Söyleyene değil, söyletene bak!..

YAYINLAMA: 18 Nisan 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 18 Nisan 2018 / 20.00

Erken seçime kesin karşı olmakla bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında “erken seçim” çağrısında bulundu.
Bahçeli, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılmasını önerdi.

Bu konuşmanın, daha doğrusu duyurunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesi dışında olması düşünülemez bile!
Erken seçimin olacağını sürekli tekrarladım. Aslında nedeni o kadar basit ki…

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin yerel seçimlerden sonra yapılması iktidar açısından ne yararlı, ne de mantıklı olur! Çünkü yerel seçimlerde kaybedebileceği iller var. Bu kayıplar daha sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde sıkıntı yaratabilir. Oysa ki, daha önce yapılacak Cumhurbakanlığı seçimini AK Parti ve MHP ittifakı kazanırsa, yerel seçimlerde bütün illeri süpürebilir.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nın tarihini 26 Ağustos 2018 olarak teklifinin arkasında büyük bir cinlik yatıyor.
Konuya Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklık getirdi:

"Seçim Kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması gerekir. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor."

Özgür Özel’in açıklamalarının ardından, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, böyle bir cinliğin hukuk katliamı olacağını vurgulayarak seçime katılacaklarını söyledi.
A ve B planları varmış. Bunları biliyorum, ama yazmaya gerek yok, çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir şeye tevessül etmeyecektir, hem 3. Havalimanının açılışı var, hem de Ağustos ayı, seçmenleri için oy kullanmada uygun bir ay değil. Benim tahminim Sonbahar’da erken seçim olacağı.

Öyle veya böyle, erken seçim gözüktü! Hayırlısı…

Söyleyene değil, söyletene bak!..