Ortadoğulular kimyasal gaza çok meraklı!..

YAYINLAMA: 09 Temmuz 2014 / 20.00 | GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2014 / 20.00

Bugün yaygın basın verir mi bilmiyorum, ama Birleşmiş Milletler dün öğle sıralarında yaptığı açıklamada, Kuzey-Batı Bağdat’ta bir istasyonda konuşlandırılan, sinir ve sarin gazı başlıklı 2500 roketin kontrolünü IŞİD’in ele geçirdiğini açıkladı.

Irak’ın BM nezdindeki Büyüelçisi Mohamed Ali Alhakim, BM Genel Sekreteri Ban Kimoon’a gönderdiği mektupta Maliki hükümetinin güvenlik gerekçesiyle şimdilik bir müdahalede bulunamadıklarını bildirdi.

 

Yabancı gözlemciler, tarif edilen istasyonda, özellikle Saddam’ın tercihi olan hardal gazının da bulunduğunu belirttiler.

Saddam, hardal gazını bilindiği üzere, Halepçe’de 5000 Kürtün öldürümesinde kullanmıştı. Olayı organize eden de ünlü katil ‘Kimyasal Ali’ydi!

 

Uçaklarda canlı bomba!..

 

İngiliz istihbaratının Başbakan Cameron’a verdiği bir raporda El-Kaide’nin laptop bilgisayarlara ve insan vücudunun içine bomba yerleştirmeyi başardıklarını bildirdi.

Bombaların, usta bomba yapımcısı terörist İbrahim Hassans al-Asiri ve Suriye’deki El-Nusra teröristleri tarafından yapıldığı belirtildi.

 

Şu sıralar İngiltere’den kalkan bütün uçaklarda güvenlik önleminin en üst seviyeye çıkarıldığı bildiriliyor.Yolcuların bu durumdan rahatsız oldukları ama şikayet etmedikleri de ifade ediliyor.

Ortadoğu’daki huzursuzluk bütün dünyayı bir şekilde etkiliyor.

 

Sürgün yeri Antep!..

 

Önceki gün Gaziantep Adliyesi’ne sürgün olarak tayin edildiği iddia edilen hakimlerden sözetmiştim.

İstanbul’dan Gaziantep’e sürgün olarak tayin edildiği iddia edilen bu sefer bir gümrük memuru.

 

Gümrük memuru Teoman Coşkun’un, internette yayınlanan tapelerde rüşvet kabul etmediği için Gaziantep’e sürüldüğü iddia edilmişti.

Halen Gaziantep’te görev yapan Teoman Coşkun, söylenenlerin, yazılanların gerçeği yansıtmadığını, Gaziantep’e bakanlığın normal ve doğru bir tasarrufu olarak, mevzuata uygun atandığını söyledi.

 

Olabilir! Beni ilgilendiren bu atamanın neden olduğu değil, Gaziantep’in sürgün yeri olarak addedilmesi ve buna göre tayinlerin yapılması.

Ancak, bu yeni bir şey değil, maalesef!

Çok eskiden beri uygulanan bir tasarruf!

Hem Gaziantep’i yere göğe sığıramıyorlar, hem de sürgün yeri yapıyorlar!

Ben Gaziantep’in bu şekilde anılmasından rahatsızım.

 

Aradaki fark!..

Tam 7 gol yiyen Sambacıların teknik direktörü Scolari, 7 gol atan Panzerlerin teknik direktörü Löw’e samimi bir şekilde sarılmış, kutluyor.

İnanılmaz güzel ve medeni bir jest. Kazananı kutlamak…

Bizde, mesela Cimbom, Şükrü Saracoğlu’nda Kanarya’ya 7 gol atsa, Ersun Yanal, Prandelli’ye böyle sarılır mı?

Olacak iş mi?

Öyle bir şey olsa, Aziz Yıldırım anında onu parçalar ve kovar!

Fark bundan ibaret anlayacağınız…

 

 

Ortadoğulular kimyasal gaza çok meraklı!..