Döner kapı!..

YAYINLAMA: 14 Mart 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 14 Mart 2018 / 20.00

ABD gazeteleri ‘Beyaz Saray’ın yeni bir tarifini yapıyorlar: Döner kapılı saray!..
Saraya kimin ne zaman gireceği, kimin ne çıkacağı belli olmayan, sürekli dönen bir kapı!..
İşe başlayalı bir yıldan birazcık fazla oldu, ama bu süre içinde gerçekten kimin girip kimin çıktığını belki o da hatırlamıyor!

Henüz müstafi olmadan Dışişleri Bakanı resmi Afrika turundaymış. Olup bitenden habersiz yardımcılarına rahatsız olduğunu, bir an önce Washington’a dönmek istediği söylüyor. Bir haftalık gezi bir gün kısaltılarak özel uçağı sabaha karşı dönüyor. Birkaç saat sonra da haber 65 yaşındaki delikanlıya ulaşıyor: ABD sizi hep başarılarınızla anacaktır!

Trump, aslında Tillerson’ın istifasını Cuma günü isteyecekmiş. Ama ofisteki görevliler, “Adam birkaç gün sonra dönüyor, o zaman yaparsanız daha ciddi olur” demişler, o da buna uymuş!

Yorumcular bu işin epey bir zamandır gündemde olduğunu, ayrılığın en önemli nedeninin Tillerson’ın İran ile yapılan nükleer anlaşmaya sadık kalınmasına ağırlığını koymasını gösteriyorlar.
Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la başbaşa tercümansız ve not tutan olmadan yaptığı uzun görüşmenin Trump tarafından eleştirilmesinin ardından, “O moron ne anlar ki!” demişti. Rex Tillerson, Trump’ı daha önce de moronluk payesi ile ödüllendirmişti!!

Bir de, geçen sonbaharda Tillerson Kuzey Kore Lideri ile karşılıklı konuşmanın yararını Trump’a anlatmaya çalışırken, “Sen bu deli ile uğraşmayı bırak, işine gücüne bak. O kim ki!” demişti.
Biliyorsunuz, Mayıs ayında o deli ile akıllı Trump başbaşa görüşecekler.

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete” lafı herhalde Trump için söylenmiş olsa gerek!..

Tillerson’ın yerine gelen Mike Pompeo, tam anlamı ile bir Donald Trump hayranı ve sempatizanı.
Bizi ise sevmiyor. Şimdiye kadar her platformda aleyhimize konuştu. Ama tabii şimdi Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturunca daha ciddi cümleler kurmak zorunda kalacak!!

 

Döner kapı!..