AK Parti ile Cemaate yeni kardeş!..

YAYINLAMA: 26 Kasım 2013 / 18.00 | GÜNCELLEME: 26 Kasım 2013 / 18.00

Belki garip gelecek ama bazı çevrelerde tartışılan derin bir argüman var. “Bunun üstesinden ancak Erdoğan gelir” deniyor!

Neyin mi? Cemaat vesayetinin...

 

Leyla Zana da Erdoğan’a gitmiş, “Bu işin üstesinden ancak siz gelirsiniz” demişti!

Peki, “Askeri vesayeti ancak sen kaldırabilirsin” diyen kimdi acaba? Bu sorunun cevabı bugünün dev kavgasının şifresi!..

 

Amerika’nın bölgeyi terketmesi bütün dengeleri alabora edecek. Yeni bir dünya gücünün doğması şaşırtıcı olmaz. ‘Big brother/Büyük ağabey’ kardeşler (AK Parti ve Cemaat) arasında bir ayrım yapmadı, yapacağa da benzemiyor. Üstelik, İran’la da giderayak zımni (her ne kadar şeffaf olduğu açıklanıp, tarafların birbirine sarılıp öperek kutlamış olsa bile!) bir anlaşma yaparak, kardeşlere yeni bir kardeş müjdesi verip ‘taht’ kavgasını ateşledi.

Osmanlı’nın torunları kardeş kavgalarına şerbetlidir! Erdoğan’a ‘Başkanlık’ yolu açılsaydı, bu işin üstesinden evvel Allah daha iyi gelirdi. Şimdi daha iyi anlaşılıyor, neden böyle bir şeyi istediği...

 

Artık öküz öldü, ortaklık bozuldu. Şimdi herkes tarafını belli edecek. Başı çeken AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal oldu. Disiplin Kurulu’na verildi, ihraç edilecek. Popüler isim Hakan Şükür de tarafını açıkladı. Aslında kendisinden böyle bir açıklama beklenmiyordu. Ama ‘ortaya çık’ emrini almış olmalı ki öyle davrandı. Gaziantep’te de benzer açıklamayı ailesi adına Bahaeddin Nakıboğlu yapmadı mı?

Bu gibi açıklamalar artarak sürecektir. Başbakan Erdoğan’ın, “Bitaraf olan bertaraf olur” sözü en çok şu an için geçerli!

 

Yandaş gazeteler ve yazarlar yangının üzerine benzinle gidiyor. Engin Ardıç, ‘bunlarkackisiler.com’ diye bir site kurmuş! Televizyondaki tartışma programlarında cemaatın oy oranı konuşuluyor, yüzde 2.5-4.5 arası tahmin ediliyor. Ancak, bu şekilde değerlendirmeler hem hatalı, hem de yanlış. ‘Etki’, ‘çevre’ ve ‘nüfuz’ faktörleri değerlendirmeye dahil edilmedikçe sonuç hep ‘error/hata’ verir!

 

Zirve Üniversitesi’nin çok değerli bir doçenti vardı: Gökhan Bacık. Ayrıldı, başka bir şehirde başka bir üniversiteye gitti. Oysa hiç kaçırılmayacak kadar kıymetli bir hocaydı. Geçen sene birlikte ofisimizde yemek yerken söylediğini hiç unutmadım:

AK Parti, netice itibariyle bir siyasi partidir. Ama biz, inanmış insanlarız, hizmete adanmış cemaatız. Onlar bugün varlar, yarın yoklar. Biz her zaman var olacağız.”

 

Bu sözler beni çok etkilemişti. Ne kadar derindeler bilemiyorum ama Başbakan’ın, “Artık milli güvenlik için tehdit haline geldiler” demesi çok kaygı verici! Ancak, Bahçeli de aynı cümleyi AK Parti için kurdu, birkaç gün önce...

Kavganın sertleşerek yaygınlaşacağının bir ipucunu da Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak verdi:

Cemaat kendilerine itiraz etmeyen kuklalar yetiştirmek istiyor. Sadece dershanelere dokunulmayacak, yurtlar da değişecek ve dönüşecek, Kuran kursları da dönüşecek. Kuran kursları, hat merkezlerine, Kuran araştırması merkezlerine, kıraat merkezlerine dönüşecek.”

 

Futbol Yalnız Futbol Değildir’in yazarı kıskanmasın, artık yeni ‘mottoDershane Yalnız Dershane Değildir!..

AK Parti ile Cemaate yeni kardeş!..