İtalyan işi!..

YAYINLAMA: 24 Haziran 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 24 Haziran 2016 / 20.00

Hemen baştan söylemeliyim, en küçük küfürü bile mazur görmüyorum, affetmiyorum. Hele hele masum insanların hedef alındığı küfürlerin hepsi sahiplerine aittir!

Dün Alman Bild gazetesinin internet sayfasında vardı. Fatih Terim, 21 kişi ile ilgili şikayette bulunmuş. Ayrıca, twitter ve instagramdaki mesajların da silinmesini istiyor.

Şikayetinde de, isteğinde de yerden göğe haklı. Küfür acizlerin, zavallıların sığındığı lağım barınağıdır.

Bir İngiliz’in, Alman’ın anasına küfretsen, suratına bön bön bakar, ne demek istiyor acaba diye!.. Yalnız biz de var bu melanet iş!..

 

Konum bu değil, Euro 2016’daki pisliklerden bahsedeceğim.

En iyi 3’üncülük için bal gibi şike yapıldı. Hem de milyonlarca televizyon seyircisinin gözleri önünde.

Almanların efsane kalecisi Oliver Kahn, yorumculuk yaptığı Alman ZDF kanalında bu konuya değinerek bildiklerini anlattı.

Şimdi İtalyan Milli Takımı’nın başında bulunan Conte, 2013 yılında Şampiyon Kulüpler grup maçlarında Torino’da 0-0 berabere kaldığı Galatasaray’ı İstanbul’da yenip yoluna devam edecekken 1-0 mağlup olarak gruptan çıkamamıştı. Oysa gruptan çıkmak için Juventus’e beraberlik bile yetiyordu.

Gruptan Real Madrid ile Galatasaray çıkmıştı.

Bu mağlubiyet İtalyanları fena halde perişan etmiş, Conte’de Juventus’un başında fazla kalamamıştı.

 

Galatasaray’ın o maçta başında İtalyan Roberto Mancini vardı.

Hatırlatmakta fayda var, çok ilginç bir maç olmuştu. Maç sonucuna Conte itiraz etmişti. Ona göre böyle yeni bir stadın  kar yağışının maçı yarıda bırakmayacak  şekilde donanımlı olması gerekiyordu. Nitekim daha sonra çim zeminde gereken altyapı değişiklikleri yapılmıştı.

 

Galatasaray ile Juventus arasında 10 Aralık 2013 Salı günü saat 21:45'de başlanan UEFA Şampiyonlar Ligi çok önemli grup maçı yoğun kar yağışı sebebi ile hakem tarafından ertesi güne tehir edilmişti. Maç o esnada 0-0 berabere davam ediyordu. Ertesi gün saat 15:00’te maçın kalan 59 dakikası hakemin hava atışı ile başladı. Maçı Galatasaray’ın Hollandalı oyuncusu Wesley Sneijder'in sonlara doğru attığı golle kazanarak, bir puan farkla gruptan çıktı, Juventus üçüncü oldu, Avrupa Ligi’ne postalandı!

 

Kuyruk acısını 3 yıl boyunca unutmamış olmalı ki, Antonio Conte, fırsat bu fırsat deyip Türkiye’den intikamını aldı.

Oliver Kahn’a yüzde yüz katılıyorum. Çünkü o maçı çok iyi hatırlıyorum, Conte için hayat-memat önemindeydi. Maçın neredeyse berabere biteceği beklenirken Sneijder’in son dakikadaki golü Conte’yi çıldırtmıştı.

 

Şimdi bu yorumla önceki günkü İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçını tekrar bir gözünüzün önüne getirin. Bal gibi şike yaptılar.

İtalya sahaya yedekleri ile çıktı. Kim ne diyebilir? Aslarını dinlendirdi!

Kaleci golü bedavadan yedi. İtalya maçı kazanmamak için elinden geleni yaptı.

Hani dünyaca ünlü bir laf vardır ya:
İtalyan işi…

İşte bu maç öyle bir İtalyan işiydi.

Allah kerim.

 

İtalyan işi!..