Olmadı Webo!

YAYINLAMA: 21 Mayıs 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2018 / 20.00

Topu topu 10 dakika oynuyorsun!
Erzurum kalecisi Hakan’la karşı karşıya kaldın. Senin gibi tecrübeli bir futbolcu o gölü atabilmeliydi!
Vazgeçtik!
Penatıyı atıyorsun, diğerlerinin ayakları titriyor, ama sen çok tecrübelisin, o penaltıyı ağlarla kavuşturmalıydın.
Onu da atamadın.
Yazık oldu, Gazişehir’in emeklerine!
Yani, milyonlar, milyonlar harca, sonra herifin ayağına bak! Topu onbir metreden kale çizgisinin ötesine geçirebilecek mi?
Yoktan varedilmeye çalışılan, Anteplilere yeniden futbolu sevdiren Gazişehir projesi umarım devam eder, gelecek sezon süper lige direkt çıkarız. Son dakika: Yazıyı yazdıktan sonra Adil Konukoğlu’nun tweet’ini duydum. Gelecek sene bu zorlukları çekmeyeceğiz.” Demek devam ediyor. Çok iyi. Bir sezon sonra inşallah süper ligdeyiz.

 





Baklavacıları kuşbokundan
koruma vakfı kuruluyor!!

Bütün Türkiye Antep’in fıstığını, baklavasını konuşuyor.
Yaygın basın, ajanslar, sanal alem bizim fıstığımızla ilgileniyor.
Para versek bu kadar reklamımızı yaptıramazdık. Demek ki bazen böyle haberler yayıp reklamımızı yaptırabiliriz. Aklımızda olsun!

Herkesin yediği lezzetli antep fıstığı ile bir sorun yok. Onun fiyatında bir değişiklik söz konusu değil. Baklavada kullanılan ‘kuş boku’ fıstık ortalığı vaveylaya veriyor.
Gerçi artık o eski kaliteli ‘koş boku’da kalmadı ya!
Bu işin aslını astarını geçen hafta yazmıştım. Tekrarlamaya bilmem gerek var mı?
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bile konuya ilişkin miting meydanında konuştu, “Fıstık ithaline izin vermeyeceğim” dedi.
Tarım bakanı, güler yüzlü insan Fakıbaba da lisanslı depoların yapılacağını, sorunun çözüleceği sözünü verdi.
İlahi Fakıbaba, bizim GTB o depoları yapalı kaç sene oldu! Keşke sorsaydınız sizi gezdirirlerdi!
Bakan Fakıbaba, bir baklavacı arkadaşıma, “Suriye’nin fıstığını buraya getireceğiz” demiş.
Sanki o fıstık önceki seneler başka yere mi gidiyordu?

Dünyanın en büyük ikinci fıstık üreticisi İran’ın fıstığı da zaten her sene piyasamıza bir şekilde giriyor. Yani, ithalata karşı çıkan siyasiler bu işi bilmiyor.
Bir de size bir şey söyleyeyim mi? Akıllı adamlar fıstıkçıların, baklavacıların işine karışmaz!

Fıstık çoktaaaann kabala satıldı, tarla sahibi parasını aldı cebine koydu bile…
Ceremesi de medyaya, siyasilere düştü!
Fıstık üreticileri, yani tarla sahipleri, kabala iş yapan aracılar, fıstık tüccarları, fıstık işleyen fabrikalar, ambarcılar, depocular, üçkağıtçılar, faizciler, alıp satanlar
Hepsi ama hepsi zengin oldu!

Baklavacıları hiç aklınıza getirmeyin!
En zengini onlar. Bu işin kaymağını asıl onlar yiyor.
Fıstık ucuzmuş, pahalıymış, derdi size mi düşüyor?!!

Yazımın başlığındaki Vakıf, 24 Haziran seçiminden sonra inşallah kuruluyor.






Rifat Hisarcıklıoğlu
Elemtere fiş kem gözlere şiş!*

FOX TV’deki İsmail Küçükkaya’nın o laflarının altında kalmak her babağidin karı değil!..
Ama Rifat Hisarcıklıoğlu’nun istifini bozacağını zannetmiyorum.
Tek adamlığa çok alıştı.
Astığı astık, kestiği kestik!

Gaziantep, Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip. İhracatta inişli çıkışlı olsa da gerçek yerimiz 5’incilik. Önümüzdeki 4 ilin devletten aldığı ile bizim aldığımızı karşılaştırsanız saçınızı başınızı yolarsınız!
Bu kadar önemli bir ilin TOBB Yönetim Kurulu’nda sandalyesi yok. Yedeklerden, konseylerden bir şeyler idare etmişler!!

TOBB yönetiminin resmine bakınca insan irkiliyor. Bir tek kadın yok. Çok ayıp etmişsiniz Rifat Bey. Mutlaka size yakışıyor da, TOBB’a yakışmıyor.
Size Devlet Nişanı veren Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile eşi Brigitte Macron’a bu yazımı göndereceğim. Belki değiştirirler, onların bir de yalnız erkeklere verilen bir nişanı var!!


1.Ali Kopuz (İstanbul TB) Başkan Yardımcısı, 2.Selçuk Öztürk (Konya TO) Başkan Yardımcısı, 3.Salih Zeki Murzioğlu (Samsun TSO) Başkan Yardımcısı, 4.Ayhan Zeytinoğlu (Kocaeli SO) Başkan Yardımcısı, 5.Tamer Kıran (İMEAK DTO) Başkan Yardımcısı, 6.Faik Yavuz (Ankara TB) Sayman Üye, 7.Cengiz Günay (Tekirdağ TSO) Üye, 8.Mahmut Özgener (İzmir TO) Üye, 9.Davut Çetin (Antalya TSO) Üye, 10.Öztürk Oran (İstanbul TO) Üye, 11.Zeki Kıvanç (Adana SO) Üye, 12.Özer Matlı (Bursa TB) Üye, 13.Engin Yeşil (Diyarbakır TB) Üye, 14.Oğuzhan Ata Sadıkoğlu (Malatya TSO) Üye



Hisarcıklıoğlu’nun aldığı ödüllerin bir bölümü şöyle:

Fransa Devlet Nişanı, Avusturya Büyük Altın Liyakat Nişanı, İtalya Devlet Nişanı, Moğolistan İlham Nişanı, Kazakistan Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası, Johns Hopkins Üniversitesi Akdeniz Liderlik Ödülü, Avusturya Ekonomi Odası Altın Ödülü, Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Onur Nişanı, Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası Onur Nişanı, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Şeref Madalyası, İslam Ticaret ve Sanayi Odası Üstün Hizmet Ödülü ve Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Yılın İşadamı Ödülü.


Ünvanları arasında bunlar da var:

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı.


Fahri şeyler…

Hisarcıklıoğlu’na Edirne, Çankırı, Kırşehir, Niğde, Kırıkkale ve Kütahya Hisarcık Belediyeleri tarafından fahri hemşerilik beratı verilmiştir.


* Elemtere fiş kem gözlere şiş: (deyiminin anlamı) Nazar değmesin, hasetle ve kıskançlıkla bakıp kötü düşünenler zarar veremesinler anlamında söylenen bir deyimdir.

Benim Hisarcıklıoğlu’nu tavsiyem; 20 yıldan beri oturduğun koltuğu bırak git, yoksa haberin olsun sana nazar değecek!

Olmadı Webo!