“İşte iki kadın, iki şehir”

YAYINLAMA: 03 Temmuz 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2017 / 20.00

Haberi okumuşunuzdur.
Dünyanın en çok ilham alınan en etkili kadınlar listesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i görmekten gurur duydum.
Seçim ve sıralama; sosyal medya etkisine, Klout skorlarına otomatik bir algoritma kullanılarak, Twitter, Facebook, Wikipedia, Youtube, LinkedIn ve Instagram'dan çeşitli ölçümler dikkate alınarak oluşturuluyor.
Uluslararası kamuoyunda prestijli bir very olarak Kabul ediliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Fatma Şahin 30 Mart 2014’te seçilirken, 4 gün sonra da Paris Belediye Başkanlığına ilk kez bir kadın, Anne Hidalgo seçilmişti.
İki başkan bir kaç kez bir araya geldiler. Sanırım son Kolombia’da ki toplantıda.

20 Haziran 2016’da da Roma Belediye Başkanlığına 2700 yıl sonra iki kez bir kadın, Virginia Raggi seçildi.
Geçen sene Başkan Şahin’e İtalya Bologna‘dan özel bir davet vardı. Gitmeyi çok istiyordu ama olmadı. Hani şu malum meselelerden dolayı belediye başkanlarının yurt dışına çıkışları uygun görülmemişti. Gidebilseydi, Roma Belediye Başkanı Virginia Riggi’nin de daveti vardı.

Bunları yazmamın nedeni, Şahin eğer dünyanın en etkili, ilham alınan kadınlarından birisiyse bu boşuna değil. Uluslararası medyada sık sık yer aldığı için tanınırlığı çok fazla.
Çok taze bir örnek, 14 Hazian 2017’de Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, İtalyan Hükümetine başvurarak, “Roma’ya daha fazla mülteci göndermeyin” dedi.

Haberi veren yabancı ajans, “Bütün İtalya’da 500 bin mülteci var, bunun ne kadarının Roma’da olduğunu bilmiyoruz. Ancak, Türkiye’de bir kadının, Fatma Şahin, belediye başkanlığı yaptığı Gaziantep’te 500 bin mülteci var. İşte iki kadın, iki şehir” demişti.

Bütün bunlar Şahin’in uluslararası kişilik kazanmasına vesile oluyor.
Bunları bildiğim için Şahin’in listed olmasından bir Antepli olarak gurur duyuyorum.

“İşte iki kadın, iki şehir”