Onlar dışarıdan biz içeriden!..

YAYINLAMA: 24 Temmuz 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2018 / 20.00

Mesut Özil’in Alman Milli Takımını "Alman Futbol Federasyonu ve diğerlerinden gördüğüm muamele nedeniyle artık Alman milli takım formasını giymek istemiyorum. İstemediğimi hissediyorum diyerek bırakmasının yankıları sürecek, bitmeyecek!

 

Sırf Cumhurbaşkanı Erdoğan ile resim çektirdi diye Alman kamuoyu haftalardan beri yoğun baskı uyguluyordu.

Duetsche Welle’den Thomas Klein’ın söylediklerini isabetli buluyorum.

Bunu yapmakta haklıydı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile resim çektirdiği için değil, en kötü günlerinde Alman Futbol Federasyonu ona arka çıkmadığı için haklıydı. Milli takımın as oyuncusu Dünya Kupası final turnuvasında ırkçı hakaretlere maruz kalırken, kimse onu desteklemedi. Federasyonun zirvesindeki milli takım menajeri Oliver Bierhoff ve Federasyon Başkanı Reinhard Grindel Almanya'nın grup sonuncusu olup elenmesinden onu sorumlu tuttu.”

 

Tamam, Mesut iyi değildi ama Alman Milli Takımında kim iyidi ki! Mesut’u burada günah keçisi yapamanın bir alemi yok! Almanlar’ı bundan sonra da göreceğiz! Fransa ile 10 kez oynasınlar, berabere bile kalamazlar! İtalyanlar da gitti, İngilizler de! İspanya ne yaptı ki?

 

Almanlar bize silah satışını yavaşlattılar. NATO’da müttefikiz!

Sol Parti ş Politika Temsilcisi Stefan Liebich, bununla yetinmedi, Türkiye'ye yapılan savunma sanayi ihracatının tamamen durdurulmasını talep ederek şöyle dedi:

"Artık özellikle de Erdoğan'ın sınırsız güce sahip olduğu bir dönemde federal hükümetin Türkiye'ye savunma sanayi ürünleri satmayı sonlandırması gerekir.

 

Bizde içeride boş durmuyoruz! Ekonominin felç olduğunu, bankaların zor durumda olduğunu, inşaat söktörünün iflas ettiğini vb şeyleri tartışıp duruyoruz.

 

Onlar dışarıdan, biz içeriden ülkemizin zarar görmesi için herkes elinden gelini yapıyor!

İyi güzel de, gidecek yerimiz mi var ki!..

 

 

 

 

 



Sosyal medyada böyle bir mektup dolaşıyor.

Cumhurbaşkanlığı makamına yazılmış. Türkçesi düzgün, meramını güzel anlatıyor.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası’na açtım telefonu sordum. Tahmin ettiğim gibi palavra!

Ama merakım, niçin böyle bir saçmalığa gerek duyuldu?

Bana söylenen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Halfeti ziyaretinden sonra bu mektup ortaya çıkmış. Birileri sevgisini, saygısını, arzularını abartarak anlatmak istiyor, herhalde!..

Onlar dışarıdan biz içeriden!..