Almanya bizi çok seviyor!..

YAYINLAMA: 28 Mart 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 28 Mart 2017 / 20.00

Referandum yalnız Türkiye’de yapılmıyor.Bütün Avrupa Birliği ülkeleri bizimle ilgili geniş yayın yapıyorlar.

Ama Almanya bir başka…

En büyük gazeteleri Bild, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a bu sıralar Şansölye Merkel’dan daha fazla yer veriyor.

Türkiye’de gazetelerde referandum ile neler okuyorsam, Bild’de fazlası var. Bazen haberleri Türkçe yayınlıyorlar, oradaki vatandaşlarımız daha rahat okusunlar diye herhalde!

 

Avrupa Birliği’ndeki ülkelerde yaşayan ve oy kullanacak Türkler’in sayısını Alman gazetelerinden öğrendim.Köşeme de aldım. Bakın ne kadar güzel hazırlamışlar.

Eğer referandum da ‘Hayır’ çıkarsa, Erdoğan’ın yıl sonuna doğru genel seçim yapacağını, MHP’nin ve HDP’nin baraj altında kalacağı için parlamentoya ancak iki partinin, AK Parti ve CHP’nin girebileceğini iddia ediyorlar.

Böylece, AK Parti 400 civarında milletvekili çıkaracağını, bununla da referanduma gitmeden Anayasayı daha da kapsamlı değiştirebileceklerini yazıyorlar.

Böyle bir durumda, yine  detaylı haritalar yayınlayacaklarını vurgulayarak sanki dalga geçiyorlar!.. Ne dersiniz?

 

Dün Bild’de çıkan manşet haberin kupürünü köşeme aldım ki, bizimle ne kadar ilgililer göresiniz diye.

Bild manşette, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Almanya’daki vatandaşlarımızı casusluk (!) yapmaya teşvik ettiğini, bu nedenle de bu suçtan soruşturma açılacağını iddia ediyor!..

 

Alman medyasının bildirdiğine göre Almanya, Türkiye'nin ülkede yaşayan Türkiye kökenliler hakkında istihbarat topladığına ilişkin Alman basınında çıkan haberler üzerine, topraklarında casusluk faaliyetlerine izin vermeyeceği uyarısında bulundu.

 

İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, "Kendisine sunulan rapora şaşırmadığını" söyleyerek, Türkiye'nin davranışına tolerans gösterilmeyeceğini, vatandaşlar hakkında dış ülkeler tarafından istihbarat toplanamayacağını kaydetti.

Thomas De Maiziere, "Türkiye'ye defalarca bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu söyledik. Gülen hareketi üzerine nasıl bir pozisyon takınırsa takınsınlar, burada Alman yargısı geçerlidir ve vatandaşlar hakkında dış ülkeler tarafından istihbarat toplanamaz" diye uyardık!

"Alman topraklarında casusluk faaliyetleri suç teşkil eder ve kabul edilemez. Bu durum bütün dış ülkeler ve bütün istihbarat servisleri için geçerlidir" ifadelerini de kullanan Bakan De Maiziere, “Rapora göre, liste 300'den fazla kişinin ve 200'den fazla derneğin, okulun ve diğer kurumların ismini içeriyor ve bazı fotoğrafların gizlice çekildiği anlaşılıyor” diyor.

 

Almanya Federal Başsavcılığı, ülkelerinde Türkiye kökenli imamların casusluk faaliyetleri yürüttüğü iddiaları hakkında halihazırda soruşturma yürütüyor.

Yani, anlayacağınız bu sıralar Almanya ile aşırı içli-dışlıyız.

Bence bunun en yalın nedeni Eylül ayındaki yapılacak Almanya genel seçimleri.

Sosyal Demokratlar (SPD) anketlere Merkel’ın partisi (CSU) ile aradaki farkı kapatıyor.Bunun da panzehiri mülteci sorunu nedeni ile Erdoğan’a yüklenmek.

 

 

Almanya bizi çok seviyor!..