3 boyutlu tasarım!..

YAYINLAMA: 04 Aralık 2013 / 18.00 | GÜNCELLEME: 04 Aralık 2013 / 18.00

Şanlıurfa’da Fakıbaba 5 yıl önceki yerel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmeyince istifa edip bağımsız aday olmuştu. Seçim öncesi  AK Partililer Fakıbaba için ‘’Başbakanın ceketini koysak, ondan çok oy alır’’ demiş, şehirde ‘Ceketli protestolar’ başlamıştı.

Erdoğan bu gösterilere kızarak, “AK Parti treninden inen, bir daha binemez” dedi. Fakıbaba ise, “Ben parti treninden indim, halkın trenine bindim, halk kendisine yanlış yapmayanı treninden hiç indirmez” cevabını verdi ve seçimi de kazandı.

Fakıbaba daha sonra Saadet Partisi’ne geçti. Katılım töreninde konuşan dönemin SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık kimse halkın karşısına ceket koyamayacak, iktidarın tek adresi biziz” dedi. Daha sonra Numan Kurtulmuş da Saadet Partisi’nden ayrıldı, HAS Parti’yi kurup kapattı ve AK Parti’ye geçip, Genel Başkan yardımcısı oldu. Fakıbaba da SP'den ayrıldı ve Kurtulmuş'un isteği üzerine Ocak 2013'de yeniden AK Parti'ye geçti.

Başbakan Erdoğan, Salı günü grup toplantısında Şanlıurfa’nın AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, istifa eden Şanlıurfa Valisi Cemalettin Güvenç’i aday gösterdiğinde hemen yanıbaşında herkese gülücükler gönderen mutlu bir Fakıbaba vardı. Güvenç’i öperek kutladı ve bütün gücü ile selefi için çalışacağını söyledi. Oysa, kendisini AK Parti’ye getiren Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan’ı ikna edemediği için kırılmış, kalp kirzi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı.

 

Peki ne oldu da bu iş tereyağdan kıl çeker gibi mutlu sona bağlandı? Çünkü, Fakıbaba’ya Erdoğan, “Sana TBMM’de ihtiyacım var” dedi.

 

Bize ne kardeşim, Urfa’dan, Fakıbaba’dan demeyin! Çünkü, Erdoğan’ın, aynı cümleyi BŞB Başkanlığını çok isteyen Ahmet Uzer’e de söylediği iddia ediliyor. Bu yüzden Şahin’in adaylığı tam bir konsensus içinde gerçekletirildi.

 

Olay kaç boyutlu, görüyor musunuz? 3 boyutlu!

Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerin tasarımı başarıyla yapıldı.

 


 

‘Güç’ karşısında sakinleşirler!..

 

Fatma Şahin, Türkiye’nin en önemli sosyal sorununa çözüm getirmek için koskoca bir Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, sıfırdan kurarak büyük başarı elde etti. Bu da kendisine sınırları ülkemizi aşan haklı bir şöhret getirdi. Herkesin takdir ettiği bir Bakan’dı.

Ne olduysa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduktan sonra oldu. Ben onun hala Gaziantep’e gelişini, kendi inisiyatifi ile olmadığını kabul ediyorum. Mizacı itibariyle mütevazı bir insan. Verilen göreve yok demek gibi kendisinden büyüğe tercih dayatacak bir yapıda değil.

 

Edindiği bunca tecrübe var, başarıya nasıl ulaşılır biliyor. Daha adaylığı bile açıklanmadan çalışmalara başlayıp, zaman kazanmaya çalıştı. Bundan daha doğru ne olabilir? Bu bile eleştirildi. Ama görüyorum ki, saçma eleştirilere aldırmıyor, bildiği yolda devam ediyor. Umarım hep böyle olur.

 

Ancak, şu da bir gerçek ki, bu şehirde hiçbir şey söylendiği gibi ‘ortak akıl’ ile değil, ‘ortak menfaat’ ile yönlendirildiği için bir kadın yöneticinin yerel bazda, yani dar alanda, işi daha zor olacaktır. Buna karşın bir hayli artan yetkileri, ‘güç’ karşısında kuzu gibi olan Antepliler’i sakinleştirecektir!..

 

Bugün Gazetesi’nin yayınladığı resme Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan çok ağır cevap verdi. “Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir, tefessüh etmektir. Hiçbir çekişme böyle bir saygısızlığa cevaz veremez” dedi.

Ama bütün bunların eski Bakan, yeni Başkan Şahin’le ne ilgisi olabilir ki… Kavga yüksek yerlerde, semalarda, bizimle bir ilgisi yok!

  

 

 

 

3 boyutlu tasarım!..