Eğer şimdi olmazsa, hiçbir zaman…

YAYINLAMA: 16 Eylül 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 16 Eylül 2017 / 20.00

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (İKBY) Başkanı Mesud Barzani’ye 25 Eylül bağımsızlık referandumunu ertelemesi için Irak merkez hükümeti, İran, Türkiye ve ABD yoğun baskı yaparken İKBY meclisi iki yıldır ilk kez dün toplanarak kendi yayın organı Rudaw aracılığıyla referandumu ertelemeyi reddettiğini duyurdu.

Barzani'nin dünkü açıklaması, ABD, İngiltere ve BM heyetlerinin önceki gün teklif ettikleri alternatif planın da Kabul edilmediğini gösteriyor.

Aslında İKBY meclisinin Perşembe günü toplanacağı açıklanmıştı. Ancak bir gün sonraya ertelenen toplantı dün yapıldı ve Rudaw'da akşam vakti yer alan haberde, "Kimseyi dinlemeyin, referanduma gidiyoruz" ifadesi her şeyi net bir şekilde her şeyi açıklıyor!

Gaziantep açısından son derece kritik gelişmeler bunlar.
İhracatımızın yüzde 20’sini bu bölgeye yapıyoruz. Daha önceleri bu rakam yüzde 40’tı. Artış trendi gösterirken bölgedeki gelişmeler hızımızı kesti. Ancak, hala Türkiye’nin Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığı ülke bu bölge. Bu ihracatın da yüzde 20’sini biz yapıyoruz.

Iraklı Kürtler, ABD’nin işgal sonrası 2005’ten beri hep çelişkili açıklamalar yaptı.
Kendi üniversitesi, parası, ordusu, meclisi, başbakanı varken kah dediler ki, “Aslında Kürdistan olmayacak, herkesi kapsayacak. Ulus devlet istemiyoruz’”…
Sonra dediler ki, “Yüzyıllık rüyamızı gerçekleştireceğiz”…

Ancak şu gerçek de unutulmamalı ki 20’nci yüzyılda kimse, “Biz diğerlerini ezip yok edeceğiz” diyerek ulus devlet kurmadı. Mesele sosyo-ekonomik çıkarlarla ilgili…

Türkiye’nin, “Referandum yaparlarsa bedel öderler” lafı çok önemli ve de manidar!
Ucu açık bir söylem!
Barzani’nin Ankara’nın onayını almadan referanduma gidebileceğine kesinlikle inanmam! En önemli ticari partnerimiz.
ABD’nin de açıklamalarını aynı şekilde değerlendiriyorum. Net değil! İKBY’ye yaptıkları askeri yardımın görüneni gözleri kamaştırırken, görünmeyenini de düşünürsek, referanduma karşı çıkmalarının samimi olmadığı anlaşılıyor.

Bir tek olumlu net tavır koyan İsrail var! Onlar referandumu destekliyorlar. Ama ABD değil!!

Ben dün akşam bizzat Barzani’nin Rudaw’a yaptığı açıklamay ışöyle okudum:
Eğer şimdi olmazsa, hiçbir zaman



İki muhteşem hanım efendi



Kutnu, Londra’ya ilk kez gitmiyor. Daha önce, 2014 yılında da Londra’da moda fuarında tanıtıldı.
Ama bu kez ‘Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı’ Jülide Konukoğlu büyük emek verdiği tanıtım işinde önemli mesafe almış.
Dün akşam defile biter bitmez Londra gazetelerinin web sayfaları okumaya doyamadığım bizi oven güzel haberlerle doluydu.

Şehri emin Başkan Şahin, Jülide Konukoğlu ve moda tasarımcısı Bora Aksu Gaziantep’in güzel yüzünü bütün moda dünyasına tanıttılar.
Hep olumsuz haberler okumaktan bıktığım için bu show beni çok mutlu etti. Zaten kutnuyu çok seven birisiyim, böyle dünyanın gözünün önünde tamamen el yapımı kumaşımızı modacıların takdir etmesi, övmesi, Gaziantep’in adının sevgiyle anılması doğrusu çok güzeldi.

Eğer şimdi olmazsa, hiçbir zaman…