Hazırlanın! Kasım ayında erken seçim var!

YAYINLAMA: 16 Temmuz 2014 / 20.00 | GÜNCELLEME: 16 Temmuz 2014 / 20.00

Torba yasa’ tasarısının bayram öncesi çıkarılması planlanmıştı. Ama bunun mümkün olmadığı anlaşılınca, Meclis’in kısa bir Bayram tatilinden sonra Ağutos ayı sonuna kadar çalışması kararı alınması bekleniyor.

AK Parti kulislerinden sızan haberlere göre bu sene  Meclis’in yaz tatiline girmesi çok zor, hatta beklenmiyor.

Ancak, Meclis’in çalıştırılmasının asıl amacının ‘torba yasa’ tasarısı ile sınırlı olmayıp, gerçek niyetin erken seçim kararının alınması olduğu vurgulanıyor.

Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkması halinde, yeni hükümetin kurulması için çalışırken, ilk vereceği talimatın ise ‘erken seçim’ olacağına nerede ise kesin gözle bakılıyor.

 

Erdoğan’ın parti içinde küskün hareketi oluşturmamak ve partinin yıpranmaması için, erken seçimde ısrarcı olduğu kulis haberi olarak sızıyor.

Erken seçimin tarihi bile neredeyse belirlenmiş: 2 Kasım veya 30 Kasım’da için erken seçim kararı alınacak.

 

 

Tek seçici Şahin…

 

Üç dönem kuralı nedeniyle, Gaziantep AK Parti Milletvekillerinin önemli bir kısmı değişecek. Bunun da parti içinde büyük bir rekabet havası yaratması bekleniyor.

Erdoğan’ın ve AK Parti yetkililerinin en çok, hatta tek güvendikleri siyasetçinin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in olduğu herkes tarafından biliniyor.

Bu durumda Gaziantep için tek seçicinin Şahin olacağını söylemek kehanet olmaz.

 

Evet, gönlünde aslan yatan politikacıların sahnede yerlerini alması için zaman daralıyor!..

 

 

 

Şahin, herşeye hakim…

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın ani Gaziantep ziyaretinin özel bir anlamı olduğunu seziyor ama sebebini bilmiyordum.

Dün yayınlanan resmi gazetenin mükerrer sayısında bakanlıktaki depremi görünce Bakan İslam’ın Antep’e neden geldiği de belli oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurucu Bakanı Fatma Şahin’in düşüncelerini öğrenmek,  önemli değişiklikler için görüşlerini ve olurunu almak olduğu anlaşıldı.

 

Bakanlık bünyesinde tam 14 il müdürü başka bir göreve atanmak için görevlerinden alındı. Gaziantep müdürünü zaten Şahin istemişti, yerinde de kaldı.

Bu arada yine Şahin’in bilgisi dahilinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz görevinden alındı.

 

 

 

Düzeltme ve yeni bilgi

 

Dün, gazeteci Kınacılar’ın adı ‘Kınacı’ olarak hatalı dizilmiş. Özür dilerim.

 

Suriyeli mimar için yeni bilgi geldi.

Başarılı mimar, Suudi Arabistan kökenli, dünyanın sayılı müteahhit firmalarından ‘Bin Ladin’in İspanya’da yaptığı villalarda mimar olarak çalışıyormuş. Ancak, ailesini Gaziantep’ten götürmemiş, burada yaşıyorlarmış.

 

 

 

 

 

 

Hazırlanın! Kasım ayında erken seçim var!