Amerika Gaziantep’i konuşuyor...

YAYINLAMA: 10 Nisan 2014 / 20.00 | GÜNCELLEME: 10 Nisan 2014 / 20.00

Bugün Amerika’da Gaziantep konuşulacak. Boston’daki konferansta Gaziantep’in önemi vurgulanacak, Gaziantep ile ilgili özel bir sunum yapılacak. Konferans sonuçları da Başkan Obama’ya sunulacak.

 

Başbakan Erdoğan’ın geçen sene Mayıs ayında gerçekleştirdiği Washington ziyareti sonuç bildirisinde bizzat Obama’nın samimi isteği üzerine yer alan, ‘Türkiye ile ticaret hacmini artırma’ maddesineişlerlik kazandırmak için toplanan konferans bugün çalışmalarına başlıyor.

 

Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın himayesinde önemli bir bürokrat takımının katılacağı konferansta, ABD’li bakanlar, önemli bankalar ile önde gelen ABD’li şirketlerin CEO’ları, üniversitelerden bilim adamları, saygın ekonomistler, bazı düşünce kuruluşlarının üyeleri ve medya ordusu yer alacak.

 

Konferans davetiyesinde kocaman harflerle ‘Turkey’sturn?/Türkiye’nin sırası mı?’ yazıyor ve şu bilgi veriliyor:

İki gün boyunca, Türkiye'nin eşsiz jeopolitik ve güvenlik bağlamında katkıda bulunan ana temalarla, yatırım ve özel teşebbüs için bir merkez olarak Türkiye'nin rolü ve kendi bölgesinde bir enerji köprüsünün yarattığı fırsatları keşfedeceğiz. Bölgedenyeni anlayışlar, kışkırtıcı diyalog ve uluslararası ağ fırsatları ile dolu bu heyecan verici konferans için bize katılın .

 

Ne güzel bir sunum değil mi?

Bu konferansın organizatörü Arthur Sculley, geçen sene sonu ve bu sene Ocak ayında Gaziantep’e gelerek bir dizi görüşmelerde bulundu. Bu köşenin okuyucuları hatırlayacaklardır, bütün görüşmeleri yansıttım.

Arthur ile Dünya Bankası’nın 1.5 sene önce hazırladığı ve sitesinde yayınladığı Gaziantep verilerini taradık, güncelleştirdik, avantajlı eklemeler yaptık, asıl önemlisi Suriye konusunu işleyerek güzel bir sunumun ön hazırlığını planladık.

Arthur bunu konferansta Gaziantep’i tanıtırken kullanacak.

 

Konferans, ABD’nin önemli üniversitelerinden biri olan Tufts Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan Amerika’nın en eski uluslararası ilişkiler okulu olan ünlüTheFletcher Schooltarafından organize edildi. ABD’nin saygın düşünce kuruluşları da destek verdi.

 

Konferansı ne yazık ki yalnız tek bir Antepli izleyecek! Ben de ondan aldığım bilgilerve de Arthur’un yardımı ile konferansın yorumunu yapacağım.

Amerika Gaziantep’i konuşuyor...