Amerika’daki Gülen Okulları

YAYINLAMA: 26 Eylül 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 26 Eylül 2016 / 20.00

Yazacaklarım güncel bilgilere dayanıyor. Liste en son 13 Eylül 2016 yılında gözden geçirildi.

Amerika’da 27 eyalette toplam 146 Gülen Okulu var. Aslında bu rakam 155 idi. Ancak, öğrenci velileri tarafından yapılan itirazları inceleyen resmi kurullar 9 Gülen Okulu’nu Gülen yönetiminden aldı.

Bugün itibariyle 146 Gülen Okulu faaliyette.

Ancak burada bilinmesi gereken önemli bir nokta var. Gülen Okulları’nın bazıları aynı isim altında ayrı kampuslarda, (elementary/Middle/high school) ilkokul, ortaokul, lise eğitimi veriyor. Bu kampusların her biri büyük bir okul. Bunların hepsi bir okul olarak sayıldığı için aslında 146 rakamı doğruyu yansıtmıyor. Elimdeki listeden bunların hepsini teker teker ayırabilirim ama o kadar uğraştığımı değmez diye düşündüm.

 

Eyaletlere göre; Arizona’da 7, Arkansas’da 2, California’da 11, Colorado’da 1, Columbia’da 1, Florida’da 10, Georgia’da 2, Illinois’de 4, Indiana’da 3, Louisiana’da 1, Maryland’da 4, Massachusetts’de 3, Michigan’da 1, Minnesota’da 1, Missouri’de 5, Nevada’da 2, New Jersey’de 6, New Mexico’da 1, New York’da 4, North Carolina’da 2, Ohio’da 19, Oklahoma’da 4, Pennsylvania’da 3, South Carolina’da 1, Tennessee’de 1, Texas’da 45, Austin Bölgesi’nde 5, Brownsville’de 1, Dallas Bölgesi’nde 5, El Paso’da 2, Fort Worth Bölgesi’nde 6, Kuzey Houston Bölgesi’nde 7, Güney Houston Bölgesi’nde 6, Batı Houston Bölgesi’nde 3, Laredo’da 2, Lubbock Bölgesi’nde 2, Utah’da 1, Wisconsin’da 1.

 

Bu okullardan bazıların veb adreslerini veriyorum. Açın bakın, şahane okullar. Hepsinin yönetim kurulları var. Bazı okulların yönetimlerinde Antepliler var. Ama bu okulların ismini ve adresini vermiyorum.

 

http://www.sonoranacademy.org/tucson   

http://hollywood.magnoliascience.org

http://www.harmonydc.org

http://www.pioneercss.org

http://www.pcsst.or

http://www.rochester-academy.org

http://www.horizoncolumbus.org

 

 

ABD Gülen’i iade eder mi?

 

BM toplantısı için Amerika’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımıcısı Biden’la ikili görüşmede Gülen konusunu gündeme getiriyor. Malum olduğu üzere, ABD konuyu titizlikle (!) inceliyor, yeni gelen belgelerin ışığında gerekenin mutlak yapılacağını söylüyor.

 

Gülen’in dünyada 100 ülkede 1000’den fazla okulu var. İngilizce tedrisat yapıyorlar. Amerikan hayranlığı uyandırıyorlar, medeniyetler arasında köprü kuruyorlar.

Bu adam Amerika’nın elinde çok değerli bir varlık. Verirler mi? Hiç zannetmiyorum!

 

Ayrıca…

Böyle bir imparatorluğu bu adamın tek başına kurduğunu düşünmek safdillik olur.

Gülen’i Türkiye’ye getirsek, ‘Gülen hareketi’ çözülür mü?

Aslında böyle bir şeyi bizim istediğimizden de emin değilim!

İyi bir pazarlık konusu olabilir, ama…

 

 

Aklım havsalam almıyor…

 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, geçen haftanın son günü gazetecileri de davet edip eski Zirve Üniversitesi*’ni gezdirirken gösterdiği mekanlar ve yaptığı açıklamalar karşısında küçük dilimi yuttum!

Kozmik oda, saklı asansör, özel misafirhane, 12 ilin toplantı salonu, Gülen’le bağlantı kurulan özel mekan ve benzeri bir sürü dilimizi yutturacak buluntu!

 

GAÜN’ün basın bültenini okuyunca kendimi rüyada zannettim.

Bütün bunlar gerçek olabilir mi?
Ben bu üniversitenin kurucusunu, Cahit Bey’i uzun yıllardan beri tanırım. Aklıbaşında bir adamdır.

Bu anlatılanlar resmen ‘vatan hainliği’. Ama bunu ona yakıştıramıyorum.

Ne olursa olsun, bir insan daha fazla para için vatanını satar mı? İnanamıyorum!

Nasıl olsa bir gün Cahit Bey’in ve oğlunun savcıya verdiği ifadeyi okuma şansımız olacak. Acaba bu suçlamalar karşısında neler söyledi çok merak ediyorum.

 

Hadi belediyeden, sakıt adamdan, araziyi beleş aldı diyelim! Üzerine üniversiteyi, Antepia’yı kurdu diyelim. Çok para kazandığını düşünelim. Bunun aslan payını oraya gönderdiğini kabul edelim.

Bunları anlayabilirim. Para için çok şeyi yapabileceğini farzederim.

Ama, üzerinde kendisinin, ailesinin, akrabalarının yaşadığı toprağa ihanet edebileceğini kabul edemem!

Paraya adeta tapardı. Mülkü, gayrimenkulu, dağı, tepeyi çok, aşırı severdi. Bunlar, doğru şeyler değil ama nihayetinde insandır, karakteri böyledir deyip geçebiliriz.

Amma…

Kozmik oda, altımızı oyan toplantılar ve daha kimbilir neler…

Ya o aklını yitirdi, ya da biz olup biteni kavrayamıyoruz…

 

Amerika’daki Gülen Okulları