Vizesiz AB, gerçekleşir mi?

YAYINLAMA: 14 Mart 2016 / 18.00 | GÜNCELLEME: 14 Mart 2016 / 18.00

Avrupa Birliği, Türkiye’ye vizeyi kaldıracak haberlerini çoğu kimse masal gibi okuyor!

Ama kazın ayağı pek öyle değil.

Bu mülteci meselesi bütün dengeleri altüst etti.

AB, mültecilerden çok korkuyor.

Gaziantep’i örnek alarak mülteci sorununa yaklaşırsanız yanılırsınız! 1.5 milyon nüfuslu metropol bir kentin 500 bin mülteciyi barındırmasını dünya kavrayamıyor. Biraz da inanmıyor!

Baksanıza, koskoca ülkeler, ancak 70-80 kişi kabul edebiliriz, diyor. Bazıları bu rakamı bile kabul etmiyor.

 

Almanya’nın bugüne kadar bir milyon mülteciyi kabul ettiği söyleniyor. Bunu birkaç kez Şansölye Merkel’de telaffuz etti. Ama resmi açıklama hiç yapılmadığı için gerçek rakamlar bilinmiyor.

İngiltere’nin en büyük gazetelerinden Daily Mail’in birinci sayfasının yarısında yer alan başlık, bu konuda AB’nin samimi olmadığını kanıtlıyor. İngiliz gazete, “Doğrusunu söyleyin, AB’ye kaç mülteci kabul ettiniz?” diye soruyor. Çünkü gerçek saklanıyor.

 

Evinize kabul ettiniz kalıcı misafirlerin getireceği sorunlar aşağı yukarı artık biliniyor. Korku bu yüzden.

Almanya, 50 senede kabul ettiği 2 milyon 900 bin Türk göçmenle hala sorunlarını gideremedi. Gideremez de!..

Türkiye’de şu anda 4 milyon mültecinin varlığı AB yöneticilerinin uykularını kaçırıyor. Çünkü bunların bir şekilde sınırları zorlayarak AB’ye gitmek isteyecekleri biliniyor.

 

Bütün bu nedenlerle akıllı davranıyor, Türkiye ile her ne pahasına olursa olsun anlaşmak istiyorlar. Tavizleri de bir bir çantalarından çıkarıyorlar.

Vize işinin ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamak için köşeme dün yayınlanan İngiliz Sunday Express gazetesinin birinci sayfasını aldım. “Eğer Türkiye varsa, biz yokuz” anlamında, bizi AB’de katiyetle görmek istemediklerini mesaj veren bir başlık. Olay ciddi!

 

İngiltere zaten Haziran ayında AB’yi oylayacak. “Kalalım mı, gidelim mi” sorusuna cevap aranacak. Şu andaki eğilim neredeyse yüzde elli-elli. Türkiye’nin AB’ye girmesi kesinleşirse, İngiltere kesinlikle AB’den çıkacak.

Buna bir de dünya konjonktürü gözünden bakın.

İngilizler’in Amerika ile akrabalık, yakınlık ilişkileri gözönüne alınırsa AB’nin geleceği için ABD’nin pek iyi şeyler düşünmediğini söylemek yanlış olmaz.

 

T.C. pasaportlular AB’ye Haziran’dan sonra ellerini kollarını sallayarak girerse bu duruma şaşmamak lazım. Bu da AK Parti iktidarına büyük ivme kazandırabilir.

 

 

Eğer Türkiye AB’ye girerse, biz çıkalım

 

AB Mültecilerinin gerçek rakamını söyleyin

Almanya medyasının ünlü karikatüristlerinden Marian Kamensky, AB, Türkiye ve mülteci politikasını eleştiren bir karikatür çizdi.

 

 

 

Vizesiz AB, gerçekleşir mi?