Yerel seçimler

YAYINLAMA: 25 Temmuz 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2018 / 20.00

Henüz pek konuşulmuyor.

Oysa, yaz mevsiminin ikinci ayı bitmek üzere. Eylül’de okullar açılacak. Giden ay, çıkan ay derken, sene devredince Mart ayına ne kalıyor ki!..

Yani yerel seçimler kapıda!..

 

Ama artık belli oldu ki, en azından Gaziantep’te, yerel seçimlerin hiçbir heyecanı olmayacak. Hatta, yapılmasa da olur! Yazık harcanacak paraya!

Seçimlerin galibi belli…

 

CHP, her zaman olduğu gibi ortalığı karıştıracak bir uğraşı buldu. Dün akşam saat 19:00’daki habere göre olağanüstü kurultay için gerekli imzalar tamamlanmış. MYK üyeleri istediği zaman görebilir açıklaması yapıldı.

Hoş, imzalar tamamlanmasa ne olacak ki! Öyle veya böyle kılıçlar çekildi, hangi taraf kazanırsa diğerini tasfiye edecek.

Yani, yerel seçimle ilgilenecek ne merci var, ne de hedef!..

 

İYİ Parti de aynı CHP’nin konumunda, hatta daha da beter!
Yerel seçimlerde hiçbir şansları yok.

Güneydoğu Anadolu’da HDP başarılı olacaktır.

Türkiye’nin geri kalan kısmında biraz MHP, kahir ekseriyeti AK Parti silip süpürecektir.

 

Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ile Şahinbey Beledieye Başkanı Tahmazoğlu’nun son zamanlarda görüş ve işbirliği içinde oldukları her hallerinden belli. Devam etmemeleri için ortada hiçbir sebep yok.

Tahmazoğlu’nun öne çıkan başarıları nedeniyle adı büyükşehir için geçiyordu. Ama son zamanlarda Şahin ile işbirliği görüntüleri bu söylentileri yalanladı.

 

Şehitkamil bir muamma gibi duruyor.

Artık zamanı geldi, herhalde hedefini net belli eder.

 

Uzun lafın kısası, AK Parti’nin adayları belli olunca, 2019-2024 yılları arasında Şehri Ayıtab’a hizmet edecek belediye başkanları da belli olmuş olacak.

 

 

 

Trump İmparatorluğu Pers* İmparatorluğu ile başedebilir mi?

 

ABD Başkanı Trump’ın Ruhaniye attığı tweet hiç ses getirmedi.

Aynı tweet’i Obama atsaydı, yer yerinden oynardı. Çünkü, birisi devlet adamı, diğeri tüccar!

Dünyanın bir tüccarla, devlet adamını ciddiyet anlamında eşit tutması beklenemez.

 

Artık zaten Trump tümüyle deşifre oldu. Bütün yaptığı tansiyonu artırıp devletleri silahlanmaya zorlamak. ABD’li silah baronları onu bunun için seçtirmediler mi?

Putin ile yakınlığı da bu yüzden. O da ayrı kesime silah satıyor.

 

Trump’ın azarlamadığı 2 lider var.

Başta Putin. İşbirliği içindeler.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un. Sıradışı bir şahsiyet. Trump gibi bir  tüccar onunla uğraşır mı? Gel Singapur’da buluşalım, konuşalım, dedi. Birbirinin gözünün içine bakıp anlaştılar!!

 

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile doğrudan kapışamıyor. Ama sürekli sorun çıkarıyor. Çin’in ürettiği mallara gümrük vergisini artırdı. Eh, bu da en çok bizim işimize yaradı. Çin’in ithal ettiği antepfıstığından payımızı alacağız.

 

Başkan Erdoğan’a da dokunamıyor. Her gördüğünde elini tutuyor, sırtını sıvazlıyor. Ama samimi değil! Dün F-35’lerin Türkiye’ye satışını yasaklayan karar aldılar.

 

Başta Almanları, sonra İngilizleri, Kanadalıları ve Fransızları birbirine düşürdü. Nezaketten uzak, devlet yönetimini şirket yönetir gibi yapan bir başkandan dünya ne zaman ve nasıl kurtulacak, bekleyip göreceğiz.

 

* Medler ve Persler, Hint-Avrupa dilleri konuşan iki kavimdi. Orta Doğu'ya MÖ yaklaşık 2000 yılında gelerek bugünkü İran'a yerleştiler. Başlangıçta, Medler daha güçlüydü, fakat MÖ yaklaşık 550'de Pers kralı II. Kyros Medleri yenerek bölgeye egemen oldu.

 

Yerel seçimler