Oyun uşaklığının partisi yok!

YAYINLAMA: 23 Temmuz 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2018 / 20.00

 Olağanüstü Kurultay için toplanan imzalar CHP Genel Merkezi’ne teslim edilmedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, düzenlediği basın toplantısında, “Olağanüstü kurultay talep edenler 604 imza topladıklarını ifade ettiler. Biz de tamamen iyi niyetle, partimize ve topluma karşı sorumluluğumuzu düşünerek, her ne kadar salt çoğunluğa ulaşılmamış olsa da, eğer 604 imza toplanmış ise genel merkezimize sunulması halinde derhal gereğini yapacağımızı ifade etmiştik. Salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa gereğini yapalım dedik. Ama 604 imzaa genel merkezimize sunulamadı" dedi.

 

Muhalefet ise, “Yok öyle şey! İmzaları kontrol ederken delegelere baskı uygulayacaklar, imzanızı çekin diyerek, sayıyı azaltıp, pişmiş aşa su karıştıracaklar” diyerek, yasal süre olan 15 günün sonunda imzaları teslim edeceklerini söyledi.

 

Meşhur banka reklamındaki gibi, yok birbirimizden farkımız hepimiz Osmanlı Bankası’yız!..

 

 

Öztürk: "Fiyatı Düşürmek İçin Rekolteyi Yüksek Gösteriyorlar"

 

Önce yaygın basında çıkan haberi okuyalım.

 

Fındık fiyatını aşağıya çekmek için bazı kendini bilmez rantçıların rekolteyi yüksek göstermeye çalıştığını ifade eden Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, her zaman çiftçinin yanında olmakla ve halka doğruyu söylemekle yükümlü olduklarını vurgulayarak "Birileri rekolteyi yüksek göstermek istiyor. O arkadaşlar buyursunlar bahçeleri beraber gezelim. Fiyatı aşağıya çekmek için bunu yapıyorlar. Biz bunun bilincindeyiz. Fakat bu kişilerle tartışmaya girmek istemiyoruz. Bizim işimiz çiftçimizle. Çiftçinin yanında olmak ve gerçekleri halkımıza söylemek zorundayız" diye konuştu.

 

Ben zannediyordum ki, tarım ürünlerinden çıkar elde etmek için her türlü manipülasyonu yapan bu rantçı karanlık adamlar yalnız Antep’te var. Meğerse fındığın da rantçıları varmış!

Yalnız gazetelerin değil, Şehr-i eminin ve Ziraat Odası’nın mertçe ortaya çıkıp rantçılara fırsat vermemesini temenni ediyorum.

 

 

 

Ödül alan bankamız!..

 

Ciddiyetiyle tanınan yaygın basındaki bir gazetede şu haberi birlikte okuyalım.

… Bankası, New York merkezli Institutional Investor dergisi tarafından yapılan gelişmekte olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi 2018 Yönetim Ekibi Liderler anketinde, ‘En Saygın’ kurumlar arasında Türkiye’den tek banka olarak seçildi.

Haber bu şekilde övücü üslupla sürüyor!..

 

O gazetede gecikmeli olarak yer alan bu haber belli ki ticari ilişkiler çercevesinde işleme konmuş!

 

Diğer taraftan en önemli 3 rating kuruluşundan biri olan Fitch Raporu var. Not: BB-!.. Yani, çok spekülatif!

Aslında bankalarımıza sahip çıkmalıyız. Özel bankalarımızın günahı yok. Onlar da sıkıntıdan şikayetçi ama seslerini çıkaracak halleri yok. Bankalarımızın zarar görmeleri halinde bütün ülkenin etkileneceği de bir gerçek!..

 

 

Oyun uşaklığının partisi yok!