Kavaklık Sincaplı Park

YAYINLAMA: 28 Mayıs 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2018 / 20.00

Gaziantep’in en büyük parkı ile ilgili bir teklifim var.

Galiba bir ay kadar önceydi. Parkta yürürken Bakan Başkan ve eşi İzzet Bey’le karşılaştım.

Parkla ilgili bir şikayeti tespit için gelmişlerdi. Bakan Hanım, “Buraya sincap bırakalım mı, ne dersiniz” diye sordu.

Başkan parkta yürüyüş yapanlara sohbet ederken ben de İzzet Bey’le bu projeyi konuştum.

 

İzzet Bey, “Amerika’da kızımın yanındaydım, yeni geldim. Sincapları orada parkta gördüm, çok hoşuma gitti. Belki burada biz de yapabiliriz, ne düşünürsünüz?” diye anlattı.

Ben de, harika bir fikir olduğunu söyleyerek, hemen yapalım, dedim.

Ayrıca Bakan Başkan’a TEMA yetkilileriyle ortaklaşa bir proje yapılarak Kavaklık Parkı’ndaki ağaçların envanterinin çıkarılabileceğini tekilf ettim. Herhangi bir girişimde bulunuldu mu bilmiyorum ama, benim teklifim de onun hoşuna gitti.

 

Parkta her gün yürüdüğüm için düşüncelerimi paylaşmak isterim.

Gaziantep su fakiri bir kent. Çok değer verdiğim, sevdiğim arkadaşım GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler’in şiir kitabı ‘Yağmur Öncesi’den sonra yayınladığı, ‘Gaziantep’te Suyun Öyküsü’ adlı uzun emek ve araştırmadan sonra yazdığı kitabını henüz bitiremedim. Ama okudukça Antep’in nasıl bir su fakiri şehir olduğunu daha iyi anlıyorum.

Bu esere atıfta bulunmamın bir nedeni de baharda Kavaklık Parkı’ndaki çimler, rengarenk canım laleler ve daha sonra ekilen çuha çiçekleri

Bunların hepsi su gerektiriyor. Tam bilmiyorum, belki dereden faydalanıyorlar veya dönüşüm suyu kullanıyorlar. Her ne ise, çok su sarfediliyor.

 

Önerim, buraya fazla su istemeyen bitkiler dikilse ve parka sincap bırakılsa, Kavaklık Parkı çocukların eğlence parkı olur.

Oysa şimdi park spor okullarına girmek için artrenman yapan saygısız eğitimcileri ve öğrencileri ile dolu. Yürüyüş yapanlara her türlü rahatsızlığı veriyorlar.

 

Umarım ‘Kavaklık Sincaplı Park’ projesi gerçekleşir.

Gerçekten çok hoş bir proje.

Ağaçların envanterinin de çıkarılması gelecek için şüphesiz çok faydalı olacaktır.

 

 

 

 

Taciz işinde iyi para var!!

 

Amerika’nın en büyük devlet üniversitesi olan Michigan Eyalet Üniversitesi şu sıralar dev boyutlu taciz olayı ile çalkalanıyor.

Michigan Eyalet Üniversitesi jinekoloğu Lawrence G. Nassar'ın tıbbi tedavi kisvesi altında cinsel istismara uğrattığı kurbanları açtıkları davaları kazandılar.  Mahkeme ne kadar tazminata hükmetti dersiniz?

İnanılır gibi değil: 500 milyon dolar!

Yani yarım milyar dolar, yani 2.5 milyar TL!

 

Şimdi diyeceksiniz ki, bu paraları kim verecek?

Üniversite verecek!

Evet, üniversite bu kadar parayı hak sahiplerine (!) verebilmek için çalışmalara başladı bile!

 

Amerika’da daha önceleri tacize uğrayıp sineye çeken kadınlar arkası arkasına mahkemede dava açıyorlar.

Popüler dava mekanları jimnastik kulüpleri, Olimpiyat hazırlık kampları gibi bu işlere uygun yerlerin başı oldukça belada!

Bunlarla ilgili haberleri okurken şaşırıyorum! Neredeyse tacize uğramamış kadın yok gibi!!

Ancak para bu cezaları artık tacizi önler. Papuç pahalandı!

 

 

 

Paralılar gidiyor, züğürtler geliyor!..

 

Güney Afrika merkezli araştırma şirketi New World Wealth’ın yaptığı bir araştırmaya göre, 2015 yılı içerisinde 6 bin Türk milyoner Türkiye’yi terk etmiş.

Milyoner göçmenlerin Türkiye’den göç etme nedenlerini incelediğimizde, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesi Türkiye’de yaşanan siyasi ortamın belirleyici olduğu görülüyor.

 

Hatırlanacağı üzere, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonrası yapılan ‘istikşafi’ (Araştırma, keşfetmeye çalışma) görüşmelerden bir sonuç çıkmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim kararı almıştı.

İşte o zaman yapılan araştırmalara göre, Türkiye’den göç edenlerin oranı, 16 Nisan 2017’de yapılan referandum sonrası daha da artmış.

 

Açık kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, göç etmek zorunda kalan milyonerler, Türkiye’de bir hukuk sisteminin kalmadığını, ülkede iş yapmanın artık imkansız olması nedeniyle, Türkiye’de faaliyette olan şirket ve gayri menkullerini satarak işlerini yurt dışında sürdürme kararı aldıklarını belirtmişler.

 

Dikkat edilirse bu bilgilerin toplanması 3 sene sürmüş.

Şundan eminim, bundan 3 sene sonra da bugün tüyenlerin istatistiği açıklanacak. Ama öyle zannediyorum ki, rakam çok daha büyük olacak.

 

Bu araştırma en çok göç bize 4-5 saat uçak yolculuğu mesafesinde olan Almanya, İngiltere, Fransa gibi liberal ekonominin mabetleri olan ülkelerde yapılmış.

Antep’teki tesisin aynısını Kanada’da kuran FETÖ’cüleri de hesaba dahil etmek lazım! Değil mi?

 

Paralılar gidiyor, anladık da yerine kim geliyor?

Söylemeye hacet var mı, hangi züğürtlerin geldiğini!..

 

Kavaklık Sincaplı Park