Cesaret ve feraset farkı…

YAYINLAMA: 05 Ocak 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 05 Ocak 2017 / 20.00

Adana'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın kuruluşunun 25'inci yılı ve kentin 5 Ocak kurtuluş günü kutlamaları nedeniyle dünyaca ünlü piyanist İdel Biret'in vereceği konser 'güvenlik nedeniyle' iptal edildi.

Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonundaki konserle birlikte Uğur Mumcu Meydanı ve Büyüksaat'te yapılacak bayrak çekme törenindeki halk oyunları gösterileri ve 6 Ocak'ta Öğretmenler Korosu'nun vereceği konserin de yapılmayacağı belirtildi.

 

Adana Valiliği'nden, ilgili yerlere gönderilen iptal kararında şöyle denildi:

"Ülkemizde meydana gelen terör hadiseleri sebebiyle, 5 Ocak 2017'de yapılacak Adana'nın kurtuluşunun 95'nci yıldönümü programında yer alan bazı etkinlikler ülkemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle Valilik makamının 4.1.2017 tarih ve 466 sayılı oluru ile iptal edilmiştir."

 

Böyle bir kararı tasvip etmiyorum.

Benzer şartlar 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşunda da vardı. Bizde kutlamalar yapıldı. Demokrasi Meydanı’nda, açık havada hem de görkemli bir şekilde, 95’inci onur yılımızı göğsümüzü gere gere kutladık.

Galiba, iki Büyükşehir Belediye Başkanı’nın arasındaki önemli fark, cesaret ve feraset olsa gerek.

 

  

İşte Trump’ın en güvendiği

arkadaşı ve Bakanı…

 

20 Ocak’tan sonra ABD’nin Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturacak olan dünyanın en büyük petrol şirketi ExxonMobil’in eski CEO’su Rex Tillerson, şirketinden 180 milyon dolar uzun yıllar çalışmasının karşılığı tazminat

aldı.

 

ABD’nin yönetim sistemine göre, Donald Trump’ın en önemli bakanı konumunda olan Rex Tillerson’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan yakınlığının ABD-Rus ilişkilerine damga vurması bekleniyor.

Halen görevdeki ABD Başkanı Obama’nın 35 Rus diplomatını sınır dışı etmesine misilleme yapmayan Putin’in, bunu yakın dostu Tillerson’a jesti olarak değerlendiriliyor.

 

 

Dünya politikasına yön verecek en önemli insanlardan birisi Rex Tillerson olacak. ExxonMobil’i dünyanın bir numaralı şirketine dönüştüren, Donald Trump’ın en yakınındaki Bakanı Rex’in, Putin’le samimi bir fotoğrafı.

 

  

Bizi asıl aldattı ve yanıttı,

 biliyor musunuz?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen ve cemaatinin kahpe darbe girişimini değerlendirirken, çok çarpıcı bir saptamada bulunmuş, "Ciddi manada yanılgıya düşmüşüz. Allah bizi affetsin” demişti.

 

Ben, o gün, aldatanın Gülen olmadığını düşünüyordum.

Taşeronun aldatması, yanıltması önce işverenini bağlar.

Muhatabımız işveren olmalıydı.

Bugün gelinen noktada değerlendirmemin haklılığı daha çok ortaya çıkıyor.

Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un, “Suriye politikası yanlışlıklarla dolu  açıklaması, benim tezimin doğruluğunu teyid ediyor.

Hele, İncirlik Üssü’nün gereğinde kapatılabileceğinin işverene bildirilmesi, düşüncemde ne kadar haklı olduğumu iyice ortaya çıkardı.

 

Meraklılar için bir sitenin adresini veriyorum. Bizzat ABD’li düşünürler yukarıdaki anlattıklarımı belgeleriyle kanıtlıyorlar.

 

http://www.newsbud.com/2016/12/27/the-real-syria-story-no-one-wants-you-to-know-about/

 

 

 

 

Cesaret ve feraset farkı…