Terörü, toplu ölümleri sakın ha kanıksamayın!..

YAYINLAMA: 15 Mart 2016 / 18.00 | GÜNCELLEME: 15 Mart 2016 / 18.00

Ankara’da artık her ay ülkeyi sallayan terör saldırıları var.

Her saldırıdan sonra her yerde, Gaziantep dahil, aşağı yukarı değil, tamamen aynı söylemler, aynı kınamalar yapılıyor.

Bu kez Ankara’dan, bir köşe yazarından değişik bir yorum geldi.

Ekranda “Terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor diyen Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’yi kınıyorum.

Ne demek terörle yaşamak?

 

Abdülkadir Selvi'ye CHP lideri Kılıçdaroğlu da sert tepki gösterdi: "Halka terörle yaşamaya alışmalıyız diyor. İyi de niye terörle yaşamaya alışalım. Hangi gerekçeyle siz televizyona çıkıp böyle konuşuyorsunuz. Aydın diye geçiniyorsunuz.

 

Ama asıl bilinçli tepki Türkiye’nin ilk kadın savaş muhabiri Şerif Turgut’tan’dı.

Turgut Twitter hesabından "Siz siz olun, toplu ölümleri kanıksatmalarına izin vermeyin. Açın pencerelerinizi bağırın, beyaz bayrak takın tepki verin, kanıksamayın. Savaşların başlangıcında 1 eşik var. O eşik toplu ölümleri kanıksatma ve sistematikleştirme. Şu an TR halkına uygulanan bu. Sakın izin vermeyin. Bugüne kadar 12 savaşta çalıştım ve diyeceğim budur. Tepki verin, hesap sorun. Aman ha kanıksamayın. Ölürsünüz, sevdiklerinizi öldürürler. Hah işte, bu dil hele de gazetecilerden çıkmaya başladıysa çok tehlikeli!  Siz hiç bunu bir ABD'li ya da AB'li gazeteciden duydunuz mu? Sakın alışmayın SAKIN" yazdı.

 

Bu güzel gençlere yazık oluyor…

 

Paris’te bir saldırı oldu. Charlie Hebdo saldırısı.

Terör, 11 kişiyi öldürmüştü.

Bütün dünya sempatiyle yaklaştı, ülkelerin liderleri Paris’te teröre karşı birlikte yürüdüler. Hepimiz Charlie Hebdo’yuz dediler.

10 ay sonra Paris’te Bataclan Konser Salonu’nda terör bu kez 127 can aldı.

Dünya, yine Paris’in yanındaydı.

Ankara’da yaşayan İngiliz müzisyen James Taylor'ın Facebook hesabından paylaştığı "Charlie oldunuz, Paris oldunuz, peki Ankara olacak mısınız?" sorusu ile biten yazı ise tüm dünyada tartışma yarattı. 

Türkiye’nin en yüksek puanlı fakültesi olan ODTÜ Elektrik ve Elektronik’in birinci sınıf öğrencisi Gaziantepli süper bir beyin Ozancan Akkuş’un kaybı karşısında ailesini teselli etmek mümkün mü?

Adı, Destina Peri Parlak. 16 yaşında. Gerçekten peri kadar güzel genç bir kız. Bütün suçu yanlış zamanda, yanlış yerde bulunmaktı! Şu kadere bakın, Destina henüz iki aylıkken babasını bir trafik kazasında kaybediyor. Şimdi emekli olan annesi Hacer Hanım büyütüyor peri kızı Destina’yı. Doktor veya öğretmen olmayı hayal eden, derslerinde çok başarılı olan peri kızının acısına annesi, sevenleri dayanabilir mi?

 

Ölenlerin çoğu genç, hepsinin ayrı bir hikayesi var. Bu masum insanların kaybı tıpkı diğer terör kurbanı masum insanlar gibi sevenlerine sonsuza kadar acı yaşatacak.

 

 

 Beyaz Saray’dan ‘fiyasko’ ve ‘otoriter’ salvoları!..

Beyaz Saray’dan kaynaklandığı iddia edilen ve Erdoğan için kullanılan, otoriter” ve “fiyasko” sözlerinin doğruyu yansıtıp yansıtmadığı Obama’nın sözcüsü Earnest’a soruldu. Ancak, Earnest yorum yapmaktan kaçındı.

Bir gazetecinin “Suskunluğunuzu Başkan Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı fiyasko bir otoriter olarak gördüğünü reddetmediği şeklinde yorumlamak doğru mu” sorusuna Earnest’in yanıtı şöyle oldu:

ABD’de ve dünya çapında savunduğumuz evrensel değerlerin Türk hükümeti tarafından yeterince desteklenmediğini hissettik. Bir örnek vereyim. Türk hükümeti yakın zamanda Zaman gazetesini esasen devraldığını duyurdu. Biz ABD’de basın özgürlüğüne derinden değer veriyoruz - aslına bakarsınız şu an bu konuşmayı yapmamızın nedeni de bu- ve biz buna benzer değerler bu kadar açık bir şekilde ayaklar altına alındığında endişeleniyoruz.’’

ABD’nin Zaman gazetesine diğer gazetelerden daha fazla değer vermesinin nedeni belli değil mi?

Öte yandan ABD’nin başkenti Washington’da 29-31 Mart’ta düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine Beyaz Saray’dan henüz doğrulama gelmedi.

Erdoğan’la Obama’nın ilişkisi iki liderin birlikteliğinin en kötü zamanını yaşıyor.

 

  

Putin, Suriye’deki Rus hava güçlerinin bugünden itibaren geri çekilmesini emretti

 

Rusya’nın resmi haber ajansı Sputnik dün akşam saat 20:00 civarında bu haberi geçti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görevlerini büyük oranda yerine getiren Suriye'deki Rus hava güçlerinin Salı (bugün) gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelen Putin, Suriye’deki Rus güçlerinin barış süreci için gereken koşulları yarattığını belirterek, “Savunma Bakanlığı’na verilen görevlerin tam olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu nedenle bugünden itibaren askeri grubumuzun temel kısmının Suriye’den çekilmesini emrediyorum” dedi.

 

 

 

 

Terörü, toplu ölümleri sakın ha kanıksamayın!..