Akif Ekici

YAYINLAMA: 11 Mart 2014 / 18.00 | GÜNCELLEME: 11 Mart 2014 / 18.00

Daha önce Gaziantep’i vekaleten yöneten CHP’li Akif Ekici, şimdi asaleten göreve talip.

Ekici, siyaseti çok seven bir politikacı. Geçmişi de bir hayli uzun. İlçe başkanlığından tutun, belediye meclis üyeliği, başkan vekilliğinden milletvekilliğine kadar geniş bir arenada kazandığı tecrübeyi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanılığı’nda değerlendirmek, kentine hizmet etmek istiyor.

Önemli bir sanayici, Gaziantep Sanayi Odası’nda bulunmuş, yönetim kurulu üyeliği yapmış, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi başkanlığı yapmış; üretimi, ticareti de iyi bilen bir Antepli.

Dün gece Gaziantep Kulübü’nde etkili bir sunum yaptı. Samimiydi ve de inandırıcıydı.  Zaman zaman ses tonunu yükseltti, agresif havaya büründü ama dinleyici topluluğu da doğrusu destek verdi.

Fatma Şahin’de de, Akif Ekici’de de salona hemen aynı hava hakimdi; geçen on yıl kaybedilmişti!

Ekici, 2004 ile 2014’ü mukayese eden rakamlar verdi. Keşke vermeseydi! İnsan kahroluyor, bütün kriterlerde Gaziantep hep gerilemiş. Oysa, son on sene paranın en bol olduğu, AK Parti iktidarından ne istendiyse alınan, olağanüstü bir dönemdi. Neler yapılmazdı ki, Gaziantep’e yeni bir Gaziantep eklenebilirdi.

2012 yılında büyükşehir binikiyüz küsur madde görüşmüş, bunun sekizyüzüimar değişikliği’ maddesiymiş.

Bundan da kolayca anlaşılıyor ki, Asım Bey yalnız rantla ilgilenmiş! AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer’de dememiş miydi; nedir bu imar, rant, arsa hikayesi hep gündemin ilk sırasında, diye…

Beni asıl dehşete düşüren, ‘Ulaşım Master Planı’ konusu oldu. Saygın bir uzmana plan yaptırılıyor, parası da bir milyon, yüzbin lira olarak son kuruşuna kadar ödeniyor. Ama, planın habbesi bile uygulanmıyor. Herhalde bunun içindir ki, Gaziantep Kulübü’nün adaylara seçilmeleri halinde uygulanmasını istedikleri kriterlerin ilk maddesine bunu koymuşlar: Uzmanlara saygı…

Akif Ekici, benim önceki gün yazdığım projeler konusundaki fikrime yaklaşık bir duruş sergiledi. Sağlıklı bir us, uzmanlığa inanan ve değer veren yaklaşım, herşeyi ben bilirim demeyen zihniyet, sorumluluk aldığında kentin yararına projeler üretilmesi için gereken olanakları ve kolaylığı sağlar.

Defalarca tekrarlandı ama ben duyuşta, herkes gibi kahroluyorum! Ekici, “42 dönüm fuar alanı müze olacağına, kültür yolunun bir parçası, turistlerin şehrin kalbinden ayrılmadan gezebilecekleri, alış veriş yapabilecekleri mümkünken, Hamdi Akın’a bedava (ayda 6 bin küsur dolara 30 yıl kiralama) verilen iki otel yeri, Forum’dan –ne kadar alındıysa- belediyeye kalan 30 küsur milyon liraya peşkeş çekilmesinin etik ve vicdani hesabı acaba nasıl verilecek?” diye 2 Nisan’da Katmandu yolcusu olan Asım Güzelbey’e gözleri çamak çakmak iyi yolculuklar dilerken, herkes gibi ben de acaba hep orada kalsa mı diye düşündük!

Akif Ekici’nin şanssızlığı atom karınca Şahin’in rakibi olması! Güzelbey olsaydı, herhalde ‘ham yapardı’ diyenler çoğunlukta!..

Moderatör Severoğlu’na takıldım, “Kavga dövüş yok! Böyle kolay moderatörlüğü dedem de yapar” dedim. “İyi vallahi kavga mı çıkaralım istiyorsun! Herkes olgun, adayları ilgiyle dinliyor. Bizim de zaten amacımız buydu” dedi.

Gaziantep Kulübü Başkanı Dr. Gereçci’ye, “BDP’yi niye…” demeye kalmadı, “Abdullah Demirtaş’ı da davet ettik. Gelip konuşacak” deyince söyleyecek bir şey kalmadı. Demokratlığa da bu yakışırdı.

Aslında Gaziantep Kulübü bütün adayları birlikte davet etmek istemiş. Aynı platformda, Batı’lı anlamda bir toplantı düşünmüşler. Hatta anlaşmaya bile yakın olmuşlar. Ancak, AK Parti, daha sonra ilke olarak bu tip programları benimsemediklerini bildirmişler.

Toplantılar çok güzel, yararlı ve ilginç sürüyor.


Tahir Tekin Öztan

 

Hem Fatma Şahin, hem de Akif Ekici, ‘Şire Festivali’ projesi yapmışlar. Hatta Ekici, “Ben Ocak’ta söyledim, daha önce davrandım” diye de bastırdı.

Hadi, her iki aday da yoğun çalışıyor, gündemi gerektiği gibi yakından takip edemeyebilirler. Ama danışmanları yok mu?

 Şire Festivali’ geçen sene süper bir organizasyonla yapıldı. Çok ses getirdi ve de çok beğenildi. Onlarca misafir Gaziantep’e geldi, gazeteciler ve televizyoncular günlerce bu güzel festivali bütün dünyaya tanıttılar.

Bu organizasyonu düşünen fikir babası ve tek başına gerçekleştiren turizmci gastronom Tahir Tekin Öztan’a biraz ayıp oldu!

 Şimdi, her iki aday da Öztan’ın gönlünü almalı, “Seçildiğimde seni arayacağım, ne destek istiyorsan vereceğim. Daha da büyüt, daha da güzelleştir, birlikte yapalım” demeli!..

 

Akif Ekici