İl başkanı Başbakan’ın beklediği mesajı verdi

YAYINLAMA: 13 Mart 2014 / 18.00 | GÜNCELLEME: 13 Mart 2014 / 18.00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçenlerde gazetecilerle yaptığı televizyon sohbetinde, AK Parti milletvekillerinin cemaate karşı açıklama yapmamalarından çok rahatsızlık duyduğunu söylerken haliyle Antep’i düşündüm. “Kimsenin sesi çıkmıyor, nasıl çıksın ki!” diye geçirdim aklımdan.

Dün İl Başkanı Ahmet Uzer, çatır çatır konuşunca, onu Anadolu’nun en cesur politikacısı olarak ilan ettim!..

 

Şimdi, önce Başbakan Erdoğan’ın ne söylediğine bakalım:

O yüreği ortaya koymaları lazım. Bu bakan da olabilir milletvekili de olabilir. Bu mücadele istiklal mücadelesiyse bu mücadeleyi beraber vereceğiz. Konuşmamalarından rahatsızım. ‘Paralel yapı’ tarafından şantaj yapılıyor, tehdit ediliyor olabilirler. Şantajla, tehditle kafeslenen insanlar var. İşadamları olsun siyasiler olsun. Bunların sayısı çok. Partimde de var.”

 

Çok vahim bir durum!

Bazı köşe yazarları bunu, “Ağzını açıp tek laf etmeyenler ‘şantaj ve tehditle’ korkup susuyorsa, onların da saklanacak hoş olmayan durumların içine girmiş olduklarını varsaymamız gerekir” değerlendirmesinde bulundular.

Ama hepsine böyle bir suçlama yapmak haksızlık olur. Çünkü çok değişik durumlar var. Akrabalık ilişkileri var, varlık yönetimi var, holdingler var, şirketler var!..

 

Her şeyin olabileceği çok gergin ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Başbakan Erdoğan, artık cemaat demiyor, örgüt diyor. Yani, işin geldiği nokta ‘dünyanın sonu’ gibi bir şey!

Tam bu sırada yiğit bir İl Başkanı çıkıp, “Cemaat bize savaş açtı. Partimizin aleyhinde çalışıyorlar. Montajlar yaparak siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar” diyerek Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlık duyduğu, “Kimse ortaya yüreğini koymuyor” dediği bir konuda net ve açık konuşarak, bugün Gaziantep’e gelmesi beklenen Erdoğan’a mesaj verdi.

Bakalım Başbakan Antep’te bu konuda neler söyleyecek. Epey terleyen olacak herhalde…

İşte siyaset böyle bir şey!

 


Taka’nın manşeti

 

Trabzon’un en çok okunan gazetelerinden Taka’nın dünkü manşeti ibret verici idi!

Fenerbahçe; başkanı, bazı oyuncuları, medyası, bazı taraftarı ile futbolun üzerine çöken bir kabus gibi!..

Puan kaybedilen her maçtan sonra kriz çıkarılıyor. Türkiye’nin bir numaralı hakemi Cüneyt Çakır bile ‘Dünya Kupası’ öncesi Fenerbahçe’den çekindiği için Gençlerbirliği maçında resmen eyyamcılık yaptı.

 

Pazartesi günü oynanan Trabzon maçının çok zor geçeceği, Fenerbahçe’nin puan kaybedebileceği tahmin ediliyordu.

İşi sağlama almanın yolu, kriz çıkarmaktı! Bu kez, maçtan sonra değil de, maç sırasında çıkarıldı! Gazetenin manşeti de bunu söylüyor zaten.

 

Fenerbahçe, hem Trabzon’un şampiyonluk kupasını vermiyor, hem de sürekli pataklıyor!

Bunun adına da ne diyorlardı?..

Futbol, futbol!..

 

 

 

 

İl başkanı Başbakan’ın beklediği mesajı verdi