Erol Kaya’dan Şahin’e ve Tahmazoğlu’na bol iltifat...

YAYINLAMA: 11 Ağustos 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2017 / 20.00

Birkaç gün önce “Antep’in provokatif dedikoduları”nı yazmıştım.
Hani Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘metal yorğunluğu’ndan bahsetti ya, dedikodu kazanı hemen kaynayama başlamış, şık beylerin resimleri bazı gazetelerin birinci sayfalarında arz-ı endam etmişti.
Bunların hepsinin beyhude olduğunu yazmıştım.

Nitekim önceki gün Gaziantep’e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, bir araya geldiği Bakan Başkan Şahin ile Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na iltifatlar yağdırdı, tam not verdi, bütün Türkiye’ye örnek gösterdi ve üstüne bir de defalarca teşekkür etti.

Resimler için fedakarlık yapan şık siyasi beylerin çabası boşa çıktı!


Dünyanın havası çok puslu!..

Kendi derdimize konsantre olduğumuz için dünyadaki bayağı ciddi sorunlara uzak duruyoruz.
Kuzey Kore’nin anlaşılamayan ‘tek adamı’ Trump’ı zıvanadan çıkarmak üzere!
Dünya kamuoyu, nasıl olsa bir şey olmaz diyor ama adam ciddi duruyor!
En önemlisi de Kim JongUn’un bağımsız hareket etmediği biliniyor. Asıl tehlike de bu!

Hindistan, yükselen yıldız. Küçük bir örnek vereyim, Almanya 50 bin yüksek teknoloji vasıflı göçmen aldı. Hemen hepsi Hintli! Bütün dünyada böyle, çok zeki insanlar, adeta kapışılıyorlar.

Almanya artık kesinlikle eski Almanya değil.
İkinci dünya savaşının suçu ve mahcubiyeti ile dünya siyaset arenasında hiç öne çıkmadılar. Silah üretiminde yüksek potansiyelleri olduğu halde geride durdular. Oysa, her türlü silah yapımında müthiş tecrübeleri vardı.

1 trilyon+ dolar ihracat yapan bir ülkeden bahsediyoruz. Hemen her konuda çok değerli patent sahibiler.
Avrupa Birliği’nin liderliğinde hiç olmadık kadar kararlılar, iddialılar.
Merkel, Trump’a taviz vermedi. Bu ilk kez oluyor. Almanya ilk kez Amerika’ya tavır koydu.
İşte bu Almanya, bize karşı da eski havasında değil.
Erdoğan’ı sevmiyorlar, gazetelerinde tam sayfa metinler yayınlanıyor, Türk toplumuna karşı olmadıklarını ancak yönetimle anlaşamadıklarını beyan ediyorlar.
Oysa iyi düşününce bunun mantıklı bir argüman olmadığı alenen meydanda. Birinci Cihan Savaşı’nın benzer şartlarıyla nostaljik (!) dostluk istiyorlar. Yani, biat!
En çok malı bize satıyorsunuz, en çok turisti size biz gönderiyoruz, eee daha ne istiyorsunuz, demeye getiriyorlar.

Almanya kesinlikle eski Almanya değil. Artık agresif! Kendine aşırı güvenen, sağlam tabanı olan ve milliyetçiliği yeniden hortlayan bir büyük ülke...
Söz sahibi olmak istiyor!

Ruslar da öyle.
Ortadoğu’ya hiç olmadık kadar yerleştiler. Doğu Akdeniz’e hakimler. Putin, her geçen gün ağırlığını hissettiren bir lider oldu.

Asıl kıyamet Amerika ile Çin arasında kopacak.
Trump, Çin ile ticaret savaşına hazırlanıyor.
Brookings’e göre Başkan Trump'ın, zorla teknoloji transferi yoluyla Çin'in ABD fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği yönünde soruşturma başlatması için talimat vermesi bekleniyor. Bu, ABD yönetiminin daha sert bir ticari duruşuna işaret ediyor, ancak ABD'nin bu aksiyonlarının ne kadar ciddi olacağının netleşmesi birkaç ay sürecek.

Yüksek teknolojili ABD şirketleri Çin’de tek başlarına yatırım yapamıyorlar. Yasalar gereği mutlaka Çinli bir ortağı olması gerekiyor. Yerel ortaklarla ortak girişimler kurup teknolojiyi bu ortaklara devretmedikçe Çin'de iş yapamıyorlar.
Çin yasalarıABD firmalarının yabancı marka adının kullanılmasını da engelliyor. Bu da gelecekte, Çin eğer serbest piyasa ekonomisini benimserse, ABD firmalarının aleyhine olacaktır.
Amerikalı şirketler bu teknoloji transferlerini mecburen kabul ediyor, çünkü dünyanın en büyük ikinci pazarına hızla ulaşabilmelerinin tek yolu bu!

Intel, akıllı telefonlar ve tabletler pazarına girmek için iki Çinli çip üreticisi ile anlaşma yaptı.
IBM, Qualcomm gibi ABD’nin dev ultra yüksek teknoloji şirketleri benzer anlaşmalar yaptı.

Tabii Çin’in eli de armut toplamıyor. Tam da bu aşamada Kim Jong Un, füze denemelerini sürdürüyor, ABD’nin Pasifik’teki hava üssünün bulunduğu Guam adasını hedef alacağını söylüyor.

Çoğu insanda, nasıl olsa anlaşırlar, bir şey olmaz havası var.
Ben öyle düşünmüyorum!

Erol Kaya’dan Şahin’e ve Tahmazoğlu’na bol iltifat...