Bu iş yalnız ‘para’ değil

YAYINLAMA: 06 Haziran 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 06 Haziran 2017 / 20.00

Gaziantepspor’un küme düşmesini yadırgamıyorum.
Kendi seyircisinin itibar etmediği bir futbol takımının başka yerlerde saygı görmesini beklemek saflık olur. Bu takım çoktaaan küme düşmüştü! Şimdi gereği yerine getirildi!

En iyisi iki takımdan bir takım yapalım, öyle devam edelim diyenler yanılıyor. Gaziantepspor’a hiç karışmamak lazım. Para olmadığı için nasıl olsa önümüzdeki sezon amatör kümeye kadar gidecek. O defter kapanmalı.

Gaziantepspor,Büyükşehir Belediyespor ile hayat bulmalı.
Bu iş belediye yardım etsin, sanayiciler para versin ile olmaz.
Gaziantep’i seven, Gaziantep’in değerlerine sadık, Türkiye’yi bilen, dünyayı bilen, ama en önemlisi samimi ve vizyoner bir işadamı ile mümkündür.
En güzel örnek de Fenerbahçe. Türkiye, hatta dünya ölçeğinde bu kadar büyük bir camia sonunda çok önemli bir işadamının limanına yanaşmak zorunda kaldı.

Buna yalnız ‘para’ gözüyle bakarsanız yanılırsınız.
Bir işadamı gelecek, bol para verecek ve takım şampiyon olacak.
Böyle bir beklenti yanlış olur. En iyi örnek de İngiltere Premier Lig’den...
Biten bu sezonun en çok para harcayan iki takımı Manchester City ve Manchester United idi. Birisi ligi 3’üncü sırada, diğeri 6’ncılıkla bitirdi.
Yani, iş yalnız ‘para’ değil. Kaldı ki, hangi işadamı parasını bilinçsizce saçar.
Bilgili, tecrübeli işadamı önce sistemi kurar. Bunun için de zaman gerekli.
Hemen beklentiye girilmemeli. Bu kentte yaşayanlar, dışarıdaki Antep sevdalıları kurulan sistemi görünce, samimi ve ciddi bir başkanın çabalarına mutlaka destek olacak ve stadı dolduracaktır. O stadın neden boş olduğunu burada tekrar etmeme gerek yok.
Heyecan yaratılırsa, futbolseverler tekrar stadı doldurur. İsterse şampiyonluk 5 sene sonra gelsin. Süper Lig’de oynadık da ne oldu? Kulüp başkanına olan antipati herkesi Gaziantepspor’dan uzaklaştırdı. Beni de!..

Nasıl Fenerbahçe için herkesin üzerinde konsensüs sağladığı bir Ali Koç olduysa, Gaziantep’te de herkesin beklentisi Adil Konukoğlu üzerinde.
Umarım bunu vatana askerlik yaptığı gibi, Gaziantep’in marka imajını da parlatmak için elini taşın altına koymayı kabul eder.

Adil Konukoğlu, Gaziantep’te yerleşik medeniyetleri, kültürümüzü dünyaya tanıtmak için inanılmaz katkılarda bulunuyor. Kendisinden izin almadığım için katkısının boyutlarını açıklayamıyorum.
Karkamış kazıları şu anda dünyanın en önemli kazısı olarak değerlendiriliyor.
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da aynı şekilde Karkamış kazılarına gerçekten çok büyük destek veriyor. Verdiği desteğin de Türkiye’de söz sahibi insanlar tarafından övgü ile karşılandığını ve çok takdir edildiğini biliyorum.

Burada işadamı İsmail Özhelvacı’ya da ayrı bir sayfa açmak lazım.
O da yıllardan beri sürekli ve büyük destek sağlayanlardan biri.

Bu iş yalnız ‘para’ değil