Belediye Başkanları sözüm sizlere...

YAYINLAMA: 07 Eylül 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 07 Eylül 2017 / 20.00

Yerel yönetimler demokrasinin en yoğun yaşandığı alanlar olarak dikkat çeker. Muhtar, köyüne/mahallesine gelecek hizmet konusunda özverili çalışır, çaba gösterirse hem alkış alır, hem de tekrar seçilmek istediğinde bu şansı yakalar.
Belediyeler de öyle...
***
Halka adil getirilen her hizmet ibadet de sayılır.
Çünkü, sonuçta getirilen her hizmet bir sorunun ortadan kalkması anlamı taşır insanlar için...
Yolu hastanelere düşenler bilirler, buralardaki hasta yoğunluğunu, iş trafiğini... Bu durumu; çoğu kez gazetelere yansıyan olumsuz haberlerden de öğreniyoruz ayrıca.
Diyeceğim o ki; bugün ülkemiz nüfusu kontrolsüz bir şekilde artıyor.
Hasta sayısı da...
Kırsal kesimde yaşayan ya da kent merkezlerinde yatalak hastalarımızın varlığından çoğumuzun haberi yok görünür bir hava var toplumda. Bu yurttaşlar bir oy için seçim zamanlarında yataklarından kaldırılıp sandık başına yakınlarının yardımıyla götürülür, demokratik görevlerini yaparlar.
Ama hizmete gelince?..
Bugün varlıkları ancak yakın çevrelerince bilinen onbinlerce yatalak hastası var bu ülkenin. Devlet bu yurttaşlar için "Aile Hekimliği" müessesesini kurdu, hizmet verimi/işlerlik kazandırdı.
Güzel... Anlamlı... Ama yetmiyor.
Belediye başkanlarımızdan ricam var. Sizler bu halk tarafından sevildiğiniz, size inanıldığı için hizmet kurumu olan belediyelerin başına getirildiniz. Yani, arkanızda size inanan bir büyük topluluk var.
O zaman, hiç zaman yitirmeden bir büyük hayırlı iş için ilk adımı siz atınız. Hem dua alınız, hem de sevap kazanınız.
Yapılacak iş; kırsal kesimde her ilçede sayıları ortalama 80-100 yaşlı/yatalak hastalarımız/yurttaşlarımız için -kısa bir deyimle- "HUZUR EVİ" inşaasına başlanılması...
Bunun için devletten yardım almaya/beklemeye de gerek yok. Yurttaşlarımız böyle bir hayır kurumunun ilçelerine kazandırılması için gönülden maddi/manevi yardımda yarış yapacaklarını adım gibi biliyorum/inanıyorum.
Kaldı ki, yaşlı/yatalak yurttaşlarımızın devletin kendilerine verdiği "yaşlılık aylığı" böyle bir hayır kurumunun döner sermayesini oluşturacağını da unutmamak gerek.
İlçelerde kaymakamlar, belediye başkanları, müftüler, muhtarlar, yardımsever insanlar; lütfen bu hayırlı iş için elele, gönül-gönüle olup ilçenize kalıcı bir hizmeti kazandırınız.
Belediye Başkanlarımız, kalıcı bir hizmetle anılmak istiyorsanız, zaman kaybetmeden, seçim gelmeden ilçenize bir yaşlılar yurdu HUZUREVİ kazandırınız.

Belediye Başkanları sözüm sizlere...