Gözünü seveyim, Tanrının işine karışma, bırak giden gitsin…

YAYINLAMA: 20 Şubat 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 20 Şubat 2017 / 20.00

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi (Flash, bellekler, çip vs) Intel’de çalışan bir Türk bir gün çalışanlara özel olan internet bağında rastgele Türk ismi araştırması yaparken 16 tane ‘Mehmet’ ismi çıkınca çok şaşırıyor. Bakıyor ki, hepsi de Türk soyadlı.

Araştırmasını sürdürünce görüyor ki, dünya kadar Ahmetler, Zeynepler, Ayşeler var.

Bunların hepsi beyin göçü! Daha bu bir şirket, kimbilir diğer önemli ve büyük şirketlerde neler var!..

 

Yiğit namıyla anılır, bilinen adıyla ‘Asfalt Osman’dır Osman Kibar.

Eski İzmir belediye başkanıdır. Lakin dünya Asfalt Osman’ı değil, kendisi ile aynı adı taşıyan torunu Osman Kibar’ı tanıyor. Müthiş bir başarı ve gurur duymamızı sağlayan bir öykü…

 

Asfalt Osman’ın torunu büyüdü, Amerika’ya gitti, orada bilim adamı oldu.

Şimdi dolar milyarderi. Ama onu asıl meşhur eden ve gelecekte dünyanın en zengin insanları arasına sokacak olan şey ‘yaşlanmayı tersine çeviren ilacı’ üretmeyi başarması…

Bu Türk, yaşlanmayı tersine çeviren (anti aging) ilacı ile önümüzdeki yıllarda çokça konuşulacak. Belki de Aziz Sancar’dan sonra bilim alanında Nobel alan ikinci Türk olacak.

Ne dersiniz,  tarih bir Türk tarafından acaba yeniden mi yazılacak…

 

Osman Kibar, bu alanda çalışmalarıyla tanınan San Diego merkezli ‘Samumed’ firmasının kurucusu ve aynı zamanda CEO’su.

Forbes dergisine göre ‘Samumed’ firmasının şu anki piyasa değeri 12 milyar dolar.

Samumed’in en büyük iddiası, geliştirdiği ilaçlarınyaşlanmayı tersine çevirmesi. Bu ilaçların bir kısmı aynı zamanda, dökülen saçları hiçbir ek işlem olmadan yeniden çıkartıyor; beyazlayan saçların da eski rengine geri dönmesini sağlıyor.

Diğer ilaçları ise, eklem ağrılarını yok edip omuriliği onarabiliyor..

Şirket tarafından geliştirilen, yine wnt eksenindeki diğer grup ilaçları ise, dizlerdeki yaşlanma etkilerini ortadan kaldırıyor, omurilik disklerini onarıyor ve akciğer kanseri tedavisinde yaraların iyileşmesini sağlıyor.

Bu ilaçlardan bazıları insanlar üstünde test edilmeye başlandı.

 

12 milyar dolarlık Samumed’in kurucusu, finansal direktörü, hukuk danışmanı ve tıp direktörü hepsi Türk. Bunların dışında şirkette başka Türkler de çalışıyor.

Bunları size kapağını gördüğünüz, dünyanın en saygın dergilerinden biri olan ‘Forbes’tan tercüme ettim.

Kapaktaki başlık şu: Bu adam yaşlanmayı tersine çevirebilir mi?

 

Osman Kibar ile tanışmak fırsatım olursa ona aynen şunları söylerdim:
“Ya kardeşim bırak bu işleri! Gözünü seveyim, çıldırdın mı sen? ‘İnsan fanidir’ diye teselli bulurken şimdi sen kalkmışın insanları sonsuzluğa götürüyorsun! İyi düşün, kötülük mü yapıyorsun, iyilik mi?  Bence kötülüğün daniskasını yapıyorsun. Hele tarihe bir bak, kimler var? Bu adamları sonsuza kadar yaşatırsan, iyilik mi yapmış olacaksın! Hem bir de artan nüfusu düşün. Gözünü seveyim, Tanrının işine karışma, bırak giden gitsin…”

 

 

 

Yeşil Kart için bilmek istedikleriniz

 

Amerika’dan ‘Green Card’ almak için uğraş veren ancak mevzuatı tam bilmeyen iş insanlarına yol gösterici program maddesini veriyorum.

Asgari 500 bin dolarlık yatırımın en az 10 kişilik istihdam sağlaması gerekiyor. Yatırım konusu da bölgenin şartlarına uygun olacak.

Bunlar yerine getirildiği taktirde, 16-20 ay arasında yatırımcıya, eşine ve 21 yaşını doldurmamış, bekar çocuklarına ‘Yeşil Kart’ veriliyor.

 

United States

U.S. Immigrant Investor Program (EB-5)

The U.S. Investor Program (EB-5 program) is the fastest way for wealthy individuals to obtain a Green Card for themselves, their spouse and unmarried children under the age of 21. The main requirement for this program is an investment of $500,000 US in an eligible business in the United States that will create 10 jobs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gözünü seveyim, Tanrının işine karışma, bırak giden gitsin…