Açıklansa da kurtulsak!..

YAYINLAMA: 12 Kasım 2013 / 18.00 | GÜNCELLEME: 12 Kasım 2013 / 18.00

Dün Asım Güzelbey’e çok yakın bir gazetede yönlendirilmiş, asparagas bir haber vardı. Büyükşehir’de ibre Fadıloğlu’na dönmüş! Niye bu rulet masasındaki ibre mi ki, her döndürmede ibre başka bir numarayı gösteriyor?

Ama ‘ibre’ dedikleri pusulanın ibresiyse, benim bildiğim o her zaman Asım Bey’i gösterir!

Haberi okurken çok güldüm, tahmin ediyorum Rıdvan Bey okuduysa o da gülmüştür, hem de...

Asım Bey yeniden aday olmak için çıldırıyor, bunu Antep’te siyasetle ilgilenen kime sorsanız, beni teyit edecektir.

 

Yalnızca son 3 ayda, kimbilir kaç kez, “Ben aday değilim” dedi, saymadım ama 100’ü geçti herhalde! Arap şarkıcıları gibi aynı dörtlüğü ayrı perdelerden durmadan tekrarlıyor… Eğer samimi isen, yalan söylemiyorsan, sus! Sana ne, senden sonra kim gelirse gelsin! Ağır ol, Molla desinler. 10 senedir yapamadığın işini hiç olmazsa 3-5 ay doğru yap ta, arkandan teneke bağlamasınlar!

 

Bir toplantıda, “Yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız aramızda bulunuyor!” diye Bakan Şahin’i ima ediyor, sonra ibre Fadıloğlu’na döndü, diyor. Bakan Şahin’in şu sıralar saniye vakti yok, çünkü işi ve vebali en yoğun bakanlıkta insanüstü çalışıyor. Ankara’da kendisine güzide bir ortam yaratmış, Gaziantep’e yararı dokunacak en önemli pozisyonda bulunuyor. Ama durmadan Bakan Şahin’e emrivaki yapıyor. Derdi başka! Kendince mıntıka temizliği yapıyor. Potansiyel bir adayın ayağının altına sabun kalıbını koymaya çalışıyor! Şimdi de Fadıloğlu’na musallat oldu! Ondan hata yapmasını bekliyor. Fadıloğlu’nun, “Ben Büyükşehir’e adayım” demesini hayal ediyor.

 

5 senedir, hangi ilçe belediye başkanı ile anlaşabildi! Kavgadan eli değdi mi? İlçe belediyelerinin çok iyi çalıştığını, büyükşehire fark attıklarını bilmeyen, görmeyen var mı? Tahmazoğlu’nun 2013 bütçesi büyükşehirden fazla idi, ama duyduğuma göre ayıp olmasın diye bütçe revizyonu ile büyükşehirin rakamının altına çekmişler. Şimdi, vahiy mi geldi ki, Fadıloğlu’na sarılıyor? Bütün inanırlığını kaybetmiş, samimiyetsizliği herkesçe bilinen bir belediye başkanının son çırpınmaları bunlar…

Bir şekilde yeniden aday gösterilirse, Tahmazoğlu ve Fadıloğlu ile çalışmayı kabul eder mi? Bu varsayımla, Fadıloğlu, büyükşehire adayım derse, ondan kurtulmuş olacak! Asım Bey için AK Parti’nin Gaziantepli bir milletvekili, “Bu adamı çözemiyorum. Çözebilirsem büyük siyasetçi olabilirim” demişti. Eh, haksız da değil yani…

 

Eğer Başbakan Erdoğan köşke çıkacaksa veya bir şekilde iktidarın en güçlü adamı olarak kalacaksa, zannetmiyorum ki Asım Bey’le çalışsın. Asım Bey’in Gül’e daha yakın olduğu bilinen bir gerçek. Ama Erdoğan yerel seçimlerde alınabilecek maksimum oyu alabilmek için, kim, nerede en yüksek oyu alacaksa onu aday yapmak istiyor. Asım Bey bu konuda da çok becerikli. Anket manket derken, milletin kafasında en yüksek oyu kendisinin alabileceği şeklinde bir kanaat oluşturdu. Politikacılığını inkar etmek haksızlık olur ama dürüst politika yaptığına da kimseyi inandırmak mümkün değil.

Adaylar açıklansa da kurtulsak…

 


Doğru mu?

 

Dr. Asım Güzelbey’in dünürünün kızı avukat hanım Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlamış. Haberi teyit ettirmek için önce Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Bey’i aradık. Bilinen nezaketiyle “Bilemiyorum” dedi kibarca… Asım Bey’e internet mektubu ile ulaşmaya çalıştık ama yanıt vermedi.

Ulaşabilseydik, “Hangi ihtiyaca göre, neden işe aldınız” diye soracaktık. Bu da yanıt verilemeyecek kadar zor bir soru değildi…

 

 

Açıklansa da kurtulsak!..