Erken başladı!..

YAYINLAMA: 18 Haziran 2014 / 20.00 | GÜNCELLEME: 18 Haziran 2014 / 20.00

Dün bazı yerel gazetelerin manşetinde 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı ile ilgili polemikler vardı.

Parkın bütünlüğünü bozacak endişesi ile Osmangazi Mahallesi’ndeki konut, yol ve park alanı uygulama imar planındaki değişiklik iddiasınınbasında yer alması Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i öfkelendirdi.

AK Parti il danışma meclisi toplantısında konuşan Şahin, “İddia edildiği gibi  100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın bütünlüğünü bozacak hiçbir adım atılmadı. Parkın büyüklüğünü  sağlayan çalışmalar yapıyoruz. Ancak bazı gazetelerin olayı çarpıttığını görüyoruz. Zamanı gelince hepsinden hesap soracağız. Yalan ve dedikoducuları Allah’a havale ediyorum” diyerek büyük tepki gösterdi.

 

Şahin gerçekten olağanüstü çok çalışıyor. Bir ayağı sürekli Ankara’da. Kabinenin sevilen, eski kadın bakanı ve Başbakan Erdoğan’ın tam desteğini arkasına olmasının herkes tarafından bilinmesi, Bakan Başkan’ın işlerini süratli yapmasına kolaylık sağladığı herkesin malumu. Ancak, mühendis Başkan’ın kıvrak zekası ve yeteneği Bakanlıkların Gaziantep’e sağladığı yararı misliyle artırıyor.

 

Yukarıdaki paragraf yalnız benim müşahadem değil, işin içindeki çok etkili kimselerin de fazlası ile naklettikleri gözlemler.

Başkan Şahin’e ulaşmakta, önemli de olsa, zorluk çekenler bir hayli çok! Ama bu tempo ile çalışan bir insanın neredeyse kaybedecek dakikası bile olmadığını kabul etmek gerekir. Daha herhalde epey bir süre böyle devam edecek.

 

Şimdi, durum böyleyken yazılan haberler ve iddialar öyle anlıyorum ki, motivasyonunu olumsuz etkiliyor, şevkini kırıyor.

İmar hareketlerinin ne kadar zor, belalı ve iki ucu pislik değnek olduğunu Antepli olan herkes bilir.

Düz bir araziyi imara sokmuyorsunuz ki! Hem eskinin mirası kanunsuz, imara aykırı yapılanmalarıdüzelteceksiniz, hem de imarlı sahaları genişletip, yeni yollar açıp kente bugüne kadar verilemeyen çağdaş kent havasını vereceksiniz.  Hiç kolay değil.

 

En eski büyükşehir belediye başkanı diyor ki, “Atatürk 100. Yıl Kültür Parkı’nın bütünlüğü bozulmamalıdır, gölete kadar devam etmelidir.”

Yani, insaf be!

Konuşmaması elzem birisi varsa, en başta o olması gerekirken, “Siz benim dediğimi yapın ama yaptığımı yapmayın” dercesine sarkastik beyanat veriyor!

Kavaklık’ın köşesindeki, Planaterium’un önündeki beton yığını kimin eseri? Kültür Parkı’nı karpuz gibi, alabildiğine çirkin bir şekilde bölmüyor mu?

Buna sebep olanın sonsuza kadar konuşma hakkı olmamalı!

 

Ondan sonra gelen ona rahmet okuttu!

Sanki Gaziantep’ten intikam alıyormuş gibi yapmadığını ardına koymadı!

Gazetelerin manşetindeki söz konusu polemik yapılan yerde, Asım Güzelbey’in ortağının yapıp Doğa Koleji’ne kiraya verdiği yerin bulunduğu iddia ediliyor.

Yol geçireceksiniz, arsa sahipleri ile anlaşmaya çalışıyorsunuz, belki ikna da ediyorsunuz ama kısa bir süre sonra oyun bozanlık yapıp ortalığı karıştırıyorlar, sabote etmeye kadar işi vardırıyorlar!

Böyle bir ortamda çalışan Başkan’a akl-ıselim sahibi bütün Gaziantepiler’in sahip çıkması lazım.

Bulmuşuz bir atom karınca, bırakalım çalışsın. Şunun şurasında daha bir ay oldu olmadı, yapılanlar ve planlananlar meydanda, sabırlı olunmalı.

Benim konuştuğum, görüştüğüm kim varsa, Şahin’in samimiyetinden asla şüphe duymadıklarını, destek, hep destek olacaklarını ifade ediyorlar.

 

On sene sabredenlerin, daha önce 15 sene sesini çıkarmayanların, şimdi hiç olmazsa bir sene ‘hösmelerinisabretmelerini beklemek bu kentin yararı için olmazsa olmazıdır!

 

 

Erken başladı!..