GTO’da personel 5 yıldızlı yönetim ise kayyumlu gibi!

YAYINLAMA: 03 Kasım 2016 / 20.00 | GÜNCELLEME: 03 Kasım 2016 / 20.00

Gaziantep Ticaret Odası’ndaki kriz üzücü olmasının ötesinde çok can sıkıcı.

Yönetim Kurulu Başkanı istifa ettiğinde ne yapılacağı tüzükte sarih bir şekilde belli. Kimseye danışmaya, yorumlanmaya muhtaç bir durum yok ortada!

Tüzükteki ilgili maddelerin ifası ile yapılacak seçim için meclis davet üzerine önceki gün 14:30’da toplanıyor. Zaten bir aday üzerinde neredeyse konsensus sağlanmış.

Tam seçime geçilecekken GTO Genel Sekreteri içeri giriyor ve Meclis Başkanı’na, “TOBB Genel Sekreteri şimdi beni aradı, seçimin yapılmamasını istiyor!” diyor.

 

Tam bir déjà vu durumu!

Ankara Ticaret Odası’ndaki krizi takip ettiğim için aynı durumun burada da olacağını, seçim yapılmayabileceğini tahmin ediyordum.

 

Eyüp Bartık neden istifa etti? Daha doğrusu ettirildi?

GTO’nun defterleri epeydir komisyonun incelemesindeydi. Her an birşeyler bekleniyordu. Çünkü, Bank Asya’ya para yatırıldığını bizzat Bartık açıklamıştı. Karar defterinde de bütün ayrıntıları görmek mümkündü. Bartık’ın da imzası vardı.

 

Şu anda bir belirsizlik var.

Bu meclise seçim yaptıracaklarına ihtimal vermiyorum.

Eyüp Bartık’ı seçen bu meclis değil mi?

Ne değişti ki, aynı meclise tekrar seçim yaptırıp, aynı görüşte başka bir isim seçtirmenin anlamsız olacağını düşünüyorum!

 

Ankara Ticaret Odası’na TOBB 4 kişilik bir kayyum heyeti atamıştı.

Seçim yapılmasını engelleyen TOBB, aynı şeyi Gaziantep’te de yapabilir.

 

Bu arada başkanlık için TOBB nezdinde arayışların da olduğunu söylemek lazım.,

Eski Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’in oğlu Mustafa Bozgeyik’in hevesli olduğu ve çalıştığı duyuluyor.

Hayırdır inşallah, belediye başkanlarının oğullarına bu iştah nereden geldi acaba? Ankara Ticaret Odası için de Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in aday olduğu biliniyor ya…

 

Gaziantep Ticaret Odası Meclis’i her şeye rağmen toplanıp yönetim kurulu başkanını tüzüğe uygun olarak seçmeyi de düşünüyormuş.

Bana kalırsa, bu seçenek biraz zor!

Böyle düşünenlerin bu işi o gün yapmaları beklenirdi.

“Yazılı talimat gösterin seçimi erteleyelim, ama sözlü talimatla bu iş olmaz” diyebilselerdi, yürekleri yetseydi helal olsun derdim.

Artık çok geç.

 

Neyse, böyle şeyleri bırakıp, güzel haberlerle ilgilenelim.

Gaziantep Ticaret Odası, önümüzdeki Pazartesi günü, Allah’tan bir mani çıkmazsa, beşinci yıldızını takacak.

 

Gaziantep Ticaret Odası, 1999 yılından bu yana sürdürdüğü kalite yolculuğunu Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) "Mükemmellik Modeli" kapsamında "4 Yıldızlı Yetkinlik Belgesi"ni 2015’te düzenlenen bir törenle almıştı.

 

GTO, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen  24. Kalite Kongresi Belge ve Ödül töreninde, başarılı biçimde yönetilen ve mükemmel kurum olma yönünde ilerleyen kurumlara verilen "Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız" belgesini ise almak üzere.

 

Beni asıl sevindiren, mutlu eden ise bu yıldızları Gaziantep Ticaret Odası’nın çalışanlarının alın teri olarak, hakederek  almaları.

Ekibin başında bu işi çok iyi bilen, efendi ve zarif bir insan GTO Genel Sekreteri Halil Göçer ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor, kutluyorum.

GTO’da personel 5 yıldızlı yönetim ise kayyumlu gibi!