Temizlikçi kadın

YAYINLAMA: 27 Şubat 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 27 Şubat 2018 / 20.00

Hafta sonu Avrupa’da bir otelde kalıyorsunuz, oda temizliği için gelen görevli kapınızı çalıyor. Açtığınızda karşınızda duran temizlikçi eski bir bakan.

İsveç’in eski bakanı, 25 yıl milletvekilliği yapmış, üstelik yıllarca İsveç’in en büyük partisi olan Sosyal Demokrat İşçi Partisi başkanlığı görevini yürütmüş olan Mona Sahlin tam da bunu yapıyor şu sıralar. Kızının kurduğu bir temizlik şirketinde hafta sonları otel odası temizliyor. Hiç gocunmadan…

Sahlin 25 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca iki kez rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla soruşturma geçiriyor. İlkin, sağcı bir gazete Sahlin’in devlet işleri için tahsis edilen kredi kartından kendisine çikolata aldığını öne sürdüğünde Sahlin görevinden istifa ediyor ve kendisini mahkemeye veriyor. Tarihe “Tobleron Davası” (Çikolatanın ismi) olarak geçen bu soruşturma sonucunda aklandıktan sonra görevine geri dönüyor.

Sahlin’i ikinci kez rüşvet iddiasıyla yolsuzlukla mücadele komisyonu karşısına çıkaran suçlama ise, denetim mekanizmalarının demokrasilerde nasıl çalıştığı konusunda ibret olacak cinsten.

Sahlin, bakanlık yaptığı dönemde, ünlü tenisçi Roger Federer’in Dünya Şampiyonluğu final maçına turnuva organizatörleri tarafından onur konuğu olarak davet ediliyor. Ancak, yolsuzlukla mücadele komisyonu, bu daveti kabul edip maç bileti ücreti ödemediğinden, siyasal makamını kullanarak kendisine çıkar sağladığı gerekçesiyle Sahlin hakkında soruşturma başlatıyor. Turnuva organizatörleri, bu tür organizasyonlarda onur konuğu davetiyelerinin parayla satılmadığını söyleseler de aynı şekilde davet alan İsveç Genelkurmay Başkanının davetiyeyi reddedip kendi parasıyla bilet almış olması Sahlin’i çok zor durumda bırakıyor.

Sahlin partisinin başında girdiği seçimlerde yüzde 0,5 oy kaybına uğradığında ise görevinden istifa ediyor...


Bu yazdıklarım şaka değil, gerçek!..

Charlie Chaplin seyircilere bir şaka yapar ve herkes gülmeye başlar.
Charlie aynı şakayı tekrar yapar ve bu sefer birkaç kişi güler. Aynı şakayı bir kez daha yapar ve bu sefer kimse gülmez. Sonra şu harika sözleri söyler:
"Aynı şakaya defalarca gülemiyorsunuz. O zaman neden aynı şey için tekrar tekrar ağlıyorsunuz?"

Hayatın her anının tadını çıkarın. Hayat çok güzel.
İşte Charlie Chaplin’in kalbe dokunan 3 sözünü…

1- Bu dünyada hiçbir şey kalıcı değildir, endişelendiğimiz şeyler bile.
2- Yağmurda yürümeyi severim çünkü kimse gözyaşlarımı göremez.
3- Hayatta en boş geçirdiğimiz günümüz gülmediğimiz gündür. Gülümsemeye devam edin...

Charlie Chaplin’in bizi gülümsemeye davet etmesi 100 senelik bir olay!
Oysa, Karkamış’ta bulunan 3500 yıllık testinin üzerinde gülemseyen insan emojisi vardı. Yani, mutlu hayatın reçetesi belli: Gülümseyin…

 

 

 

 

 

İşte dünyanın bilinen en eski restoranı

Restoran Sobrino de Botin, Madrid'in merkezinde, Calle de los Cuchilleros'da bulunuyor. 1725 yılında açılmış.

En iyi müşterilerinden birisi de zamanın gurmesi, ünlü yazar Ernest Hemingway imiş.
Bir gazete yazısında burası için, "Dünyadaki en iyi restoranlardan biridir” diye yazmış.

Restoranın yönetimini 1987'de devralan üçüncü nesilden José González, "Aslında en eski restoranın Almanya'da ya da Fransa'da olması gerektiğini düşündük, bu yüzden beklemiyorduk, sürpriz oldu" diyor.

Bu tespiti yapan Guinness Rekorlar Kitabı araştırmacıları sonucun bu şekilde belirlenmesindeki en önemli etkenin restoranın her zaman aynı yerde olması ve hep aynı ismi taşıması, diyorlar.
Restoran Sobrino de Botin, İspanyol İç Savaşı sırasında bile vatandaşlara hizmeti aksatmamış.

Google’a ‘1725 Antep’ yazdım, bakalım ne çıkacak diye!
Kebapçı Halil Usta çıktı. Siz de deneyin!..
Kaynağım ‘Travelbook’.

 

 

 

 


 

Değerler nasıl tahrip edilir?

Kadim Çinliler barış içinde yaşamaya karar verdiklerinde büyük Çin Seddi’ni inşaa ettiler. Yüksekliğinden dolayı hiç kimsenin tırmanamıyacaklarını düşündüler.
Fakat inşasından sonraki 100 yılda Çinliler 3 misli fazla işgale uğradılar.

Düşman piyade sürülerinin hiçbir zaman duvara tırmanma ya da duvara dahletmeye ihtiyaçları olmadı. Çünkü her zaman muhafızlara rüşvet verdiler ve kapılardan girdiler.
Bu Çinliler duvar inşa etmişlerdi fakat duvar muhafızlarının karakterlerini inşa edememişlerdi.

Netice olarak, insan karakterini inşa etmek her şeyin inşaasından önce gelir.
Bir oryantalistin dediği gibi; Eğer bir milletin medeniyetini tahrip etmek istiyorsanız 3 yol var;
1-Aile yapısını tahrip edin.
2-Eğitimini tahrip edin.
3-Rol modellerini ve referanslarını küçümseyin. Geriletin!

1- Aileyi tahrip etmek için annenin rolünü küçümseyin ki o ev hanımı olmaktan utansın,
2- Eğitimi tahrip etmek için hocalara önem vermiyeceksiniz ve cemiyetteki itibarlarını düşüreceksiniz ki öğrencileri onu hakir görsün, küçümsesin.
3- Rol modellerin haysiyetiyle oynayın! Alimlerin sinsice mahvına çalışın ta ki onlardan şüphe duyulsun, kimse onları dinlemesin ya da takip etmesin...

Şuurlu anneler ve adanmış hocalar kaybolduğunda ve rol modeller itibarsızlaştırıldığında kim gençlere değerleri öğretecek? İnternetten

Temizlikçi kadın