Gaziantepspor için üzülüyorum…

YAYINLAMA: 14 Temmuz 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2016 / 20.00

Kısa bir süre önce gazetenin birinde yeni teknik direktörümüzün Tolunay Kafkas olduğu ama diğer bütün gazetelerde Samet Aybaba’nın adı vardı.

Bir gariplik olduğu belliydi çünkü Kafkas’ı yazan gazete bu işi bilen bir gazeteydi.

Şimdi de Sergen Yalçın’ın adı gündemde!

Böyle saçmalık olur mu?

Gaziantepspor’u bir klan yönetirse oluyor işte…

 

Gaziantep halkı, Gaziantepspor’u sevenler, futbol aşıkları maalesef bu klandan kurtulamıyor.

Kimler devreye girmedi ki!

Valisi de, Büyükşehir Belediye Başkanı da, Gaziantep Ticaret Odası da, hatta para kaptırdığı söylenen önemli işadamları da bir sonuç alamadı.

Geçen sezon düşmekten zor kurtuldu. Bu sene de en büyük aday!

 

Gaziantep’in işi zor.

Diğer takımla şampiyon olmak ve süper lige yükselmek için ‘Turgay Şeren Sezonu’nda tabelanın başında yer almak kolay değil. Orada da büyük mücadele, rekabet var.

Oysa, biliyoruz ki, Gaziantepspor, Gaziantep’in tanıtımında en büyük etkendir. Başarılı bir takım bulunduğu kenti uçurabilir!..

 

Kurtuluşumuzun olmadığını biliyorum. Gelecek sene küme düşsek de klanın bırakacağını zannetmiyorum.

Baksanıza, Gaziantepspor yöneticileri loca satışında Vali Yener’den yardım talep etmişler.

Ne olur bilmiyorum ama bana biraz pişkinlik gibi geldi!

Başarılı bir futbol takımı o şehir için berekettir.

Yıllardan beri bu şehre futbol bereket getirmiyor.

Maçlarını bile bir avuç insan seyrediyor. Gaziantepli’nin ilgilenmediği bir takımla Türkiye niye ilgilensin ki…


Gebze’de hakimler var…

Adaletin bu kadar çabuk tecelli etmesinden doğrusu pek umutlu değildim.

Olayı hatırlayalım.

25 Mayıs günü meydana gelen olayda, Muğla'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsü feribotla Yalova Topçular'dan Gebze Eskihisar'a geçerken, otobüste muavin olarak görev yapan Gökhan G., aracın arka kısmında mastürbasyon yaptı. Gökhan G.'nin spermleri bir ön koltukta uzanarak uyuyan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki C.D.D.'nin üzerine geldi. C.D.D.'nin şikayetçi olması üzerine Gökhan G. ilk ifadesinde pet şişeden su döküldüğünü iddia edince serbest bırakıldı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Gökhan G. hakkında 'hayasızca hareket' ve 'cinsel saldırı' suçundan soruşturma açıldı. Gökhan G. yaşanan olaydan 2 gün sonra tutuklandı.

Olayın teferruatını yazmıyorum.

Mahkeme kararında, Gökhan G.'nin 'hayasızca hareket' suçundan beraatine karar verirken, gerekçesinde ise "Hayasızca hareket suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de sanığın suça konu davranışlarının yolcu otobüsündeki diğer yolcular ve mağdur tarafından görülmeyecek bir ortamda işlenilmiş bulunması ve sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığı gibi suçun unsurları da olmadığından beraatine" ifadelerine yer verildi.

Gökhan G. 'Cinsel saldırı' suçundan ise ceza aldı. Kararda ise, "Suçun işleniş şekli, suçun işlendiği yer ve zaman, failin güttüğü amaç ve saiki, suçun gece vakti yolcu otobüsünde işlenilmiş bulunması, suçun mağdura karşı işleniş tarzı ve şekli, mağdur açasından doğan manevi sonuçların ağırlığı, mağdurun suç nedeniyle geçirdiği travmanın boyutu ve sanığın kastının yoğunluğu dikkate alınarak takdiren ve teşdiden 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık söz konusu suçu beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan uyku halindeki mağdura karşı işlemiş bulunduğundan sanığa verilen cezada yasa gereği yarı ortamında artırım yapılmak suretiyle sanığın 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak sanığa verilen cezadan takdiren indirim yapılarak bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına" gerekçesine yer verildi.

Kararın bu kadar hızlı çıkması çok önemliydi. Bunun emsal olacağı da düşünülürse insanın adalete olan güveni artıyor.

Hani Alman köylüsü, “Berlin’de hakimler var” demiş ya, benim de içimden, “Gebze’de hakimler var” demek geliyor.

Gaziantepspor için üzülüyorum…