Hiç yakışmadı!..

YAYINLAMA: 09 Mart 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 09 Mart 2018 / 20.00

Yakutiye ilçesinde bulunan Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Eczacılık Fakültesi'nde meydana gelen olayda Yrd. Doç. Dr. Rukiye Sevinç Özakar, fakültede herkesin yararlandığı moleküler biyoloji cihazı 'spektrofotometre'nin kullanımıyla ilgili konuştuğu Anabilim ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meltem Çetin'in, kendisini yakasından tutup, tartakladığını ve hakaret ettiğini ileri sürdü.

İki kadın öğretim üyesi arasında çıkan kavga üzerine, olay yerine polis ekipleri geldi. Kavga sırasında derste olan öğrenciler ise olayı pencereden izledi.

Fakülte binasından ağlayarak, çıkan Dr. Özakar, aynı zamanda eşi olan fakültenin araştırma görevlisi Emrah Özakar ve polisler tarafından rapor almak üzere Palandöken Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Prof. Dr. Meltem Çetin ise iddiaların iftira ve şer olduğunu öne sürerek, hukuki süreç başlatıldığı için konuşamayacağını, mahkeme sonunda kimin doğru söylediğinin ortaya çıkacağını belirtti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadelerine başvurup, tartışmanın çıktığı alandaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Kadınlar gününde bu olay tam bir ironik vaka oldu!
Tacize (TDK: Canını sıkma, tedirgin etme, rahatsızlık verme) ve hakarete uğrayan kadın doçentin ağladığını, rapor aldığını okuyunca içimden, “Çüş yani, böyle bir günde de olur mu?” dedim.
Sonra tacizci ve hakaret edenin de kadın hoca olduğunu okuyunca nutkum tutuldu!

Yanlış yapanın kariyerini silmek lazım ki, diğerlerine ders olsun!








Konuşan Türkiye kıskanılıyor!!

Bizi kıskandıkları için cepten çok konuşmamızı AB ülkeleri tenkit ediyor.
Hem deniyor ki, konuşan Türkiye istiyoruz, sonra da eleştiriyorlar!!

Türkiye, bu yılın ikinci çeyreğinde kişi başına 441 dakika olan ortalama aylık mobil kullanım süresiyle Avrupa ülkelerine kıyasla açık ara en fazla mobil telefonla görüşme yapan ülke oldu.

Avrupa ülkeleri arasında 2012'den beri cepten en fazla görüşme yapan ülke konumundaki Türkiye, en yakın takipçileri Makedonya (295), İtalya (271), Romanya (270) ile arayı açtı.
Mobil abone başına aylık ortalama konuşma süresinde Avrupa ortalaması ise 251 dakika olarak gerçekleşti. Abone başına elde edilen aylık gelir anlamına gelen "ARPU" rakamları ise Batı Avrupa ülkelerinde Haziran 2017 sonunda 19,30 Euro seviyelerinde iken, Türkiye'de 7,17 Euro oldu.

Hiç yakışmadı!..