Ortadoğulu politikacılar…

YAYINLAMA: 14 Kasım 2013 / 18.00 | GÜNCELLEME: 14 Kasım 2013 / 18.00

Asım Güzelbey’in tekrar aday olacağı o kadar çok dillendiriliyor ki!..

Yerel gazetelerin köşe yazarları, iktidar partisinin laf cambazları, belediye çalışanları sürekli dedikodu üretiyor ve asparagasçılar da yayınlıyor!

Ancak bunda bir fevkaladelik yok. Ortadoğu’da siyaset böyle yapılıyor. Asım Bey’in aday olmayacağına dair söylediklerinin hiçbir kıymeti harbiyesi yok! İnsanlar unutuyor ama arşivler unutmaz! Açın bakın, 5 sene önce de “Aday olmayacağım” demişti, yemin etmişti, şeref üzerine söz vermişti ama hangi sözünü tuttu ki bu dediğine sadık kalsın. Arşiv önümde duruyor. Kitap yapılsa, söylediği doğru olmayan şeyler, göz boyamak için bastırdığı kitaptan (kağıt parasına yazık!) daha kalın olur.

 

Daha birkaç gün önce MÜSİAD’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Gaziantep dünyanın en hızlı büyüyen ve gelişen 10 büyük kentinden birisidir(Habertürk 11 Kasım 2013) diyor. Bununla neyi kanıtlamaya çalışıyor, bilmiyorum. Bu tavrının izahını uzman hekimlere bırakıyorum.

Daha bugün öğrendim, özel bir hastanede birlikte çalıştığı, benim de çok iyi tanıdığım, Antep’in yerlisi tam bir beyefendi olan değerli bir arkadaşım, 2004 yerel seçimlerinde Asım Bey’in aday olduğunu duyunca, “Eyvah! Eğer kazanırsa bu şehir çok şey kaybeder. Onun iç yüzünü kimse bilmez çünkü hiç insan içine karışmamıştır, sosyal hayatı olmamıştır. Ben de bilmiyordum. Ama birlikte çalıştığımız 2.5 senede onu iyi tanıdım. İnsanları birbirine düşürmeyi, jurnalciliği (Sabah’ı da jurnalleyerek ceza almamıza ve büyük maddi kaybımıza neden oldu) onun kadar iyi bileni ve yapanı görmedim. Korkunç bir insandı. Hastaneye kötülüğü dokundu. Gitti de kurtulduk” demiş.

 

İktidar partisinin aday seçicileri acaba Asım Bey’le tekrar 5 yıl yola devam edilirse, sonunda partilerinin bir daha kazanma şansının kalmayacağını gerçekten bilmiyorlar mı, göremiyorlar mı?

Bastırdığı baştan sona yanlışlarla dolu, kağıt israfı kitap neden ‘adaylık’ konusu netleşmeden dağıtıldı? Daha seçimlere 4 aydan fazla bir zaman var. Dürüstlük, yani ‘fairrekabet için bu göz boyamaktan ileri gitmeyen kitabı partinin adayını belirlemesinden sonra dağıtması daha doğru olmaz mıydı? Neden bu kadar mükemmel bir zamanlama yaptığını AK Parti’nin diğer aday adaylarının anlamaması mümkün mü? Öyle ya, herkes aptal, kendisi çok akıllı!..

 

İşte bunun içindir ki hep aklı fikri haksız rekabet stratejisinde diyorum. AK Partililer’e yakışan artık bu kente işadamı saiki ile düşünebilen, yılın 6 ayını içeride , 6 ayını dışarıda değil, çoğunu içeride geçirebilecek, belediyede odasında oturup vatandaşla yüzyüze gelmekten korkmayan, varıyla yokuyla hizmet edecek, akrabalarını belediyeye doldurmayacak bir adayın saptanmasıdır. Allahınızı severseniz, son 10 senede arsa rantçılığından başka ne yaptı? (Türkiye’nin en büyük gazetesi Hürriyet’e manşet olmadı mı?) Bizzat Devletin Valisi’nin tespitiyle, bu şehrin yüzde 70-80’i gecekondulardan ibaret değil mi? İstanbul’dan beter trafik keşmekeşliğinin yaşandığı bu şehrin hangi yolunu yaptı? En önemli caddelerinden birisi olan Atatürk Bulvarı’nın hali meydanda değil mi? Yıllarca o caddeye dokunmadı, yazın şehir sakinken yapabileceği tamiratı okullar açıldıktan sonra yapmaya başlayıp, ağzına yüzüne bulaştırmadı mı? Parkları betonlaştırıp, ağaçları kesip çirkinleştirmedi mi?

 

Ulaştırmada, hafif raylı sistem diye Almanya’nın, Avrupa’nın 50 sene önce kullandığı vagonları ithal ederken gümrükte takılınca ‘hurda’ diye cambazlık yapıp ithal ettikten sonra kentin ortasından Devlet Demir Yolları geçiyor gibi ilkel bir sistemle bütün Antepliler’i uyutmadı mı?

 

İlk hattı yaptığında, sivil toplum kuruluşlarını gezerek, “Bizim öyle başkalarının yaptığı gibi 200 milyon dolar harcayacak paramız yok. Mütevazıyız. 30, bilemediniz 40 milyon dolara çıkacak” demişti. Ama gerçekte Türkiye’nin en pahalı hafif (neresi hafif, resmen tren!) raylı sistemini kurmadı mı?

 

Bunu bilerek ve emin olarak söylüyorum, yarın bir başkası geldiğinde bu rayların hepsini sökecek! Çünkü küllüyen yanlış! Zaten dar olan caddelerin üçte biri bu sistem yüzünden randımanlı kullanılamıyor. Diğer bütün illerde hafif raylı sistemde kara taşıtları ve tramvay aynı zemini kullanıyor. Bunu hiç mi bir AK Partili yönetici görmüyor? Bizimle resmen kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. Bundan zevk alanların olduğu belli ama ben bir Antepli olarak çok üzülüyorum.

 

 

Ortadoğulu politikacılar…