Coca Cola İsrail’in mi?

YAYINLAMA: 24 Temmuz 2014 / 20.00 | GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2014 / 20.00

Samimiyet olmazsa, sırf göze batmak için abartılı tavır sergilersen, altyapında güçlü değilse, öyle mahçup olursun ki, bütün dünyada alay konusu haline gelirsin.

 

Tekirdagtaraf.com internet sitesinin haberine göre,‘1,5 milyar Müslümanın elinde Coca Cola bardağı ile ebabil kuşlarını (Ebabil Kabeyi yıkmaya giden Ebrehe ordusunu ayak ve gagalarından attıkları taşlarla bozguna uğratan kuşlar olarak bilinir. A.T.)beklemesi soytarılıktır' tweeti paylaşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya,eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu iftarda Tekirdağ’da bulunan Koruyucu Aileler ile bir araya geldi. Burada sofraya Coca Cola konmamasını isteyen Yerlikaya, Fanta’yı tercih ederken, gazeteye göre geçen hafta‘İlim Yayma’ iftarında Coca Cola içti.

Belli ki Fanta’nın, Coca Cola’nın bir ürünü olduğunu bilmiyor.Bu durum sosyal medyada, ‘Vali Yerlikaya, Fanta içerek Coca Cola’yı protesto etti’ esprilerinin dolaşmasına neden oldu.Tepkilere dayanamayan Vali Yerlikayada twitter’daki hesabını dondurdu.

Coca Cola’nın hem CEO’su, hem de yönetim kurulu başkanı bir Türk; Muhtar Kent.

Üstelik Coca Cola’nın ne kadar önemli birimi varsa, hepsinin başında Türkler var!

O halde neyi protesto ediyor Vali Yerlikaya?

Coca Cola’nın sermayesi Yahudi, diye mi?

Eğer böyle düşünüyorsa, hoşuna pek gitmeyecek ama, bazı gerçeklerden sözetmeliyim Vali Yerlikaya’ya.

Yüzlerce madde var da, ben ikisini hatırlatayım:

İsrail, dünyanın en büyük tohumcusu; yediği etmeğin buğday tohumu oradan geliyor.Kullandığı tüketici, konut, araba vb kredilerinin finansmanı hep Yahudiler’in egemen olduğu finans kurumlarından sağlanıyor.

 

Burada önemli olan bütün dünyaya yayılmış olan Yahudilerle, İsrail Devleti’ni aynı suç kefesine koymamak gerekir.

Hamas’ın ağır tahriki ile Gazze’de aşırı güç kullanan İsrail’in tarzını, anlayışını, mücadelesini dünyada tasvip eden ülke yok!

Ayrıca dünyada Türkiyekadar da bu olaya tepki gösteren ikinci bir ülke yok!

Batı’yı bir kenara koyun, hangi Arap ülkesi bizim gösterdiğimiz tepkinin onda birini gösteriyor?

Onları da bir kenara koyun, Mahmud Abbas’ın El Fetih’i tepki gösteriyor mu?

Hayır! Çünkü Hamas, Filistin’in seçilmiş Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı tanımıyor!..

 

Keşke Vali Yerlikaya, “Dünyanın en zararlı içeceği olan bu Coca Cola’yı protesto ediyorum” deseydi, arkasında bütün dünyanın sempatisini bulabilirdi!..

 

 

Günaydın demek medeniyettir…

 

İhsanoğlu'nun bir takipçicisi, gece yarısı attığı tweette, "Ekmeleddin yarın sabah 'günaydın' mesajı atarsa kendisine oy vermeyi düşünebilirim" diye yazdı.Ekmeleddin İhsanoğlu da bu tweetedün sabah saatlerinde yanıt verdi.

İhsanoğlu, "Kıymetli Özlem Hanım, mesajınızı gördüm, şahsınızda ülkemin tüm genç evlatlarına 'Günaydın' diyorum :)" diye yazdı.

İhsanoğlu'nun bu tweeti sosyal medyada sempati ile karşılandı ve çok sayıda kullanıcı tarafından retweet edildi.

 

 

Camide sohbet!..

 

Cenazelerin artık hemen hepsi Bahaeddin Nakıboğlu Camii’nden kaldırılıyor.Birden fazla cenaze olduğu için de zaman zaman mahşeri kalabalıklar oluyor.

Son yolculuğa çıkılan bu son istasyonda düzgün ve iyi hizmet veriliyor.Vatandaş çok memnun.

 

Ancak burada bir konuyu eleştirmeden geçemiyeceğim.Camiye gelenlerin oraya niçin geldiklerini unuttuklarını gözlemliyorum.

Cenazeye saygı göstermeleri, acılı aileyi teselli etmeleri, destek vermeleri beklenen insanların, gruplar oluşturarak hemen her konuda sohbetedalmaları hiç yakışık almıyor! Saygısızlık yapılıyor!

