Püsküllü belanın yeni marifeti!..

YAYINLAMA: 15 Şubat 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 15 Şubat 2017 / 20.00

Kuzey Kore’nin dünyanın başına bela diktatörü Kim Jong ile ilgili haberleri yakından izliyorum. Bir diktatörün siyasi politikaları, dünyaya bakış açısı ve yapmaya yeltendikleri beni cezbediyor. Dün bazı gelişmeler oldu, yabancı haber kaynaklarından Kim Jong’un yeni marifetlerini öğrendim.

 

Kuzey Kore diktatörü Kim Jong, üvey kardeşini Malezya’da ajanlarına katlettirdi.

Baba bir, anne ayrı üvey kardeş Kim Jong-Nam, Kuala Lumpur havaalanında iki kadın ajan tarafından zehirlenerek öldürüldü.

Olayı dünyaya Güney Kore hükümet çevresi duyurdu.Üst düzey bir Malezya yetkilisi de cinayeti doğruladı.

 

Üvey kardeş Kim Jong-Nam, İsviçre’de okudu.Babasının yerini almayı ve ülkesinde önemli reformlar gerçekleştirmeyi istiyordu.

Kim Jong-Nam, Japonya’da da eğitim gördü. Kuzey Kore’nin zaman zaman Japonya ile olan anlaşmazlıklarında, İngiliz Telegraph gazetesine göre, ülkesi adına müzakerelerde bulundu.

 

İki kardeşin arası açıktı.Kim Jong-Nam, Japon gazetelerine verdiği kısa röportajlarda hep Kuzey Kore’nin sert üslubunu eleştiriyordu.

Gözlemciler, diktatör Kim Jong’un üvey kardeşinden çok rahatsız olduğunun bilindiğini, muhtemelen cinayeti organize ederek olası bir rakabetten kurtulduğu kanısında birleşiyorlar.

 

 

 

Resimler insanı ele veriyor

 

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi Beyaz Saray’da konuk etti. İki liderin basın karşısına geçip poz verdiği dakikalarda ilginç anlar yaşandı.

Abe ile tokalaşan Trump, Japon Başbakan’ın bütün çabalarına rağmen elini bir türlü bırakmadı.Trump'ın sert tokalaşmasının ardından Abe’nin yüz ifadesi çok şey anlatıyordu.

Trump'ın ve Japonya Başbakanı Abe'nin, uzmanlar tarafından yapılan mimik analizini okurken ABD Başkanı’nın Japon Başbakanı kontrol ettiğini, ona üstünlüğünü kabul ettirdiğini ama Abe’nin bundan hiç de hazzetmediğini öğrendim.

 

Ben de bugün Trump’ın kızı Ivanka ile babasını ziyarete gelen Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun resimlerine bakarken, belki de Sevgililer Günü olması nedeniyle farkındalık hissettim. Ivanka’nın adeta gözlerini dünyanın en yakışıklı başbakanı olan Justin Trudeau’dan ayıramadığını hissettim.

Acaba diyorum, Justin’in bu bakışları bir hayranlık belirtisi olabilir mi?

 

 

Püsküllü belanın yeni marifeti!..