Anya manya kumpanya!..

YAYINLAMA: 18 Aralık 2017 / 20.00 | GÜNCELLEME: 18 Aralık 2017 / 20.00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl düzenlediği geleneksel yıllık büyük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Silahlanma ile ilgili soruya bir hikaye anlatarak cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salondaki bütün gazetecileri güldürerek ince bir mesaj verdi.
Putin, bütçeye gereğinden fazla yüklenmeden yeni bir silahlanma yarışına girmeden orduyu güçlendirmelerinin gerektiğini belirterek şu fıkrayı anlattı:

"Eski bir asker oğluna bıçağını görüp görmediğini soruyor. Oğlu, babasının bıçağını satıp parasıyla saat aldığını söylüyor. Eski asker, oğlundan saati göstermesini istiyor. Saatin iyi göründüğünü söyleyen asker şöyle devam ediyor: Yarın gelirler, beni öldürürler, anneni öldürürler, kız kardeşine tecavüz ederler, sen de onlara Moskova'da saatin 12.30 olduğunu söylersin."

Bin 640 gazetecinin akreditasyon yaptırdığı toplantıda; değişik kostüm, bayrak, oyuncak ve dövizlerle gelen bazı gazeteciler Putin'in dikkatini çekerek soru sormak için kendilerine mikrofon verilmesini bekledi.
Hikayede anlatılan çok net: Silah satıp çok para kazanacağız!..
Pasifik Okyanusu’nun iki yakasındaki (Rusya’nın Doğu’sunda, ABD’nin Batı’sında) silah üretici ülkeler ABD ile Rusya, önce iklime alıştırıyorlar, sonra ısıtıp-soğutuyorlar ve nihayetinde bol bol silah satıyorlar.
Son 10 yılda Arap ülkelerinin kasalarına hiç değilse enerji ürünleri satışından 10 trilyon dolar girdi.
Bu para ile Jüpiter’de galaksinin en modern devletleri kurulabilirdi!..
Nerede bu para? Noldu trilyoncuklara!..
Çoğu silaha gitti!
Bir kısmı da Batı’nın bankalarında hapis!

Aslında oynanan oyun o kadar aleni ki!..
Hem yeni bir oyun da değil, sürekli aynı oyun, ismi değiştirilerek oynanıyor.
Bu kadarı da olmaz diye düşünebilirsiniz ama bal gibi oynanıyor!..



Gel Antep’e birkaç ay otur, öğrenirsin!..

Büyük futbol virtiözü, ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı 'parkasız Deniz Gezmiş' benzetmesine önceki gün MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki gelmişti.
Dün de AK Partili Selçuk Özdağ, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve CHP PM üyesi ve Antalya milletvekili Devrim Kök'ten peş peşe açıklamalar geldi.

Şeytan, şimdiye kadar pek kimsenin beceremediğini becerdi, bütün siyasi partilerden tepki aldı. Az buz iş değil!..

İlk eleştirinin geldiği Bahçeli’ye şu yanıtı vermişti Şeytan:
"Ben ne şeytanım, ne de yalakayım, 15 Ağustos 1962’de Nazilli’de doğmuş onurlu bir Türk vatandaşıyım. Benim dün akşam söylediklerimin altını üstünü çıkarıp, cımbızla çekilmiş cümlelerle beni suçlayıp, halkın önüne atmasını anlamış değilim! Benden kimse özür beklemesin, özür dilenecek bir davranışta bulunmadığım yayının tamamı izlediğinde anlaşılacaktır."

Şeytan bu işi bilmiyor! Nereden anladın diye sorarsanız, Şeytan’ın yanıtında var.
Nazilli doğumluyum, diyor. Antep doğumlu olsaydı, bu işleri iyi bilir, ağzına gözüne bulaştırmadan yapardı!..



Dünyanın en büyük mozaik
müzesi Hatay’da olacak!

Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürü Nalan Yastı, 2014 yılının Aralık ayında bir bölümü açılan müzenin ikinci etabının da tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, yaklaşık 53 bin dönüm arazi üzerine kurulu olan müzede 2 bin metrekarelik alanda mozaik sergilendiğini ifade etti. Hatay Arkeoloji Müzesi’nin ikinci etap çalışmaları bitince 3 bin 500 metrekarelik alanda mozaik sergilenerek dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını kazanmış olacağını belirtti.

Yukarıdaki haberi okuyunca Gaziantep adına üzüldüm.
Turizmde şehirler yarışıyor. Neden birinciliği komşu kente kaptıralım ki!
Yıllardan beri Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en büyüğü olarak tanınıyordu. Ama öyle anlaşılıyor ki, bu ünvanımızı yakında kaybediyoruz.

Eşin acı tarafı, depolarda sergilenmeyi bekleyen binlerce metre kare mozaik var! Hem de dünyanın en güzel, rafine mozaikleri.
Gerçi Zeugma Mozaik Müzesi’nin üst katı yürekler acısı. Merak uyandıran, tasarımlı sergileme yok! Kendi haline bırakılmış, bu işten anlamayan ellere teslim edilmiş durumda.

Gazianteplilere bunun hesabını kim verecek?
Dünyanın en büyük müzesi iken Hatay Mozaik Müzesi’nin gerisine düşmenin hesabını…

Anya manya kumpanya!..