Susmayan cep telefonları da başka bir saygısızlık örneği! Oraya kadar gelmişin, yarım saat zaman ayırıp acılı aileyle empati kurmak bir insan için bu kadar mı zor!..

 

Yeri gelmişken,AK Parti hükümetinin bu konuda ki hizmetinin ne kadarbüyük, önemli ve ulvi olduğunu vurgulamak istiyorum.

Nerede bir cenaze varsa, Türkiye’nin neresine gidecekse, hiçbir bedel istenmeden, bütün kolaylıklar gösterilerek, daha da önemlisi,güler yüzle, gönül alarak, insanların en hassas oldukları zamanlarında verilen bu hizmet, her türlü övgünün üzerindedir.

 

 

 

Galatasaray…

 

Galatasaray’ı Rapid Wien karşısında seyrettim, hiç beğenmedim!

Türkiye’nin en pahalı kadrosuna sahip bu takımın ortaya koyduğu futbol hiç zevk vermiyor!

Geçen senenin bütün sorunları aynen devam ediyor!

Aksayan mevkileri görmek bu kadar mı zormuş!

Cimbom’un defansının solu,yol geçen hanı!

Sarı-Kırmızılılar’ın bir iki maçını izleyen Rapid Wien’liler, durumu farketmiş olmalılar ki, soldaki madeni keşfetmekte zorlanmadılar ve madeni 90 dakika boyunca eşelediler, 3 tane de gol attılar.

 

Yeni gelen teknik direktör Prandelli, acaba bu takımın acilen bir golcüye ihtiyacının olduğunu görmedi mi? Göremedi mi?

Burak’tan ne köy olur, ne kasaba!

Geçen sezon neyse, bu sezon da aynı! Saç baş yolduruyor!

Bir takım 90 dakikada kaç kez gol pozisyonuna girebilir?Burak, önceki gün akşam Rapid Wien’e karşı yakaladığı iki net pozisyondan birini gole çevirebilseydi, CimBom maçı kaybetmezdi!

 

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sarı-Kırmızılı takımda değişim zamanı geldiğini ve modern futbol oynayacaklarınısöylemiş,‘Yeni Galatasaray’ı da çok seveceksiniz, demiş!

Şimdilik pek öyle sevilecek bir durumları yok! Sneijder’ı bekliyorlarmış! Onu da göreceğiz.

 

Aslında dokunmak istediğim konu başka.

Süper Lig’in süper takımları formalarına sponsor bulmakta zorlanıyorlar! Büyük şirketler, bu takımların formasına isimlerini yazdırtmaktan çekiniyorlar!

Neden mi?

Şike yüzünden! UEFA ila başı dertte olan, Avrupa Kupalarına katılmaları yasaklanan ne kadar çok kulübümüz var, biliyor musunuz?

Avrupa’nın bütününde, hiçbir ülkenin yasaklı takımı bizimki kadar çok değil.

 

Galatasaray, formasının ön tarafına alacağı reklam içinD15 milyon dolar istiyor. Bu kadar parayı verecek bir şirket, acaba yarın bir şeyler patlak verirse ne yaparız diye düşünmemek için sponsorluk yapmak istemiyor.

Koç Grubu’nun Beko’su Barcelona’nın ‘sol koluna’ sponsor oldu.Bedel açıklanmadı ancak Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, “Qatar Airways ve Nike ile eş değer bir anlaşma” dedi.

Barcelona, 2011’den itibaren formasının göğüs reklamı için 5 yıllığına 170 milyon Euro aldığı biliniyor.Bu da yılda 34 milyon Euro’ya denk geliyor. Koç, Barça’ya ne kadar ödedi, tam bilinmez ama bu rakamlar bir fikir veriyor.

 

Ha demek ki, para verecek sponsorlar var ama tercihleri haliyle sağlam takımlar lehine oluyor. Nitekim Galatarasay Başkanı Ünal Aysal da bu gerçeği kabul etmiş olmalı ki şöyle konuşmuş:
Şunu net şekilde söylemek istiyorum. Sporda kirlilik endişesi büyük sponsorlara kesinlikle caydırıcı rol oynattı.Bu nedenle tüm kulüpler şu dönemde sponsor bulmakta zorlanıyor.Ama Galatasaray bu işlerin dışında kalmış bir kulüp olarak sorunu çözme çabası içinde. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve olumlu şekilde bunu sonlandırmayı ümit ediyorum.”

 

Pisliğe bulaşmış bir takım yöneticilerin yalnız kendi takımlarına değil, ülke futboluna nekadar çok zarar verdikleri anlaşılmıyor mu?

Utanmadan da hala ortalıkta dolaşıyorlar, hala takımlarının başındalar!

 

 

 

 

 

 

 

Coca Cola İsrail’in mi?