Bu meslekte son nokta...

YAYINLAMA: 19 Mayıs 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2017 / 20.00

Her yeni başlangıç, bir yenilenmedir aslında... İlerlemiş yaşımın en büyük paydasını oluşturan meslek deneyimimle yeni ufuklara doğru yolculuğa çıkış için start noktasındayım yine...
Altmış yedi yıldır, gazetecilik mesleğinde muhabirlikten, yazı işleri müdürlüğüne, genel yayın yönetmenliğinden sayfa sekreterliğine, foto muhabirliğinden karikatüristliğe, yazarlığa, düzeltmenliğe, spor muhabirliğine; başyazarlığa, gazete sahipliğine; özetle bu mesleğin her alanında ter akıtmış bir kişinin hala ilk günkü heyecanı ile daha neler yapmak istediğini merak ediyorsanız söyleyeyim:
-Meslekte çalışırken son nefesimi vermek istiyorum.
Altmış yedi yıllık bir meslek yaşamının inişli-çıkışlı, virajlı, kasisli, huzurlu, mutlu-mutsuz zaman dilimlerinin yaşanmışlıklarıyla huzurlarınızdayım.
Sonnokta'daki dostlarım, kardeşlerim, arkadaşlarım buyur ettiler, geldim.
Yeni bir başlangıç, yeni bir koşu başlıyor benim için...
***
Gazeteciliğin günümüz koşullarındaki sıkıntılarını/sorunlarını geçmişten bugüne yaşamış bir basın emekçisi olarak gördüğüm o ki; sadece bizde/Türkiye'de değil; tüm Dünya'da bu mesleğin artık kulvar değiştirme zamanının geldiğidir.
Gazeteler, bugüne değin teknolojik anlamda çağdaşlaşırken, bu işin özünü oluşturan uygulamalar; yani gazeteciliğin yanı/yönü/içeriği hep "üzüm üzüme baka baka" tarzında gelişti. Ve öyle kaldı.
Günümüzde televizyon kanallarının dünyanın öte ucunda bile olsa; olayları/gelişmeleri anında -hem de- görüntülü vermelerine karşın gazetelerin, bu haberleri bir gün sonra okurlarına sunması; mesleğin geleceği adına düşündürücü bir durumdur herşeyden önce.
O zaman, karar vermek gibi bir konumdayız demek ki...
Kısacası; bugüne değin süregelen alışkanlıkların/uygulamaların bundan böyle artık
geçerliliğini yitirdiği gerçeği var önümüzde...
Böyle gelmiş, ama böyle gitmeyecek yani...
***
Farkı, farklı düşünenler arar, bulur yaratır ancak...
Farklı gazetecilik uygulamalarının vereceği keyfi, yaratacağı mutluluğu Sonnokta Ailesi olarak sizlerle paylaşmak, insanımıza ve ülkemize yararlar getirmek istiyoruz.
Yeni bir başlangıç için; bu düşüncelerle kendimi yenilemiş, uygulamaya hazır buluyorum.
Bu düşüncelerle sizleri selamlıyorum.
***
Sonnokta gazetesi... Ve yaşamımda "son nokta"...
Garip, anlatılamaz duygular sarıyor benliğimi.
Yüce Rabb'imin takdiri... Bilemem.
Sıcak bir yuvadayım. Bugüne değin başarılı olan Sonnokta Ailesinin bir ferdi olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Mesleki deneyim ve düşüncelerimi paylaşacağım sevgili meslek arkadaşlarımla birlikte "gazetecilik yarışı"nda yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum.
***
Haftada sadece bir gün dışında her gün birlikte olacağız bu köşede... Yazışalım, dertleşelim...
Yetmez görürseniz, buluşup söyleşelim.
Sevgiler.. Saygılar.

Bu meslekte son nokta...