Hillary-Trump yarışmasında son durum

YAYINLAMA: 02 Ekim 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 02 Ekim 2016 / 20.00

ABD seçimleri, tahmin edip daha önce yazdığım gibi belden aşağı düştü.

Dün Donald Trump, Manheim, Pennsylvaniadaki mitingde bakın rakibi Hillary Clinton için neler söyledi.

‘’Bu Hillarynin sadakatı yalnız kendisine ve bir de finansal destekçilerinedir. İnanın, ben Bille bile sadakat gösterdiğini zannetmiyorum. Ama bu konuda Hillarye hak veriyorum. Bill Clintonın başkanken yaptıklarını hatırlarsınız; yemediği nane kalmamıştı. Demokratlar için eşe ihanet o kadar önemli değil!..

 

Trump, resmen Hillarynin başkaları ile ilişkisi olduğunu iddia ediyor ve Hillarynin bunu yapmaya hakkı olduğuna da kendisi karar veriyor.

Yani, bu kadar alçaklık olabilir mi?

Bu nedenle ve başka nedenlerle ABDnin en çok satan gazetesi US Today, Bu adam Amerikan Başkanı olmak için önce ahlaken yeterli değil. Sonra altyapısı zayıf. Kültürel açıdan çok noksanları var. Dürüst de değil’’ diye yazdı.

Bu yazıyı bir yazar kaleme almamış. Bütün editoryal kadronun ortak görüşü olarak gazetenin manşetinden yayımlamışlar.

US Today gazetesi tarafsız olarak biliniyor. Daha önceki başkanlık seçimlerinde de hep tarafsız kalmışlar. İlk kez böyle bir yorum yayınlamak zorunda kaldıkları için de okuyucularını ayrıca bilgilendirmişler.

ABDnin önemli gazeteleri, The New York Times. The Washington ise Post Trumpın karşısında.

 

Bütün bunlara rağmen yarış başa baş gidiyor. Geçen günlerde yapılan tartışma programında Hillary Clinton başarılı olunca 2 puanlık avantaj sağladı. Ancak, Trump buna itiraz etti, mikrofonu bozuk olduğu için Hillary tartışmayı kazandı gibi görünse de gerçek galibin kesinlikle kendisi olduğunu iddia etti.

Anket sonuçlarına göre, Hillary yüzde 43. Donald yüzde 41. Ancak unutulmamalı ki, ABDde bu anketler için yüzde 3 yanılma payı olabileceği kabul ediliyor.

 

Hillary Clinton kampanyasına yalnız Eylül ayında yapılan bağış miktarının 154 milyon dolar olduğu açıklandı. Donald Trump kampanyasına hiç rağbet yok. Zaten o da bundan gurur duyduğunu söylüyor.

Devam edeceğim.

 

Hillary-Trump yarışmasında son durum