Akamete* uğrayan proje!..

YAYINLAMA: 31 Ekim 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 31 Ekim 2016 / 20.00

Dün akşama doğru, daha basın açıklamasını okumadan, bir arkadaşımın telefonu ile Eyüp Bartık’ın istifasını duyunca aklıma birden Zeki Müren’in dillere destan ‘Beklenen şarkı’sı geldi. Bu aynı zamanda Müren’in ilk filminin de adıdır.

 

Beklenen şarkı’ gibi bu da beklenen istifa oldu.

Kendi iradesi ve inisiyatifi ile istifa etseydi, arkasında belki daha olumlu bir izlenim bırakabilir miydi, diye düşünüyorum. Ama gayet açık ve net belli ki, aynı Cahit Nakıboğlu’nun istifası gibi oldu. Sonraki gelişmeler nasıl olacak, bekleyip göreceğiz.

 

Eyüp Bartık bir projeydi.

Hangi kanaldan nasıl geldiği ve seçildiğini Antep’te bilmeyen mi var? Kendini destekleyen çoğunluk meclis grubu da düne kadar hala arkasındaydı.

Bartık’ın gitmesi ile ne değişecek, pek emin değilim. Çünkü o grubun, o zihniyetin, o yapının varlığı duruyor.

Bir ay içinde yapılması tüzük gereği olan seçim neyi değiştirecek ki!

Derseniz ki, demokratik teamül böyle; hayır! O zihniyete karşı 15 Temmuz’da şehitler verildi, devrim yapıldı, artık o yutturmaca tarihin derinliğinde kaldı.

 

118 yıllık köklü bir kurum olan Gaziantep Ticaret Odası’nın şu son bir yıl içinde yaşadıklarını bir hatırlayın, Allah aşkına…

Mahvettiler Oda’yı. Olaylar, istifalar, hiç durulmadı ki! Durmadan kaynadı!

GTO Başkan Yardımcıları Bilal Kara, Rıdvan Köksüzler ve Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu istifa ettiler. Haftalarca bu ve yerine gelenlerin dedikoduları sürdü.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener tutuklandı. Yerine, Bartık, kendi adamını seçtirmek istedi. Çok tepki görünce, geri adım attı. Doğrusu, başkan vekilinin seçilmesiydi, nitekim öyle oldu.

 

İstikrarsızlık, bıkkınlık sonunda mecburi istikamet istifayı getirdi.

Gaziantep’in en büyük sivil toplum ve meslek kuruluşu Gaziantep Ticaret Odası’nın bu hale düşmesinde başrolü oynayan Eyüp Bartık’ın şapkasını alıp bir daha gelmemek üzere ayrılması; yıkılan, harap edilen değerlerin tekrar yerine getirilmesi bakalım ne kadar zaman alacak?

Yazık oldu!

Proje, çok kötü ve uygulanması zor bir projeydi ve nitekim de akamete* uğradı!

 

*Akamete uğramak: Sonuca ulaşamamak, yarıda kalmak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akamete* uğrayan proje!..