir. Bu bağımlılık nikotin, kokain bağımlılığı gibi değil tamamen lezzet bağımlılığıdır.


İşte ‘Hicaz Narı'nın faydaları : 

     Çok Güçlü Antioksidandır. Antioksidan miktarı kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre üç kat daha fazla. Bir bardak nar suyu; iki kadeh kırmızı şarap, 10 bardak yeşil çay ve dört bardak kızılcık suyu ile aynı seviyede.

     Tansiyonu olumlu bir şekilde düzenler.

     Kalbi korur düzenli çalışmasına destek olur.

     Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır.

     Enerji verir, yorgunluğu giderir.

     İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar.

     Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı korur.

     Kolesterol ve kan şekerini regüle eder artmasını engeller.

     Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar.

     İshali önler tedavide destek sağlar.

     Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar.

Daha ne istiyorsunuz, kilosu 1.5 lira, hemen alın ve günde en az 2 kilo tüketin.

Dünyada bilinen en lezzetli narın Afganistan’da yetiştirildiğini ve tüm hasatın uçakla ABD’ye ihraç edildiği de belirtelim.

 

 

Ya şundadır ya bunda Helvacının kı-zın-da