Ofis sohbetleri!..

YAYINLAMA: 16 Mayıs 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2018 / 20.00

Seçimler dolayısiyle trafik biraz hızlandı. Daha çok kişiyle sohbet imkanı hasıl oldu.
Bugün iki ayrı sohbetin ilginç anlarını paylaşmak istiyorum.

Almanya’dan seçimde çalışmak için gelen bir Antepli…
Bozgeyik seçimden epey evvel Almanya’ya gelirdi. Bütün Antepliler toplanırdık. Yalnız bizim şehirdekiler değil, civar köylerde, şehirlerde yaşayan Antepliler’in hemen hepsi gelirdi. Camide toplanırdık. Bozgeyik Hoca bize güzel güzel anlatırdı. Biz de toplantı sonu ayrılırken kutunun içine gönlümüzden kopan Mark’ları atardık. Saymazdık tabii, ama dünyanın Mark’ı toplanırdı.

Sonra seçim öncesi Antep’e gelir olanca maddi gücümüzle, bedenimizle deliler gibi çalışırdık. Seçimi kaybedince de, Bozgeyik Hoca bizi toplar, neden kaybettiğimizi izah ederdi:

Bu Celal Doğan var ya, sandık kurullarına çok hakim! Allem ediyor, kallem ediyor bizi oylarımızı hiç ediyor, seçimi kendi partisine kazandırıyor!!
Bizde vallaha inanırdık!..

Mark’lar nereye mi giderdi? Ne bileyim ben! Her halde seçim için harcanırdı.








Gaziantep’in gerçek nüfusu!..

15 yıllık emlak tecrübesi olan, önemli bir gayrimenkul şirketinde çalışan, bu konuda engin tecrübe kazanmış, altyapısı iyi genç bir arkadaşla konuşuyoruz.

Gaziantep’in nüfusu 4 milyon.

Biz 3 milyon olarak kabul ediyoruz. 2 milyon kayıtlı nüfusumuz, bir milyon da Suriyeliler, 3 milyon insan yaşıyor Antep’te. Siz 4 milyonu nereden çıkarıyorsunuz?

2 milyon kayıtlı nüfus. Tamam! Ama bir milyon da kayıtsız nüfus var Antep’te. Çok göç aldık, almaya da devam ediyoruz. Bir milyon da dediğiniz gibi Suriyeliler, toplam 4 milyon insan yaşıyor Antep’te. Bunu bilerek, kesin olarak söylüyorum. OSB’nin arkasındaki Sam köyünde 15 bin insanın yaşadığını biliyor musunuz?

Antep’teki kayıtsız paranın miktarını söylesem inanamazsınız!
Katar, Dubai, Suudi Arabistan, Kuveyt… Buralardan Antep’e bir para akıyor, aklınız durur. Para gayrimenkule, sanayi yatırımına gidiyor. Deliler gibi yatırım yapıyorlar. Bu ülkelerin Gaziantep’e yaptığı yatırımlar, Gaziantep’i Avrupa’da birinci sıraya, en çok yatırım yapılan şehre çıkardı. Daha önce Rize’ye, Samsun’a yatırım yaptılar. Enerji, liman gibi konularda.

Gözümle gördüm, bir transportun içi dolar doluydu! Balya balya dolar indirdiler. Müthiş bir manzaraydı! Bu paraların hepsi Gaziantep ekonomisine giriyor.

Sanayici iyi para kazanıyor. Kimseye inanmayın, bana inanın. Tüketilen elektriğe bakın ne demek istediğimi anlarsınız.
Halıcılar da iyi para kazanıyor. Bugün bir tezgahın ne kadar para kazandığını söylesem şaşarsınız!

Haaa! Son zamanlarda biraz sıkıntı oluştu. Doğru! Ama nasıl oldu, ona bakalım! Bu arkadaşlar aldıkları banka kredilerini arsaya, gayrimenkule yatırdılar. Elin taşıyla elin kuşunu vurdular! Bankaların kesesinden acaip paralar kazandılar. Hep böyle gider sandıkları için bazılarının aldıkları mallar ellerinde patladı. Sıkıntı oradan geliyor!..

 


İyi Parti gerçekten iyi gidiyormuş…

Orta yaşlarda genç görünümlü bir politikacı. Milletvekili aday adayı. (İyi Partili değil)
İyi bir mesleği var, iyi para kazanıyor. Eşi de çalışıyor. Milletvekili maaşının çok üzerinde para kazanıyor, rahat bir yaşamı var. Bilgisini, görgüsünü vatan hizmetinde değerlendirmek istiyor. İdealist! Kimseye eyvallahı yok! Bildiğini, inandığını rahatça söyleyebilen cesur, medeni bir politikacı.

Size bir şey söyleyim mi? İyi Parti 2002’nin AK Partisi gibi
Antep’te büyük sürpriz yapacaklar. Çok iyi gidiyorlar. Ben bu işe, seçim gezilerine erken başladım. Hemen Antep’in heryerini dolaştım. Manzara dediğim gibi.

Kaç mı çıkarırlar, bilemiyorum. Ama 2 milletvekili garanti…
Daha buraya Meral Akşener gelmedi. Gelince görürsünüz dediklerimin doğru olduğunu…

Ofis sohbetleri!..