Servetle ilgili güzel bir hikaye!..

YAYINLAMA: 08 Haziran 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 08 Haziran 2018 / 20.00

Lübnan'ın en zengin adamı Eymen Bistani,  Beyrut’u en iyi noktadan gören hakim bir tepede kendisine görkemli bir mezar yaptırdı. Oraya gömülmeyi vasiyet etti.

 

İlahi kader farklı tecelli etti, özel uçağı denize düştü. Milyonlara mal olan aramalar sonunda uçağı bulundu, ama cesedine ulaşılamadı...

 

Lord Teshlid, İngiltere'nin en zengin adamlarındandı. Zaman zaman devlete bile borç veriyordu. Malikanesinde oldukça büyük ve korunaklı bir odayı servet kasası olarak kullanıyordu.

 

Bir gün hazinesine girdi ve yanlışlıkla kapıyı üstüne kapattı. Oda çok özel inşa edildiği için, ne kadar bağırıp çağırdıysa, yardım istediyse de sesini kimseye duyuramadı.

Zaman zaman eve gelmediği için, evdekiler arama ihtiyacı hissetmedi. Günler sonra cesedi bulunan Lord, bir şekilde parmağını kesmiş ve kanıyla şu cümleyi yazmıştı:

"Dünyanın en zengin insanı, açlıktan ve susuzluktan ölüyor!..."

 

Dünya hayatında mal ve servetin her şeyi çözdüğünü sananlara duyurulur...

İnsanoğlu hayatı boyunca evden çıkar, sonra tekrar döner, ama bir gün çıkar bir daha da dönmez... (Alıntıdır)

 

 

 

 

Ali Koç çok iyi başladı...

Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç, seçimi kahir ekseriyetle kazanmıştı. Hemen akabinde yaptığı konuşmasında eski başkan Aziz Yıldırım’ı övmüş, birlikte çalışmak istediğini vurgulamıştı.

Hatta, “Basketbolda şampiyon olursak, kupayı eğer isterse eski başkanımız Aziz Yıldırım ve ekibinin kaldırmasını istiyorum” demişti.

Ancak Yıldırım, Star Gazetesi’nin haberine göre teklife olumlu yaklaşmadı ve dün akşam oynanan final serisindeki ikinci maça da gitmedi.

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yıldırım’ın başkan olarak yönettiği Fenerbahçe’nin son 20 yıllık hesabının incelenmesini emretmiş! Son derece doğru bir karar. Ama Yıldırım bu karara kızmış ve küsmüş.

Aziz Yıldırım zaten kongrelerde ibra ediliyordu. Ancak, tamamen yeni bir yönetim geliyor, bütün hesapların incelenmesini istemesi kadar doğal ne olabilir? Bu şuna da işaret ediyor ki bundan sonra diğer başkanlar da benzer yöntemi uygulayacaklardır.

Bu güzel başlangıç eminim bundan sonra her başkan değişiminde uygulanacaktır. Ali Koç’a bravo...

 

Ali Koç, seçildikten sonra şampiyonluk sözü vermedi. Belki de yapacakları güçlü transferlerle şampiyon olabilirler, ama peşinen bir söz vermenin yanlış olduğunu bilmesi yine Ali Koç’a puan kazandırdı.

Öyle zannediyorum ki, Ali Koç’un yaptıkları diğer kulüplere örnek olacaktır. Bunun yararını ileride göreceğiz.

 

 

 

Allah için çok çalışıyorlar...

 

AK Parti’nin hakkını teslim etmek lazım. Allah için en çok onlar çalışıyor.

Geceleri, gündüzleri yok.

Dayanılmaz bir tempoda güler yüzle her yere yetişiyorlar.

Dün Bakan Hanım, sevgili dostum Tahmazoğlu ve işin asıl  sorumlusu Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer’le kısa da olsa  sohbet imkanı oldu.

 

Oruç bir yandan, ısınan hava ve daha çok yere ulaşmak arzusu, buna nasıl dayanıyorlar, helal olsun!

Hepsinin yüzü gülüyordu. Belli ki moraller iyiydi.

Tabii başka yerleri bilmiyorum ama Antep’te AK Parti bu ekip sayesinde gücünden fazla bir şey kaybedecek gibi durmuyor.

 

Bir de, fırsatım olmadı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Antep’e geldiğinde ben İstanbul’da idim. Orada katıldığım önemli bir toplantıda Türkiye’nin tanınmış, hemen her gün gündemde olan insanlarının ne konuştuklarını anlatacaktım. Ama hem çok kalabalık, hem de vakitleri sınırlıydı. Artık, başka bir zaman anlatırım.

Servetle ilgili güzel bir hikaye!..