Alman seçimleri

YAYINLAMA: 27 Eylül 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 27 Eylül 2017 / 20.00

Alman Bild gazetesinin iki gün sonra yapılacak seçimlerle ilgili, 22 Eylül 2017 tarihinde yayınladığı detaylı araştırmaya dayalı tahmini şöyleydi: (İkincisi gerçekleşen)

CDU yüzde 36  32.9
SPD yüzde 22  20.5
AfD, yüzde 11  12.6
FDP, yüzde 9.5  10.7
Linke, yüzde 9.5  9.2
Yeşiller,yüzde 5  8.9

Gördüğünüz gibi tahminlerde bayağı sapmalar var. Oysa, Bild bu işi Almanya’da en iyi yapan kuruluş.

Seçimden önce Almanya’da CDU+SPD koalisyonu vardı.
Oy kaybeden SPD bunu iktidar ortağı olmaya bağladığı için bu sefer CDU ile ortaklık yapmayacak.
Bunun başka bir nedeni de, böyle bir ittifak yapılırsa AfD ana muhalefet partisi konumuna yükselecek. Bunu hiçbir parti istemiyor.
Büyük ihtimalle Merkel, FDP ve Yeşiller ile koalisyon yapacak.

Almanya’da ve AB’de asıl konuşulan konu AFD’nin üçüncü parti olarak Bundestag’a, yani Alman Parlamentosuna girmesi.
Bir önceki seçimde yüzde 4.1 oy alan bir partinin 4 sene sonra üç mislinden fazla oy alması herkesi korkuttu.

AFD’nin, artık bu partiye Nazi Partisi deniyor, başkanı bakın Türkiye için ne korkunç şeyler söyledi.
Alexander Gauland’ın söyledikleri Türkleri endişeye sevketti.
“Ülkemizi ve halkımızı geri kazanacağız. Almanya’da 3 milyon Türkiye kökenli yaşıyor. Bunların içinde Alman vatandaşı olanlar, buraya ait. Ama çifte vatandaş ve Türk vatandaşı olanlar burada misafirdir.”

Bu ırkçı lafları eden Gauland hızını alamadı ve bakın daha neler yumurtladı:
“Çifte pasaportlular Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasasına “Evet” dedi. Onlar buraya halen içsel uyum sağlayamamışlar. Bundan sonra da zaten sağlayamazlar.”

Şu hale bakın, resmen tehdit ediyor!
Daha da kötüsü, CDU ve SPD bunu kullanacaklar, taviz verecekler, “iyi polis” rolüne yatacaklar!
Alman gurbetçileri zor günler bekliyor.
Diğer AB ülkeleri de aynı mantıkla hareket edecekler. Şimdiden Hollanda ve Avusturya niyetlerini açıkça belli ettiler zaten. Hepsinin ortak derdi Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Alman basını siyasetçileri baskı altına alıyor. Solcusu, muhafazakarıyla herkesin etkilendiği müthiş bir medya kampanyası var.

Ekonomik tedbirlere de başvuruyorlar.
Azalan turistlerin dışında ticari baskılar uygulamaya başladılar.
AB mali yardımlarında yüzlerce milyon euroluk kesinti için Brüksel’de girişimde bulunan, ikili kapsamdaki ekonomik destekleri gözden geçiren Alman hükümeti, üçüncü adım olarak Avrupa Yatırım Bankası (AYB) kredilerini de mercek altına aldı.

Yetmedi…
Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik, Hermes kredi ve yatırım garantilerini 2017 yılında 1.5 milyar Euro ile sınırlandırdılar.

Alman Sanayi Birliği verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 6 bin 800 Alman şirket faaliyet gösteriyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 37 milyar Euro tutarında.
Türkiye, Almanya’nın ihracat yaptığı ülkeler arasında 15’inci sırada yer alıyor.
Bizim ise Almanya en çok ihracat yaptığımız ülke.

 

 




Bir ressamın paranın değeri hakkında yorumu…

Paris'in büyük bir resim galerisinin girişinde gördüğü tabloyu beğenen bir çocuk, kumbarasında şimdiye kadar biriktirdiği tüm parasını getirdi ve bu resmi satın almak istediğini söyledi.

Galeri sahibi bu çocuğun isteği karşısında gülmek için kendini zor tuttu. Fakat, 12-13 yaşlarında olduğu anlaşılan çocuğu da kırmak istemiyordu. Çocuğa, "Bu resim ünlü bir ressama aittir. Biliyor muydunuz?"

Çocuk umursamaz bir şekilde, "Ben resmi çok beğendim ve onu satın almak istiyorum. Bir hafta sonra kardeşimin doğum gününü kutlayacağız. Ona hediye etmek istiyorum" dedi.

Galeri sahibi ciddiye almıştı küçük çocuğu.
İzin verirsen resmi yapan ressama telefon edeyim ve isteği ona ileteyim" dedi.
Sonra da ünlü ressama durumu anlattı.Ressam galeri sahibine, "Çocuğun verdiği parayı alınız ve resmi çok güzel biçimde paketleyip, kendisine teslim ediniz lütfen" dedi.

Galeri sahibi şaşırdı ve kekelemeye başladı.
"Üstadım, durumu tam olarak anlatamadım galiba. Çocuğun kumbarasını saymadım ama, hiç kuşkum yok ki on doları bile bulmaz. Bir yanlış anlama olmasın aramızda.”
Ünlü ressam, telefonun öteki ucundan sakin bir sesle karşılık verir:
"Hayır, ortada bir yanlış anlaşılma yok. Çocuğun kumbarasından boşalttığı paranın tümünü alınız ve resmi dikkatlice paketleyip, kendisine teslim ediniz lütfen" der ve sözleri şöyle tamamlar:

"Ben bu tabloma binlerce dolar verebilecek yüzlerce kişi bulabilirim ama... Tüm servetini verebilecek ikinci bir kişi bulamam..."


Alman seçimleri