Asıl hedef yerel yönetimlerdeki değişimse…

YAYINLAMA: 18 Ağustos 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2017 / 20.00

Abdulkadir Selvi, önceki gün Hürriyet’tekiyazısında,merak ettiğim ama bir türlü Erdoğan’ın ne demek isediğini anlamadığım bir konuyu ele almış.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, nerede ise iki haftadır tüm konuşmalarında, ‘metal yorgunluğu’nu ele alıyor, değişimden bahsediyor, yorulanların, hevesini kaybedenlerin, bazı olaylara bulaşanların gitmesini istiyor.

Ancak bunu niçin bu kadarsık tekrar ediyor anlamıyorum. Nihayetinde her şey iki dudağının arasında!

 

İşte, Hürriyet'in AKParti'li yazarı Abdulkadir Selvi, bu soruya yanıt vererek beni epey aydınlattı. Selvi şöyle diyor:

 

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ‘Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçeteşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var’ ifadesiyle ilgili olarak ‘Bir parti yetkilisine göre, Erdoğan teşkilatlardaki değişim için bastırıyor, ama asıl hedef yerel yönetimlerdeki değişim’ dedi.”

 

Selvi şöyle devam ediyor:

“Ama her konuşmasında ısrarla ve her defasında dozunu biraz daha artırarak değişim talebini dile getiriyor. Bir süredir, Erdoğan’ın değişim konusunda neden bu denli ısrarlı olduğu sorusunun cevabını arıyorum.

16 Nisan referandumunda bazı teşkilatların sahada etkili çalışmaması, bazı belediye başkanlarının partinin oyunu aşağıya çekmesi, çok etkili olmuş. Bir de Ordu’da kameraların önünde yaşanan kavga ile Giresun’daki il danışma toplantısında yaşananlar tetiklemiş. Buna bir de bazı büyükşehir belediye başkanları ile bakanların arasındaki soğukluk eklenince Erdoğan çıtayı daha yukarıya çekmiş.”

 

Selvi devam ediyor…

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlarda ve yerel yönetimlerdeki değişimin kriterlerini ise şöyle sıralıyor:

1- Partiyi sırtlaması gerekirken, partinin sırtına binenlerle işimiz olmaz.

2- Bize donanımı, heyecanı, enerjisi ve projesi olan, vatandaşa dokunan, vatandaşın dokunabildiği yol arkadaşları lazım.

3- İlkelerine bağlı, sevdası millet olan, kendini millete hizmet etmeye adamışlarla yolumuza devam edeceğiz.”

 

Ve Selvi şöyle bitiriyor:

“Erdoğan, belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili parti yönetimine çok önemli bir uyarıda bulunmuş, ‘Adayları belirlerken illerdeki kısır kavgaları bir kenara bırakmalıyız’ demişti. Cumhurbaşkanı adayların belirlenmesinde ise çok önemli bir ölçü ortaya koyuyor, ‘Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir göstergesi olacak. O titizlikle çalışmalıyız. Seçimlere bizim istediğimiz değil, kamuoyunun istediği adaylarla gireceğiz. Bunlar partinin sırtına binen değil, partinin yükünü alan, oylarını artıran adaylar olmalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlardaki değişim konusunda her gün dozu daha da artırıyor.Çıtayı daha da yükseğe koyuyor.Bir parti yetkilisine göre, Erdoğanteşkilatlardaki değişim için bastırıyor, ama asıl hedef yerel yönetimlerdeki değişim.

 

Daha öncede yazmıştım. Bu kriterler Gaziantep’te fazlası ile var. Bakan Başkan ve Tahmazoğlu’nun yanına yeni bir vizyoner adayla Erdoğan’ın istediği hedefe ulaşmak hiç de zor değil.


Hokus pokus...

GASKİ müthiş güzel işler yapıyor.

Genel Müdür Hüseyin Sönmezler çok çalışkan, bilgili, vizyon sahibi ve kültürlü bir yönetici.

40 yıllık boruları belli bir zaman aralığında, düzenli kesintilerle değiştirmek öyle kolay bir iş değil.

Bu yaz sıcağında sular kesilinceben de kızıyorum, olacak şey mi ya, diyorum. Ama kaçak suyu önlemek, sağlıklı bir sisteme kavuşmak için bu değişim şarttı. Daha iyiye sahip olmak için biraz sıkıntıya katlanacaksın!

 

Asıl mesele para! Bu boruları değiştirebilmek için gereken o kadar parayı bu hengamede koparıp almanın ne kadar zor olduğunu bilmek lazım!

Dün gazetelerde su kesintileriyle ilgili diyaloğa bayıldım.

 

CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu’nun su kesintilerine yönelik eleştirilerine yanıt veren Şahin, “Suyu kesmeden boruyu değiştirme gibi bir özelliğim yok. Hokus pokusla boruları değiştiremezdim. Düzenli kesintilerle bunu yapmak durumundaydık” demiş.

 

Sayın Bakan, keşke bunu daha önce söyleseydiniz!

Bu şehirde o kadar çok hokus pokusçu var ki!..

İnanın, çukur eşmeden ve de  suyu kesmeden boruları değiştirirlerdi!..



Fevkalade üzücü ve ibret

alınması gereken olay sürüyor

Eğitimli oldukları belirtilen köpeklerin buldukları kemikler DNA incelemesi için Adli Tıp’a gönderildi.

Kemiklerin Tuncay Kara’ya ait olup olmadığını kısa zamanda Adli Tıp tarafından yapılacak açıklama sonucunda öğreneceğiz.

Yangında hayatını kaybettiyse veya iddia edildiği gibi sıkıntıları nedeniyle kaçtıysa, sonuçta ortada fevkalade vahim, kederli ve acı bir durum var.

Kara’nın kara kaderinde Güzelbey’in etkinliği inkar edilemez.

 

Asıl hedef yerel yönetimlerdeki değişimse…