Alışılsın diye yazıyorum!..

YAYINLAMA: 19 Nisan 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 19 Nisan 2016 / 20.00

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann (57), iki dilli Frankfurt Dostluk Çocuk Yuvası Müdürü Zübeyde Temizel (29) ile önceki gün Frankfurt’ta evlendi.

 

Almanya’nın en büyük gazetesi Bild’de yeralan haberde çiftin Frankfurt’ta Zübeyde Temizel’in sunuculuk yaptığı bir film festivali sırasında tanıştığı bilgisine yer verildi.

 

Frankfurt Bolongaro Sarayı’nda gerçekleşen nikah töreninde Feldmann’ın nikah şahidi Hessen SPD Milletvekili Turgut Yüksel, Zübeyde Temizel’in de nikah şahidi de eski müdürü Sevgi Mala Çalışkan oldular.

Feldmann–Temizel nikahına SPD’li Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanı Horst Schneirder’in de aralarında olduğu davetliler katıldı.

 

Düğün törenine Türkiye’den baba Muhittin Demir, Zübeyde’nin kız kardeşi ile yeğenleri de geldi.

Çift, Bolongaro Sarayı’nda gerçekleşen nikah törenlerinin ardından Main nehrinin kıyısındaki Nizza adlı restoranta gerçekleşen sade düğün törenine, aralarında Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü, Alman Sendikalar Birliği Başkanı Harald Friedler, SPD Frankfurt Başkanı Mike Josef’in de aralarında olduğu yaklaşık 150 davetli katıldı.

Yakın çevresi Zübeyde Temizel’in hamile olduğunu, doğumun Haziran ayında beklendiğini iddia ettiler.

Feldmann’ın ilk eşinden bir kızı bulunuyor.

 

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Almanya’da ilk kez büyük kentlerden birinin, Frankfurt Anakent Belediye Başkanlığı’na bir Yahudi seçildi.

Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) seçimi kazanan Peter Feldman oyların yüzde 57’sini alarak rakibi Hıristiyan Demokratik Birliği’nden (CDU) Boris Rhein’a karşı büyük başarı sağladı.

 

Partisi nezdinde Yahudi kanadının kurucularından olan Feldman, kendini liberal bir Yahudi olarak görüyor. On yedi yıldır Frankfurt’ta hiçbir SPD adayı belediye başkanlığını kazanamamıştı.

 

Feldman Yahudi-Alman gazetesi Jüdische Allgemeine’a verdiği röportajda Yahudi kimliğinin kampanyasında herhangi bir rol oynamadığını belirterek, “Bu gerçeğin gündeme gelmemesi şehrimizin ne kadar özgürlükçü ve açık fikirli olduğunun göstergesidir” açıklamasında bulunmuştu.

Feldman’ın kampanyası daha çok eğitim, yoksullukla savaş ve konut yardımı gibi sosyal konulara odaklıydı.

 

Frankfurt nüfus olarak Almanya’nın beşinci büyük şehri olmakla beraber ülkenin finansal başkenti niteliğinde. Şehrin 700.000 yerleşiğinin 7.000’i Yahudi. Berlin ve Münih gibi Frankfurt’ta da etkin bir Yahudi cemaati bulunuyor. 1924’ten Hitler’in gücü eline aldığı 1933’e kadar şehrin belediye başkanlığını bir Yahudi olan Ludwig Landman yapmıştı.

 

Neden bu düğünü bu kadar detaylı anlattığıma gelince…

Alışılsın istedim!..

Bakalım kaç sene sonra benzer bir haber Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bir Suriyeli seçildi diye yazılacak!..

 

 

 

Peter Feldmann 57 yaşında, gelin Zübeyde Temizel 29 yaşında. Başkan Feldmann’ın ilk evliliğinden bir kızı bulunuyor.

 

 

 

Bu kadarı da fazla değil mi?

 

Bir haller oluyor bizim insanımıza!..

Öğretmen, yönetici, imam, serbest meslek sahipleri çocuk istismarından yargılanıyorlar.

Hem de öyle böyle değil, yılda 35 binden fazla istismarcı hakim karşısına çıkıyor. Mahkemeler yılda 10 bine yakın bu konularda karar veriyor.

 

Şu haberi lütfen okuyun, durumun vehametini daha iyi anlayabilirsiniz.

Anadolu Eğitim Sendikası’nın 45 merkezde  305 kadın, 374 erkek toplam 679 öğretmenle yüz yüze yaptığı görüşmeler sonrasında yayınladığı rapor korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Yapılan araştırma öğretmenlerin yüzde 33’ünün başka öğretmen ve yöneticiler tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ortaya çıkardı.

 

Bunun yanı sıra öğretmenlerin yüzde 57’si öğrencilere yönelik okullardaki cinsel istismar vakalarının üzerinin örtüldüğünü söylerken, yüzde 52’si ise öğrencilerin cinsel istismara maruz kaldığını bildiğini açıkladı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, “Okullarımızda sistematik olarak suç işlenmektedir, suçun mağduru yalnızca öğrenciler de değildir, hepimiziz. Milli Eğitim Bakanlığını bir suçu görmezden gelmenin, o suça ortak olmak anlamına geldiğini hatırlatarak göreve çağırıyoruz.” dedi.

 

Görüşmeler sonrasında hazırlanan raporda dikkat çeken bir diğer başlık ise, öğretmenler seçtikleri sendika ve siyasal tercihleri nedeniyle baskı görüyor olması. Rapora göre öğretmenlerin yüzde 93'ü eğitimin geleceğinden umutsuz olduklarını belirtildi.

 

 

 

 

Avrupa’nın başı gerçekten dertte!

 

Bild gazetesinin haberine göre Libya’da 200 bin insan kapağı Avrupa’ya atmak için Libya’da bekliyor.

 

Dün Mısır açıklarında yüzlerce kişiyi taşıyan bir göçmen teknesinin battığı haberleri doğrulanırken, Libya açıklarında batan bir lastik bottan 6 kişinin cesedi bulundu.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Akdeniz'deki son göçmen faciasında "Birkaç yüz kişinin öldüğünün sanıldığını" söyledi.

 

Daha önce alınan ancak doğrulanamayan haberlerde Mısır kıyıları açıklarında Avrupa'ya gitmeye çalışırken alabora olan bir teknede yaklaşık 400 kişinin ölmüş olabileceği bildirilmişti.

Roma'da bir ödül töreninde konuşan Mattarella, "Akdeniz'de birkaç yüz kişinin daha ölümüne neden olmuş gibi görünen bir facia daha yaşanmasının ardından Avrupa'nın bu konuyu düşünmesi gerektiğini" söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

 

Teknede çoğu Somalili yaklaşık 400 kadar göçmen bulunduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler bu yıl deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışanların sayısının 180 bini bulduğunu, bunlardan 800'ünün yaşamını kaybettiğini kaydediyor.

 

Libya açıklarında batan bir lastik bottan da 108 göçmenin kurtarıldığı, 6 kişinin ise cesedinin bulunduğu bildirildi.

BBC’nin haberine göre, Libya açıklarındaki bottan kurtarılan göçmenlerin bazıları İtalya'nın Lampedusa adasına götürülüyor.

Göçmenlerin Gambiya, Guinea Bissau, Nijerya ve Etiyopya gibi Afrika ülkelerinden oldukları bildiriliyor.

SOS Mediterranee, göçmenlerin kurtarılmadan önce dokuz saat boyunca, yüksekliği 2 metreye ulaşan dalgalar arasında sürüklendiğini bildirdi.

 

 

Alışılsın diye yazıyorum!..