Belki de kocaman bir hiç!

YAYINLAMA: 22 Eylül 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 22 Eylül 2016 / 20.00

Gaziantep, artık dünya gündeminden düşmüyor.

BBC’nin Gaziantep’te kötü koşullarda çalışan Suriyeli çocuklar haberinin hemen arkasından Amerikan Devlet Sitesi’ndeki Gaziantep’le ilgili uyarı bir kez daha hakkımızda olumsuz konuşmalara neden oldu.

Amerikalılar’ın, Almanlar’ın, İngilizler’in resmi sitelerinde Gaziantep adını görünce çok üzülüyorum, kahroluyorum. Adeta bir ‘terör kenti’ üvanına sahip olduk!

Nasıl bir karman-çorman şehir oldu burası!..

IŞİD’in merkezi!..

Cemaatın yuvası!..

700 bin Suriyeli mülteci!..

 

Daha sayacağım en az on madde var! Ne anlamı varsa!

Yazık oldu, bu güzel şehre…

3500 sene önce burada yerleşik medeniyetin, Hititlerin eserlerini toprak altından çıkarınca gururla teşhir ediyoruz, dünyayı görmeleri için buraya çağırıyoruz.

2000 sene önce kurulan muhteşem şehir Zeugma’yı öve öve bitiremiyoruz. Zeugma’nın nüfusu 70 bin iken, Londra’nın nüfusu 13 bin 500 diyerek üzerinde oturduğumuz toprağın değerinden medet umuyoruz.

 

Bugünden yarına ne bırakıyoruz; burayı kazacak arkeologlar acaba ne bulup kendilerine pay çıkaracaklar bilemiyorum. Belki de kocaman bir hiç!

 

Her kuşun eti yenmez!..

 

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar dün köşesinde, dönemin muhafazakar TGRT kanalının usta sanatçı Tarık Akan’a yaptığı 1 milyon Dolarlık teklifi ve Akan’ın o teklifi nasıl reddettiğini yazdı.

 

1990’ların ortaları.

Muhafazakar kanal olarak doğan TGRT bu tarihte radikal bir karar alarak merkeze yelken açtı ki bunu tavsiye edenin o dönem ABD Ankara Büyükelçisi, emeklilik sonrasında ise İhlas’da tepe yöneticiliği yapan Marc Grossman olduğunu kanalın sahibi Enver Ören’den dinlemiştim.

Bir gün Enver Ören‘le aramızda şöyle bir diyalog geçti.

Sabahattin, Tarık Akan’ı tanıyor musunuz?

Hayır tanımıyorum... Neden sordunuz?

“TGRT’nin imaj dönüşümünü yapan ABD’li şirket ısrarla ona dizi yaptıralım, çabuk mesafe alırız diyor... Arkadaşlar Tarık Akan’a ulaştı ama, hayır ben o siyasi İslamcı kanala program yapmam dedi... Adama 1 milyon dolar peşin para önerdik, yine hayır dedi...

Halbuki Kadir İnanır’ı biz talep etmememize rağmen Yılmaz Ulusoy aracı ve ricacı oldu ve Gülben Ergen ile dizi yaptıracağız.

Anlamadığım ikisi de solcu ama bu Tarık Akan enteresan!

Belki de  kocaman bir hiç!